is TIEFSCHWARTZ de Bonny St.Claire van de electro?

Message Bookmarked
Bookmark Removed
Om een mij totaal onduidelijke reden schijnt niemand het te horen: Tiefschwartz is de Bonny st.Claire van de electro. Niet interessant, niet orgineel en niet leuk. En zelfs niet geblondeerd...

Disque pop ? of totale inschattingsfout van mensen die de spreekwoordelijke klok wel hebben horen luiden, maar niet weten, den klepel etc.
-v

vincent koreman, Tuesday, 12 October 2004 20:54 (nineteen years ago) link

Waar hangt de klepel dan wel, Vincent? Oftewel: geef eens aan welke electrohouse jij wèl trekt - namen, rugnummers, etc.

Guuz@Work, Wednesday, 13 October 2004 07:10 (nineteen years ago) link

Disque pop ? of totale inschattingsfout van mensen die de spreekwoordelijke klok wel hebben horen luiden, maar niet weten, den klepel etc.

Die mensen, dat ben ik in eerste instantie (want ervoor verantwoordelijk dat Tiefschwarz wel op de VPRO-playlist staat en, pak hem beet, The Travoltas niet). De reden daarvoor is vooral dat ik Tiefschwarz te gek vind en daar komt geen inschatting bij kijken, dus dat kan moeilijk fout gaan. Sinds ik ze ongeveer een jaar geleden (voor mezelf) heb ontdekt, heb ik zeker tien 12"-es van ze gekocht, en nog een aantal via andere wegen bemachtigd. Ik ben fan, en nu staan elf van die remixen waar een dj meer dan honderd euro voor gedokt heeft allemaal samen op één handige cd. Hoera!

Vincent verwijt mij dat ik er eigenlijk helemaal geen kijk op heb. Dat ik flut-electro aanprijs terwijl er veel beter is. Om te beginnen: wie zegt dat Tiefschwarz electro is? Ik niet, en de groep volgens mij zelf ook niet. Dat Tiefschwarz één van mijn favoriete acts van het afgelopen seizoen is, moet ik zelf weten. Dat er ergens een klepel hangt die ik niet zou weten te localiseren (hoezo dan?), doet eigenlijk niet ter zake. Tenzij ik consequent de meest idiote platen op de playlist zet, waar onze luisteraars totaal niet op zitten te wachten. Dan kan ik wel heel integer bezig zijn, maar dan schiet je daar ook niets mee op. Als Vincent dat vind, moet hij dát zeggen.

JoB (JoB), Wednesday, 13 October 2004 09:01 (nineteen years ago) link

En dat Bonnie St. Claire niet leuk was, wens ik met KLEM tegen te spreken. Tsjek de geweldige hoesjes op deze site: http://www.bonniestclaire.nl/index1.html

Clismo, Wednesday, 13 October 2004 09:59 (nineteen years ago) link

In haar Unit Gloria-tijd deed Bon niet onder voor de hijgerigste zuchtmeisjes, hoor.

Guuzbourg, Wednesday, 13 October 2004 10:02 (nineteen years ago) link

heb je eigenlijk nog voorkeuren wat betreft hijgerigste zuchtmeisjes?

moeten ze tussen de 16 en 18 zijn bijvoorbeeld ;) hoe heet dat Franse meisje ook weer? Dat een aantal jaar geleden in de hitlijsten stond, is dat jouw type ook?


Rizz (Rizz), Wednesday, 13 October 2004 10:23 (nineteen years ago) link

Alizée. Mwoh.

Maar we dwalen af.

Guuzbourg, Wednesday, 13 October 2004 10:32 (nineteen years ago) link

inderdaad Job, je slaat de spijker ongelofelijk hard op den kop: jij prijst schijnbaar flut-electro aan terwijl er veel beter is. Volgens de 3voor12 site:

"Als we het tromgeroffel in de dancescene mogen geloven, brengen de Berlijnse broertjes Schwarz het geluid van 2004. Ali en Basti Schwarz zijn alias Tiefschwarz dit jaar veelgevraagd als dj’s en samen met de Stuttgarter studiotechnicus Peter Hoff veelgeprezen als remixer. En hoe klinkt 2004 dan? Ringtone elektro!"

En het "e" woord valt nog een paar maal in de recensie, die overigens inderdaad niet door jou geschreven is, maar door Menno Visser. Ik had van hem echter wel begrepen dat jij de drijvende kracht bent achter de disque pop. (ik wist echter niet dat jij je hier ophield en de post was meer een algemene vraag als een directe, maar dat terzijde)

Dat jij Tiefschwarz de second coming vindt, doet dan ook niet echt ter zake. Het is meer de alwetende houding waarmee deze absolute flutplaat gepresenteerd wordt aan de mensen die de vpro's mening voor gefundumenteerde, credible underground waarheden houden. Mischien moet je eens op de 2 grote electro forums inloggen (www.globaldarkness.com - dikke 1000 leden en www.cbs.nu - rond de 700 leden) om erachter te komen wat WEL de nieuwe sensaties zijn bij mensen die zich iets intensiever met de materie bezig houden.

Tiefschwarz is, als het al iets is, een halfbakken poging van 2 voormalige deephouse meneeren (althans, dat deden ze nog in 2001/2002)om mee te deinen op de inmiddels allang weer achterhaalde electro /electrodisco hype. Het klinkt zelfs een beetje als wat dingen van het SOMA label uit 1998, maar ook dat schijnt niemand te horen/te willen opmerken. Feit is en blijft, dat 3voor12 heel vaak pretendeert de 'nieuwste, leukste, coolste, hipste' underground (dance) muziek naar boven te willen tillen, maar de helft van de tijd de plank finaal mis slaat.

En Job, je zou inmiddels ook wel moeten weten dat ik bijna 2 jaar niet meer bij The Travoltas speel en dat hun poppunk aanwezigheid niks te zoeken heeft in een discussie over electro/electrodisco...


vincent koreman (rax), Wednesday, 13 October 2004 10:51 (nineteen years ago) link

Het is meer de alwetende houding waarmee deze absolute flutplaat gepresenteerd wordt aan de mensen die de vpro's mening voor gefundumenteerde, credible underground waarheden houden

Hmmmm. Wat is het verschil tussen jouw afwijzende houding en Jobs/Vpro's 'alwetende houding'?
Opvallend dat je zelf geen 'gefundumenteerde'(?) namen weet/durft/kunt noemen. Bang om erop aangevallen te worden, Vincent? Nee toch?

Guuz@work, Wednesday, 13 October 2004 11:15 (nineteen years ago) link

Uit een favoriete-plaatjesdraad op globaldarkness.com viste ik, uit postings waarin vooruitstrevende namen als Depeche Mode, Martin L. Gore, Duran Duran en een bijdehandje die King Diamond noemde, hetvolgende lijstje van Rax (=Vincent)

directional force - magnetic north B1
kitbuilders - casio disco
electric soul - x2
rude 66 - donker (f*cking killer cut!)

Gefundumenteerd, Vincent?

Guuz@work, Wednesday, 13 October 2004 11:23 (nineteen years ago) link

uit postings waarin vooruitstrevende namen als Depeche Mode, Martin L. Gore, Duran Duran voorkwamen natuurlijk.

Guuz@oeps, vergeten, Wednesday, 13 October 2004 11:24 (nineteen years ago) link

Is dit niet heel erg op de man spelen Guuz?
Speurtochten naar draadjes met Vincent's alter ego.
Nogal kinderachtig

arnout, Wednesday, 13 October 2004 11:36 (nineteen years ago) link

Arnout, Vincent voert de sites zelf op. Citaat: "Mischien moet je eens op de 2 grote electro forums inloggen (www.globaldarkness.com - dikke 1000 leden en www.cbs.nu - rond de 700 leden) om erachter te komen wat WEL de nieuwe sensaties zijn bij mensen die zich iets intensiever met de materie bezig houden."

Dat betekent dus dat ik, of Job, of wie dan ook, er dus NIET moeten gaan kijken? Verder is het nogal aanmatigend om iemand de les te lezen over wat wel en wat geen nieuwe sensaties zijn, zonder zelf met alternatieven te komen. Die heeft Vincent wel, hij post ze op Globaldarkness. Ik ben dan zo vrij om daaruit weer te citeren.
Kinderachtig? Courtesy!

En lees Vincents postjes nog eens door: wie speelt hier nu op de man?

Komt nog bij dat ik Tiefschwarz dan misschien niet het meest vooruitstrevende aan electrohouse is wat ik hoorde, de Micatone- en Spektrum-remix, om maar eens twee staaltjes te noemen, zijn allejezus lekkere verbouwingen.

Guuz@work, Wednesday, 13 October 2004 11:43 (nineteen years ago) link

nou guuz, je hebt er werk van gemaakt... je hebt alleen niet zo goed opgelet, want er stond 'favoriete platen van het moment' (wat.. een week of 2 geleden of iets?) en bovendien was ik ook degene die King Diamond opwierp.

Het gaat er helemaal niet om dat mijn keuzes 'beter' zouden zijn dan andermans keuzes, het gaat erom dat iedereen met de stroom meedrijft en opeens Tiefschwartz opeens 'the bomb' vindt, terwijl ik vind dat er dan op zijn minst melding gemaakt dient te worden van het feit dat de 'electro scene' het voor een groot gedeelte helemaal niks vindt.

dus, wat wil je weten? welke electro IK op het moment dope vindt, of waar ik naar luister? of wat? voor mij is electrodisco een manier om echte electro makkelijk te maken voor het 'grotere' publiek en ik houd persoonlijk helemaal niet van dit gedeelte van het genre.

vincent koreman (rax), Wednesday, 13 October 2004 11:43 (nineteen years ago) link

Aha. Nu is het helder. Kwestie van smaak, dus. Wat 'de electroscene' ervan vindt, lijkt me nauwelijks ter zake doen bij het kiezen van een Disque Pop, of een Eigen Favoriete Plaatje, eerlijk gezegd.

(ps: had ik wel gezien dat jij King D. noemde, ouwe metalhead! Er komt een prachtige Early Days box aan van Maiden, he!)

Guuz@owrk, Wednesday, 13 October 2004 11:47 (nineteen years ago) link

Desalniettemin, Vincent, enlighten us! Ik wil in ieder geval wel weten wat je favo electroplaatjes nu zijn.

(misschien ook even uitleggen wat jij onder electro verstaat. en hoe zou je diepzwart willen categoriseren?)

Guuz@work, Wednesday, 13 October 2004 11:49 (nineteen years ago) link

de alwetende houding waarmee deze absolute flutplaat gepresenteerd wordt

Hoezo alwetende houding? Waar blijkt die uit? Wij zijn muziekliefhebbers die het ooit een leuk idee vonden om elke week onze plaat van de week te presenteren. De ene keer is dat Nick Cave of Dizzee Rascal, de volgende keer Tiefschwarz of Voicst. Ik snap niet wat daar zo ontzettend arrogant aan is. Goed, wij hebben zendtijd en jij niet. Tja. Guuz schrijft in een groot weekblad, ik niet. Er zijn wel wat mensen te bedenken die nog veel belangrijker zijn.

...aan de mensen die de vpro's mening voor gefundumenteerde, credible underground waarheden houden.

Oh, die zou ik wel eens willen zien dan. Ik maak me wat dat betrijft minder illusies dan jij. En "underground" pretenderen we al helemaal niet te zijn.

Mischien moet je eens op de 2 grote electro forums inloggen (www.globaldarkness.com - dikke 1000 leden en www.cbs.nu - rond de 700 leden) om erachter te komen wat WEL de nieuwe sensaties zijn bij mensen die zich iets intensiever met de materie bezig houden.

Ik heb helemaal geen behoefte om me daar zou diep in te gooien. Ik ben van mening dat electro in diepste wezen een retro-genre is, waar af en toe (ik noem Drexciya of Dynarec) iets naarboven komt dat zulke klasse heeft dat het dat niveau ontstijgt. Met puristen, waarvan ik vermoed dat ze zich met grote getalen in dergelijke genrespecifieke fora ophouden, heb ik per definitie weinig op. Ik stel sinds begin 2002 de 3voor12FM-playlist samen en een blik in het archief wijst uit dat er toch best het één en ander aan (wat je met een beetje goeie wil) electro (zou kunnen noemen) in heeft gestaan:

Tiga & Zyntherius - Sunglasses At Night
Dexter - Mr. Blunt
Debasser - Fat Girls
Anthony Rother - Hacker
Dynamix II - Pledge Your Allegiance to Electro Funk
Golden Boy with Miss Kittin - Rippin Kittin
Mount Sims - Hate Fuck
Benjamin Bates - Locked Up
Adult. - Shake Your Head
Zombie Nation - Souls at Zero
T.Raumschmiere - Rabaukendisko
Stijn - Sex Junkie
Scissor Sisters - Comfortably Numb (Tiga Remix)
Dynarec - Raining Bounce
Two Lone Swordsmen - Faux
Tiga - Pleasure From the Bass
Miss Kittin - Professional Distortion
Felix Da Housecat - Rocket Ride

Dat zijn echt platen waarvan je hoopt dat ze een beetje overcrossen naar een breder, min of meer alternatief poppubliek.

Tiefschwarz is, als het al iets is, een halfbakken poging van 2 voormalige deephouse meneeren Tiefschwarz is, als het al iets is, een halfbakken poging van 2 voormalige deephouse meneerenTiefschwarz is, als het al iets is, een halfbakken poging van 2 voormalige deephouse meneeren...

Dat gebruik je toch niet tegen ze?

...om mee te deinen op de inmiddels allang weer achterhaalde electro/electrodisco hype.

Achterhaald, dat weet ik niet. Misschien ben jij nog sneller dan ik. Ik vind het nog steeds vette muziek, en volgens mij is het Tefschwarz-geluid daar mede vormgever van.

Het klinkt zelfs een beetje als wat dingen van het SOMA label uit 1998

Wie, Funk d’Void, Scott Grooves, Maas? (Toch geen electro, overigens.) En zo ja: wat zou het? Alle muziek bouwt toch voort op het verleden? Ik pik inmiddels een Tiefschwarz-productie er zo uit als ik er één hoor. Wat mij betreft hebben ze wel een eigen geluid.

Feit is en blijft, dat 3voor12 heel vaak pretendeert de 'nieuwste, leukste, coolste, hipste' underground (dance) muziek naar boven te willen tillen, maar de helft van de tijd de plank finaal mis slaat.

Dat is om te beginnen natuurlijk helemaal geen feit. Ik pretendeer alleen muziek naarboven te willen tillen die volgens MIJ 'nieuwste, leukste, coolste, hipste' is. Daar kan je het niet mee eens zijn, maar je moet niet zeggen dat ik één of andere plank mis sla. Ik houd al minstens vijftien jaar van dansmuziek, ik spit al jaren wekelijks de platenbakken door, ik heb inmiddels wel een goed ontwikkelde smaak. Dat die de jouwe niet is, is nog geen reden om mij als onbenul neer te zetten.

JoB (JoB), Wednesday, 13 October 2004 11:50 (nineteen years ago) link

Kinderachtig? Courtesy!

hmm, beetje voorbarig geweest in mijn reaktie zeker nu alles weer koek en ei is;)

arnout, Wednesday, 13 October 2004 11:57 (nineteen years ago) link

JoB: ik weet niet precies wat er mis gaat bij dat stukje "Tiefschwarz is, als het al iets is..", maar er blijkt dus geen betere manier om de zwakte van dat argument te tonen dan door het 3x te herhalen, prachtig! :-)

Vasquesz, Wednesday, 13 October 2004 11:59 (nineteen years ago) link

(Dat was niet expres ;-)

het gaat erom dat iedereen met de stroom meedrijft en opeens Tiefschwartz opeens 'the bomb' vindt, terwijl ik vind dat er dan op zijn minst melding gemaakt dient te worden van het feit dat de 'electro scene' het voor een groot gedeelte helemaal niks vindt.

Ah, beste lezer, hier komt wat mij betreft een aap aan de mouw. Vincent ontpopt zich als een gekrenkte purist, en bovendien eentje die trends per definitie verdacht vind.

Wat “de” electroscene vindt (voor zover die al met één mond zou spreken natuurlijk), intereseert mij werkelijk geen ene reet. Als ik al op een stroom zou meedrijven, was ik er trouwens verrekte vlug bij. In januari ’03 draaide ik voor het eerst een remix van Tiefschwarz-nieuwe-stijl (Where Were You When The Lights Went Out van Freaks, voor wie het weten wil). Ik was al langer fan van Freaks en hun label. Dat de “electro-house” (ik vind het een lelijke term die ik nooit gebruik) van Tiefschwarz (en Black Strobe, Alter Ego e.d.) een trend is geworden is omdat en en velen met mij het een te gek gaaf VET geluid vinden. Waar het goed op dansen is. Met andere woorden: WIJ hebben PLEZIER en PURISTEN als VINCENT kunnen dat NIET hebben. :-)

JoB (JoB), Wednesday, 13 October 2004 12:02 (nineteen years ago) link

uit de mouw

JoB (JoB), Wednesday, 13 October 2004 12:02 (nineteen years ago) link

ik en velen met mij

Got got, ik wind mij weer veel te veel op. Dat komt de nette spelling niet ten goede.

JoB (JoB), Wednesday, 13 October 2004 12:04 (nineteen years ago) link

Hoe noemen we Tiefschwarz dan, Job? Vet Geluid is een wat rare categorie

Guuz@owrkl, Wednesday, 13 October 2004 12:08 (nineteen years ago) link

Uberhaupt gek verschijnsel, dat elektropurisme. Is die muziek niet juist ontstaan uit een alles behalve puristische experimenteerdrang en de bijbehorende bereidheid buiten genrebeperkingen te kijken?

Ver Geluid is overigens hét genre van nu. Guuz, Job en Jacob moeten er toch samen wel een hype van kunnen maken in hun respectievelijke media? En vooruit, dan mag Vincent een plaatje maken dat we uitroepen tot Vet Geluid anthem of de Voodoo Ray van Vet Geluid en dan is iedereen weer gelukkig.

centralscrutinizer, Wednesday, 13 October 2004 12:14 (nineteen years ago) link

Ver=Vet

centralscrutinizer, Wednesday, 13 October 2004 12:15 (nineteen years ago) link

Geweldig! Tiefschwarz, boegbeeld van de Vet Geluid-scene...

JoB (JoB), Wednesday, 13 October 2004 12:25 (nineteen years ago) link

Doe het Job! Zet dat genre in de wereld! Ik ga vanavond vast bij de Plato vragen of er nog Vet Geluid compilaties zijn binnengekomen.

Oh en nu snel iemand interviewen die zegt: "Ik vind het vreemd dat we opeens bij de Vet Geluid hype worden geveegd, we deden dit al jaren, al voor iedereen opeens over Vet Geluid begon te praten."

centralscrutinizer, Wednesday, 13 October 2004 12:30 (nineteen years ago) link

ik weet bijna niet eens waar ik moet beginnen na deze posts....

Het feit dat jij deze lijst omsomt:
Tiga & Zyntherius - Sunglasses At Night
Dexter - Mr. Blunt
Debasser - Fat Girls
Anthony Rother - Hacker
Dynamix II - Pledge Your Allegiance to Electro Funk
Golden Boy with Miss Kittin - Rippin Kittin
Mount Sims - Hate Fuck
Benjamin Bates - Locked Up
Adult. - Shake Your Head
Zombie Nation - Souls at Zero
T.Raumschmiere - Rabaukendisko
Stijn - Sex Junkie
Scissor Sisters - Comfortably Numb (Tiga Remix)
Dynarec - Raining Bounce
Two Lone Swordsmen - Faux
Tiga - Pleasure From the Bass
Miss Kittin - Professional Distortion
Felix Da Housecat - Rocket Ride

samengesteld uit verlopen hypes, verfoeide electroclash crossovers en eendagsvliegen op DYNAMIX II, DYNAREC en TWO LONE SWORDSMEN na, vertelt me al vrij veel. Je schijnt dan ook echt in de veronderstelling te zijn dat dit een hele fijne lijst is. Over smaak valt natuurlijk te twisten (en dat doen we dan ook al 22 posts lang) en over wat electro is ook (idem) dat blijkt weer!

Als je IETS over mij zou weten, zou dat moeten zijn dat ik absoluut geen 'purist' ben, in geen één genre te vangen ben, maar dat ik, schijnbaar als een van de weinigen, het verschil tussen echt en fake feilloos aanvoel. Jij vind het dus niet verdacht dat ze na het niet succesvolle deephouse album van die knakkers, opeens aankomen met een op deze tijd afgestemde quasi-nieuwe electro sound? Bij mij gaan er dan namelijk meteen allerlei alarmbellen rinkelen, waarvan ik vermoed dat ze bij een popjournalist als jezelf ook zouden moeten afgaan.

Brengt mij bij het volgende punt. Het idee als zou ik afgunstig zijn over de positie om anderen te kunnen vertellen wat nieuw en leuk is kan haast niet verder van de waarheid liggen. Maar ik vind wel dat iemand in die positie (of dat nou voor 3voor12 of guuz z'n blad is) zich op zijn minst zich kan verdiepen in de materie voordat er tweederangs cd's aangeprezen worden aan jan publiek. Ik ben in ieder geval blij dat je zelf al wat van die saaie remixen gekocht hebt (toch?) en niet bent afgegaan op de schier onuitputtelijke bron promomaterialen die door de diverse labels en distributeurs ongetwijfeld jouw kant opgeslingerd worden.

Ik blijf bij mijn eerdere standpunt & vraag:
Is TIEFSCHWARZ de Ali B. van de electro?

vincent koreman (rax), Wednesday, 13 October 2004 12:30 (nineteen years ago) link

eeuuuuh... Bonny St.Claire!

vincent koreman (rax), Wednesday, 13 October 2004 12:32 (nineteen years ago) link

het verschil tussen echt en fake
Wahaha, het bewijs dat je nergens zoveel rockists vindt als in de elektroscene...

Bij mij gaan er dan namelijk meteen allerlei alarmbellen rinkelen
Ja, want waarom zo'n nieuw project ook op z'n merites beoordelen, als je je mening al kunt vormen op basis van het genrehopping van de artiest?

Vasquesz, Wednesday, 13 October 2004 12:36 (nineteen years ago) link

Dat fake en echt... ik wist niet dat dat nog leefde. Er zijn talloze prachtplaten gemaakt door artiesten die het alleen maar deden in de hoop a) geld te verdienen b) beroemd te worden of c) van een platencontract af te zijn. Liever een goeie plaat van een faker dan een oprechte, integere kloteplaat. Overigens is dit de schoonheid van Vet Geluid, een genre waarin iedereen welkom is als hij die kenmerkende pittige Vet Geluid sound maar heeft.

centralscrutinizer, Wednesday, 13 October 2004 12:41 (nineteen years ago) link

het verschil tussen echt en fake
Wahaha, het bewijs dat je nergens zoveel rockists vindt als in de elektroscene...
Bij mij gaan er dan namelijk meteen allerlei alarmbellen rinkelen
Ja, want waarom zo'n nieuw project ook op z'n merites beoordelen, als je je mening al kunt vormen op basis van het genrehopping van de artiest?

twee vragen: wat is een rockists? en heb jij die plaat ooit gehoord?

vincent koreman (rax), Wednesday, 13 October 2004 12:41 (nineteen years ago) link

Uberhaupt gek verschijnsel, dat elektropurisme. Is die muziek niet juist ontstaan uit een alles behalve puristische experimenteerdrang en de bijbehorende bereidheid buiten genrebeperkingen te kijken?

Ja, ik kan daar ook nooit zo goed bij, dat iets wat zo vrij en futuristisch was in handen is gevallen van de kleinzieligste ambtenaren onder de muziekliefhebbers. En dat is jammer, want al die regeltjes maken van electro iets heel erg saais.

Vet Geluid is zo'n ontzettende goede genrenaam, daar kan je heel veel leuke dingen bij elkaar gooien die allang niet meer onder de noemer house vallen (van die Steve Bugachtige dingen, Martini Bros, die schaffel die brrrroemm doet :)

Omar (Omar), Wednesday, 13 October 2004 12:59 (nineteen years ago) link

Brrroemmschaffel is één van mijn favoriete Vet Geluid-subgenres.

JoB (JoB), Wednesday, 13 October 2004 13:06 (nineteen years ago) link

verlopen hypes, verfoeide electroclash crossovers en eendagsvliegen

Noem het wat je wilt, ik vind het Leuke Popmuziek uit de electrohoek. 3voor12FM is een alternatieverig popmuziekprogramma waarvan ik vrij makkelijk genrematig in het playlistarchief kan zoeken. 3voor12BPM is het dansprogramma waar wel eens wat (ahem) echtere electro gedraaid wordt, maar niet zo verrekte vaak. Omdat er bijna geen reet ontwikkeling in het genre plaatsvind.

Jij vind het dus niet verdacht dat ze na het niet succesvolle deephouse album van die knakkers, opeens aankomen met een op deze tijd afgestemde quasi-nieuwe electro sound?

Nee. Ik zou dat eerder slim noemen. Ze bewijzen er op zijn minst mee een beetje een vinger aan de pols te hebben. Het succes van de hele onderneming staat of valt alleen met de uitvoering, de rest maakt mij eigenlijk niet uit.

ik vind wel dat iemand in die positie (of dat nou voor 3voor12 of guuz z'n blad is) zich op zijn minst zich kan verdiepen in de materie voordat er tweederangs cd's aangeprezen worden aan jan publiek.

Dat vind ik ook en dat doe ik ook. (Met de aantekening dat zelf ik niet ALLES kan bijhouden.)

de schier onuitputtelijke bron promomaterialen die door de diverse labels en distributeurs ongetwijfeld jouw kant opgeslingerd worden

Valt reuze mee. Meelezende labels en distributeurs zijn bij deze van harte uitgenodigd zich wat meer uit te slofen. ;-)

Trouwens, is Ali B nu ook al fout?

JoB (JoB), Wednesday, 13 October 2004 13:15 (nineteen years ago) link

Ligt er aan welke 'standaard' jij gebruikt. Ik vind Ali B behoorlijk fout, ik ben dan ook een 'wu tang purist' zeg maar.

Rizz (Rizz), Wednesday, 13 October 2004 13:17 (nineteen years ago) link

ali b. is de bonny st.claire van de hiphop...

vincent koreman (rax), Wednesday, 13 October 2004 13:19 (nineteen years ago) link

Is 'Yeah' van Usher dan ook Vet Geluid? En Kyuss? Of moet het dansmuziek zijn?

Martijn ter Haar (wmterhaar), Wednesday, 13 October 2004 13:24 (nineteen years ago) link

@ Vincent: solliciteer jij soms naar de titel Bonny St.Claire van Vet Geluid/i>?

@ Martijn: zowel usher als Kyuss stonden aan de wieg van Vet Geluid maar horen daar niet echt bij. Daar is het te nieuw, te jong, te NU voor.

centralscrutinizer, Wednesday, 13 October 2004 13:26 (nineteen years ago) link

Dat is het probleem denk ik, het is te breed, te breed gewoon, te breed.

Rizz (Rizz), Wednesday, 13 October 2004 13:28 (nineteen years ago) link

3voor12BPM is het dansprogramma waar wel eens wat (ahem) echtere electro gedraaid wordt, maar niet zo verrekte vaak. Omdat er bijna geen reet ontwikkeling in het genre plaatsvind.

Dit in tegenstelling tot de enorme doorbraken in de garagerock?

vincent koreman (rax), Wednesday, 13 October 2004 13:30 (nineteen years ago) link

...stonden aan de wieg van Vet Geluid maar horen daar niet echt bij. Daar is het te nieuw, te jong, te NU voor.

Is Centralscrutinizer nu de eerste Vet Geluid-purist? Ik vind dat crunk in het algemeen en Yeah! in het bijzonder op zijn minst raakvlakken heeft met Vet Geluid. Ik ben niet zo vreselijk bekend met het werk van Kyuss maar wat ik ervan gehoord heb, was toch wel een behoorlijk andersoortig vet geluid. Er zijn grenzen. ;-)

JoB (JoB), Wednesday, 13 October 2004 13:31 (nineteen years ago) link

Ok Job, misschien zit ik ook te diep in de Vet Geluid underground scene. Hoe definieer jij dan Vet Geluid?

centralscrutinizer, Wednesday, 13 October 2004 13:34 (nineteen years ago) link

Maar ik vind wel dat iemand in die positie (of dat nou voor 3voor12 of guuz z'n blad is) zich op zijn minst zich kan verdiepen in de materie voordat er tweederangs cd's aangeprezen worden aan jan publiek

Ten eerste is dit een kulverwijt sinds Soulsseek en KaZaa: íedereen kan aan gratis, splinternieuw materiaal komen, sterker nog, niet-popjourno's hebben in veel gevallen eerder albums of tracks gehoord/gedownload dan dat pjournalisten ze gratis gekregen hebben. Ten tweede zit er iets denigrerends in richting Jan Publiek = De Luisteraar. Jan is blijkbaar niet instaat om zèlf kaf van koren te scheiden, een eigen smaak te ontwikkelen, in te schatten wat een aanprijzing in een blad of op een site waard is? Rot op zeg.

Guuz@work, Wednesday, 13 October 2004 13:37 (nineteen years ago) link

Dit in tegenstelling tot de enorme doorbraken in de garagerock?

Good point. Afgezien van het feit dat ik natuurlijk geen garagerock draai in een dansprogramma. Maar over de doordeweekse show: daar komt vanalles langs dat raakvlakken heeft met een soort (opvatting van) popmuziek. The White Stripes of The Hives zijn inderdaad geen muzikale vernieuwers maar dat is daar ook nauwelijks een criterium. Een tof nummer is een tof nummer, of het nou rock of electro of hiphop is. Als er wel maar een soort popgevoel in zit. Ik zet niet al mijn favoriete dancetracks op die playlist, het moet er wel een beetje passen. En dan nog zijn de marges erg ruim en kan er veel.

JoB (JoB), Wednesday, 13 October 2004 13:42 (nineteen years ago) link

jij hebt nogal vertrouwen in Jan. Je zult zelf toch ook wel weten dat hele volksstammen cd's kopen op een aanbeveling uit een blad? Zoals ook de mensen die zich iets meer 'underground' vinden nog steeds afgaan op wat de vpro van een plaat vindt (radio of internet).

vincent koreman (rax), Wednesday, 13 October 2004 13:43 (nineteen years ago) link

Mmm, het gaat wel snel met Vet Geluid zeg. ;) Dan krijg je al snel de discussie of Black Sabbath proto-Vet Geluid is of dat de origine bij dub ligt. Ik denk dat Vet Geluid in enge zin toch een dansgenre is dat graag die gruizige, eh, vette bas gebruikt, toch? Maar een Sunn o))) is toch ook wel onder Vet Geluid te scharen, een soort sub-Vet Geluid. :)

Omar (Omar), Wednesday, 13 October 2004 13:45 (nineteen years ago) link

Ten eerste is dit een kulverwijt sinds Soulsseek en KaZaa: íedereen kan aan gratis, splinternieuw materiaal komen

Iedereen die de wet wenst te overtreden dan toch...

Oom Agent, Wednesday, 13 October 2004 13:46 (nineteen years ago) link

Was het maar zo, Vincent, was het maar zo. Maar Jan is enorm eigenwijs. Koopt toch massaal platen van Idols-afvallers, zesderangs cafézangers, seniele rockers en dancemakers die slechts één kunstje kennen, terwijl we d'r nog zó voor gewaarschuwd hadden. Als hele volksstammen op positieve recensies zouden afgaan, had jij nu een platina-Electrotribute to Iron Maiden aan de muur hangen. Maar die hangt er niet. Helaas.

Guuz@work, Wednesday, 13 October 2004 13:49 (nineteen years ago) link

dancemakers die slechts één kunstje kennen... en we zijn weer terug bij het topic!

zaols ik al zei: Ali B. is de Ron Brandsteder van de electro! nee... kut, wat was het nou ook weer?

vincent koreman (rax), Wednesday, 13 October 2004 13:52 (nineteen years ago) link

Ik ga een Vet Geluid 12" uitbrengen onder de naam Ron Brrroemmschaffel

centralscrutinizer, Wednesday, 13 October 2004 13:54 (nineteen years ago) link

Iedereen die de wet wenst te overtreden dan toch...

Downloaden mag. Uploaden niet.

Martijn ter Haar (wmterhaar), Wednesday, 13 October 2004 14:48 (nineteen years ago) link

Downloaden mag. Uploaden niet.


Sinds wanneer is filantropie een misdaad?

arnout, Wednesday, 13 October 2004 15:39 (nineteen years ago) link

Is Vet Geluid alweer een stille dood gestorven?

centralscrutinizer, Thursday, 14 October 2004 13:47 (nineteen years ago) link

volgens mij heeft vincent het over de concessies die zowel bij tiefschwarz als bij bonnie st. claire gedaan worden.
ik zag op arte een docu over onze tiefschwarz-jongens. ze vonden vooral de handklap in de tracks belangrijk.
en...tiks eens "tiefschwarz" en "handclap" in bij google: je krijgt zowaar hits!
bij Dynarec of drex. geen enkele.
maar tik eens "bonnie st. claire" en "klappen" in, veeeel hits.

zowel handbag-house als al het handjegeklap vind ik tenenkrommend. handjegeklap hoort enkel op een veemarkt thuis!

joost heijthuijsen, Thursday, 14 October 2004 15:47 (nineteen years ago) link

Iedereen die van disco houdt, kent het belang van handclaps.

Is Vet Geluid alweer een stille dood gestorven?

Geenszins, ik ben vandaag weer een hele fijne Vet Geluid-12" tegen gekomen: My Girlfriend Kitty, de nieuwe van Håkan Lidbo.

JoB (JoB), Thursday, 14 October 2004 22:01 (nineteen years ago) link

het belang van handclaps

Waar had ik nou onlangs nog iets daarover gelezen? Oh ja, hier.

JoB (JoB), Thursday, 14 October 2004 22:11 (nineteen years ago) link

Iedereen die van disco houdt, kent het belang van handclaps.

Iedereen die van rock houdt ook. Ook een zekere heer Koreman.

Handclapklassieker van de dag: 'Midnight Mountain' van Cathedral.

Martijn ter Haar (wmterhaar), Friday, 15 October 2004 06:29 (nineteen years ago) link

En voor het weekend: Flash Light van Parliament met de knoertharde synthiclap op elke 2 en 4.

centralscrutinizer, Friday, 15 October 2004 07:01 (nineteen years ago) link

handclaps
Iedereen die van rock houdt ook.

Broken Social Scene's Stars and Sons!

Gerard (Gerard), Friday, 15 October 2004 07:01 (nineteen years ago) link

Ook lekker Vet: Krazeee van Sylvia Marks & Hal9000 (op Bpitch Control).

Guuzbourg, Friday, 15 October 2004 10:26 (nineteen years ago) link

"The the anonymous poster: You go to the wrong clubs you total cretin. If you want to clap in time to music do it in the comfort of your own room because if i catch you doing it at any night i attend i will slice your limbs off and post them back to you with a rude note."

How true.

En als je zonodig een nieuw genre Vet Geluid wilt noemen, noem dan iig de koningen Raumschmiere en Dabrye. Tiefschwarz is maar de b-garnituur, ik bedoel, het zijn maar remixers...

Born_2B_Scorned (Born_2B_Scorned), Friday, 15 October 2004 13:21 (nineteen years ago) link

Raumschmiere is geen Vet Geluid, wil wel heel graag maar heeft het net niet (ironisch genoeg, behalve als remixer :)

Vitalic is natuurlijk de Keizer van Vet Geluid.

Omar (Omar), Friday, 15 October 2004 13:25 (nineteen years ago) link

Black Strobe is de admiraal van het Vet Geluid.

JoB (JoB), Friday, 15 October 2004 13:54 (nineteen years ago) link

Kan even niet laten te vermelden, na wat ik hierboven heb gelezen over Jan Publiek: iedereen is toch zeker Jan! Het is waarschijnlijk een schok, maar popjournalisten, electro forumbezoekers, platenmakers, DJ's, ja zelfs Ali B. en Usher, zijn óók Jan Publiek. Toch. Waar een mens zich druk om kan maken - nou, over mensen die platen van Idols afvallers kopen (daar is kennelijk iets heel erg mis mee) bijvoorbeeld... lijkt mij verspilde energie!

Jan - ine, Friday, 15 October 2004 14:28 (nineteen years ago) link

nou, over mensen die platen van Idols afvallers kopen (daar is kennelijk iets heel erg mis mee) bijvoorbeeld... lijkt mij verspilde energie!

Iets met 'Te vuur en te zwaard' schiet me te binnen

Piet Krediet, Friday, 15 October 2004 15:05 (nineteen years ago) link

Is Meatloaf ook Vet Geluid? Of is dat te weinig Nu Vet?

Harry B. (Harry B.), Saturday, 16 October 2004 21:32 (nineteen years ago) link

Meatloaf is meer Vet Irritant

Bob (Audioneer), Sunday, 17 October 2004 13:04 (nineteen years ago) link

@jan-ine: le-zen. Dat idols-gebeuren werd aangehaald als onderbouwing voor de stelling dat het grote publiek zich niet laat leiden door de mening van de critici. Lijkt me op een forum als dit toch geen zinloze opmerking.

centralscrutinizer, Monday, 18 October 2004 06:22 (nineteen years ago) link

@scrutinizer, de Vet Geluid goeroe: bestaat er ook verschil tussen Vet Geluid en Vette Sound? Is het eerste de beweging en het tweede de manier waarop het geuit wordt misschien? ;-)

Jim Pacobs (Jim Pacobs), Monday, 18 October 2004 06:53 (nineteen years ago) link

Niet alles met een Vette Sound is Vet Geluid, maar alle Vet Geluid heeft wel een Vette Sound, zo zou ik het zeggen.

centralscrutinizer, Monday, 18 October 2004 07:28 (nineteen years ago) link

Over Vet Geluid gesproken, hier zijn ze een lekker lijstje aan het bouwen zeg. Het zegt me allemaal niks, SLSK werkt overuren.

Omar (Omar), Thursday, 21 October 2004 17:06 (nineteen years ago) link

Jah, Rex The Dog. Vette shit.

Koen S (Vetsquesz), Thursday, 21 October 2004 17:26 (nineteen years ago) link

"Geenszins, ik ben vandaag weer een hele fijne Vet Geluid-12" tegen gekomen: My Girlfriend Kitty, de nieuwe van Håkan Lidbo."

komop job, zoek eens wat beter! wat een kutplaat is dat! de nieuwe Syncom Data is dan toch een veel vetter vet geluid?

vincent koreman (rax), Thursday, 21 October 2004 20:41 (nineteen years ago) link

Buckethead heeft ook iets met vet.

ronnie b (ronnie b), Friday, 22 October 2004 09:25 (nineteen years ago) link

panopticon van isis heeft ook een bijzonder Vet Geluid.

bas (bas), Friday, 22 October 2004 10:29 (nineteen years ago) link

one year passes...
Ik was bij diepzwart gisteravond in Paradiso. Het was, om Job te citeren, echt het geluid van 2004. Muziek die al gedateerd klinkt voordat ze gemaakt is. Erg veel Dr. Who achtige melodieen met wacke klapperige beats. Saaai, met weinig dynamiek in de setopbouw. Voor mij het tegenoverstaande van dansbaar. Zag het een uurtje aan en ben toen wijselijk gaan slapen.

joost heijthuijsen (joosth), Friday, 19 May 2006 10:44 (eighteen years ago) link

Tiefschwartz staat 21 oktober samen met Kraftwerk op I Love Techno in Gent..

hENK (hENK), Friday, 19 May 2006 17:46 (eighteen years ago) link

hahaha

deze thread is een klassieker!

Jip Strak (Jip Strak), Saturday, 20 May 2006 08:21 (eighteen years ago) link

Kreeg opeens ontzettende behoefte om AL-NAAFIYSH van HASHIM op te zetten. :-)
Uit 1983. Hmmmmmm lekkerrrrrr VET!

Lodger (Lodger), Saturday, 20 May 2006 14:38 (eighteen years ago) link

En dat Bonnie St. Claire niet leuk was, wens ik met KLEM tegen te spreken. Tsjek de geweldige hoesjes op deze site: http://www.bonniestclaire.nl/index1.html

Jammer dat die niet meer werkt.

Bas van Duren (BvD), Sunday, 21 May 2006 14:53 (eighteen years ago) link

http://www.peterkoelewijn.nl/images/0029.jpg

Ludo (Ludo), Sunday, 21 May 2006 14:57 (eighteen years ago) link

Bonnie had best een mooie hese stem.

Martijn Busink (twIXta), Sunday, 21 May 2006 14:58 (eighteen years ago) link

Die is nu nóg heser. Maar ja.

naranjito (Koens), Sunday, 21 May 2006 16:06 (eighteen years ago) link

Schor is toch iets minder opwindend dan hees.

Martijn Busink (twIXta), Sunday, 21 May 2006 16:19 (eighteen years ago) link


You must be logged in to post. Please either login here, or if you are not registered, you may register here.