OOR jaarlijstjes, de jaren negentig

Message Bookmarked
Bookmark Removed
Not all messages are displayed: show all messages (43 of them)

Siamese Dream. Smashing Pumpkins haalde in hun topdecennium naar mijn gevoel altijd hetzelfde niveau. Ik zou dan zelf als pseudo-uitschieter juist voor het puberaal megalomane Mellon Collie gaan (met het prachtige artwork, en zo mooi in tweeën gebroken). Misschien is Siamese Dream in de melodie net iets toegankelijk. Tegelijkertijd hoopte ik bij Geek USA dat Billy ooit eens een echte metalplaat had gemaakt.

Ludo, Friday, 17 July 2020 07:49 (one year ago) link

De sprawl en megolamanie van Siamese Dream zijn op momenten fantastisch maar ik geef vaker de voorkeur aan de compacte/in your faceness van Gish. Verzamelaar Pisces Iscariot is echter m'n favoriete SP plaat.

willem, Friday, 17 July 2020 12:55 (one year ago) link

ha hoe cool, ook wel iets voor Billy om in b-kantjes te pieken (dan zat zijn ego misschien wat meer verstopt). Ik ga 'm eens luisteren.

Ludo, Saturday, 18 July 2020 06:41 (one year ago) link

Toevallig laatst met vrienden zo'n Gen X filmgesprek gehad onder het genot van allerlei special brews, oa. "Waarom is het altijd Beatles vs Stones terwijl het Beatles vs Stones vs Kinks moet zijn", "Zelfs de zeiknummers als 'Stand' zijn belangrijk bij R.E.M." en het opnoemen van allerlei superobscure trashmetalbands uit de jaren '80. Daar kwam Smashing Pumpkins ook ter sprake:
"Alleen is Gish is goed."
Iedereen tegelijkertijd: "Ja, correct."
"Toen Billy kaal werd was het over."
"Duidelijke zaak."

OMC, Saturday, 18 July 2020 09:42 (one year ago) link

Siamese Dream is all-time voor mij, vanwege sentimentele redenen: het was dé plaat van mijn 14/15-jarige teen angsty zelf. Nog in de tourbus gezeten met die lui na concert in Ahoy, zó'n fan was ik :) Mellon Collie is een monster dat lijdt aan obesitas maar op de goede momenten geniaal, kale kop of niet. Willem heeft wel gelijk dat Pisces Iscariot nu waarschijnlijk het best te genieten is, al was dat toen ook al zo. Misschien omdat hij niet zo platgedraaid is, misschien omdat het de enige SP-plaat is die níet is ingestoken als megalomaan Billy-project. Juist omdat het thrown together is. 'B-kantjes', maar wat voor b-kantjes! Gish is het meest cOheReNt, maar stiekem ook wel een bééétje saai soms.

Scampidocio (Le Bateau Ivre), Sunday, 19 July 2020 10:49 (one year ago) link

"Duidelijke zaak."

*wrijft aan sik.

Ludo, Sunday, 19 July 2020 10:53 (one year ago) link

Oasis, iedere 5 a 10 jaar toch weer eens What's The Story proberen. Viel me nu op dat ze aan backloadin' doen, Oasis' 2 signature tracks achteraan! Van Wonderwall als semiballade kan ik het nog begrijpen, maar Don't Look Back in Anger had ik toch eerder in de tracklist geplaatst. Verder de bekende kwalen. de Zingende Gallagher lijkt 1 sneer te kennen (en 'm de hele tijd op dezelfde toon in te zetten), en de liedjes van de gitarende Gallagher zijn toch ook wel belegen. De roffeldrummer is in het semi-akoestische op zijn best, daarom is Champagne Supernova - in mijn oren - de derde hit.

Ludo, Tuesday, 21 July 2020 08:59 (one year ago) link

Verschrikkelijk.

OMC, Tuesday, 21 July 2020 09:33 (one year ago) link

Los van misdaden tegen het menselijk gehoor ook gewoon een uiterst onsympathieke band.

OMC, Tuesday, 21 July 2020 09:35 (one year ago) link

xD

@clismo: https://en.wikipedia.org/wiki/Time%27s_Up_(Living_Colour_album) deze was gewoon 7 ekkies bij https://retroboz.com , ge had rijk kunnen worden.

Ludo, Wednesday, 22 July 2020 19:55 (one year ago) link

Story of my life.

clismo, Friday, 24 July 2020 12:03 (one year ago) link

hahah.

inmiddels geluisterd! door de Elvis-diss track heb ik de neiging op mijn hoede te zijn. Ze waren in elk geval woke avant la lettre. (Terwijl ik eerst dacht 'hmm Black Metallica'). Straf dat ze zo metaal beginnen, hoe dan ook. Daarna wordt het meer een King's X. En ik kende zowaar de hit al. Leuke band, maar wel verouderd. Niet zo tijdloos als .. wacht. :P

Ludo, Friday, 24 July 2020 14:45 (one year ago) link

goed, het ging tussen DJ Shadow en Mule Variations voor me. En ik kon contemporain voor Waits, omdat die me als tiener raakte, en ik Shadow stiekem altijd een beetje tegen vond vallen (albeit, goed) maar de man mist toch een beetje FONK.

Ludo, Wednesday, 29 July 2020 06:33 (one year ago) link

Automatic thread bump. This poll is closing tomorrow.

System, Friday, 31 July 2020 00:01 (one year ago) link

Automatic thread bump. This poll's results are now in.

System, Saturday, 1 August 2020 00:01 (one year ago) link

ha!

aantal stemmen op het gebruikelijke niveau inmiddels. Congrats DJ Shadow.

Ludo, Saturday, 1 August 2020 06:42 (one year ago) link


You must be logged in to post. Please either login here, or if you are not registered, you may register here.