Het schaduwkabinet: week 45 - 2018

Message Bookmarked
Bookmark Removed
Not all messages are displayed: show all messages (12 of them)

Ik las hier over de Zorn-marathon, was dus met o.a. Bill Frisell zag. Die man heeft de laatste paar jaar erg veel interessante projecten gedaan, net nog een cd met Wadada Leo Smith voor ECM. Het debuut van Smith voor ECM, Divine Love, is eindelijk (weer) verkrijgbaar op cd als onderdeel van de Art Ensemble of Chicago box (21 cd's voor €89).

Benieuwd wanneer de Zorn-compositie voor Barbara Hannigan op cd uitkomt.

EvR, Saturday, 10 November 2018 13:37 (one year ago) link

21 cd's voor €89

Waar? Bij ECM zelf? Zat net aanschaf te overwegen (maar waar vind ik de tijd op het allemaal te luisteren?) Met een reden natuurlijk: ik zag ze deze week op Le Guess Who? spelen. En het was zo goed! Paar oude baasjes aangevuld met jong bloed die de meest avontuurlijke muziek produceren die je maar kunt voorstellen, onversneden Afrofuturisme. Ik vond de muziek al ontroerend in zijn vrijheid (met een geweldige percussionist die me toch een verzameling trommeltjes en speelgoed bij zich had) maar ook de toewijding, zo'n drummer die af en toe zijn drumstel verlaat en naar trommels strompelt en vervolgens moeiteloos aanhaakt (en na het einde van het concert met een kruk het podium verlaat.)

Verder nog veel meer moois van Orchestre de Nouvelles Créations, Expérimentations et Improvisations Musicales (ONCEIM) in de kerk met een lange drone. Richard Fearless die de avond afsloot met een verjummelijk kale acid-electro set. En natuurlijk Seefeel dat Quique compleet speelde. Fijn om eens op volume te horen met een uitstekende ritmesectie, al blijft het ergens toch een muziek om in de jaren '90 naar te luisteren, uitgeput na een nacht aan de flippo's.

OMC, Saturday, 10 November 2018 15:05 (one year ago) link

IDD, bij ECM zelf, plus €10 verzendkosten.

EvR, Saturday, 10 November 2018 15:23 (one year ago) link

Heel redelijk allemaal. :)

OMC, Saturday, 10 November 2018 15:29 (one year ago) link


You must be logged in to post. Please either login here, or if you are not registered, you may register here.