Moloko

Message Bookmarked
Bookmark Removed
Iemand de nieuwe van Moloko (Statues) al gehoord?
Zit op de helft, maar wat een machtige plaat! Kan het nu al zeggen.

Evelyne (Evelyne), Wednesday, 29 January 2003 14:29 (sixteen years ago) link

Statues kent hetzelfde euvel als alle andere Moloko-platen; de singles zijn geweldig tot zeer goed, maar de rest van de plaat kan dat niveau niet bijbenen. Laat je geen zand in de oren strooien door die kamerbrede violen en andere soundtracktrucs op deze nieuwe plaat.

Gzzzz, Wednesday, 29 January 2003 14:38 (sixteen years ago) link

Goed, ik was ook past op de helft en voor mij persoonlijk maakt het niet zoveel uit wat de single wordt. Tot dusver kan ik maar bar weinig negatiefs over Statues kwijt. (Laat ik dat ding eerst maar eens volledig luisteren en dan nog eens 2, 3 keer, misschien dan....)

Evelyne (Evelyne), Wednesday, 29 January 2003 14:45 (sixteen years ago) link

ik hoorde single op die radio en die was in ieder geval fantastisch. :)

Ludo (Ludo), Wednesday, 29 January 2003 15:24 (sixteen years ago) link

Zei ik toch.

gzzzzzzzz, Wednesday, 29 January 2003 15:39 (sixteen years ago) link

ik heb de cd beluisterd en in 1e, 2e en 3e instantie kon-ie me niet bijzonder boeien. Maar ik zal 'm nog ns een 4e keer gunnen met de koptelefoon.

marieke (marieke), Wednesday, 29 January 2003 16:11 (sixteen years ago) link

Ben het niet meet guuzz eens, de cd's van Moloko zijn altijd kleine kunstwerkjes waarin de singles wel een centrale plaats innemen. het niet-single materiaal vind ik altijd even sterk als het single materiaal.

de nieuwe plaat heb ik pas een maal onder de afwas beluisterd: erg mooi. heb het altijd vreemd gevonden dat Lamb zoveel aandacht kreeg en krijgt terwijl Moloko vele maken avontuurlijker is. maar misschien toch net iets te moeilijk luisterbaar.

theo (theo), Wednesday, 29 January 2003 16:26 (sixteen years ago) link

Goed, ben anderhalve keer verder en niet dat ik jullie op de hoogte wil houden van de hoevele keren ik dat album beluister, maar ik moet toch echt concluderen dat het een prachtig album is. Al was ik de enige die dat vond, het kan me niet schelen! Het is gewoon retegoed!

Evelyne (Evelyne), Wednesday, 29 January 2003 16:33 (sixteen years ago) link

'Gewoon retegoed'? Recenseert u voor Live XS ofzo?

Gxzzz, Wednesday, 29 January 2003 16:35 (sixteen years ago) link

Nope, sorry..... lees het niet eens. En sinds wanneer ben ik ineens 'u'? Dat stuk heb ik even gemist!

Evelyne (Evelyne), Wednesday, 29 January 2003 16:38 (sixteen years ago) link

Guuz noemt iedereen U wanneer hij 'afstand' wil scheppen. ik denk dat hij niet zo goed weet wat hij met Moloko aan moet, laat staan hoe hij retegoed moet interpreteren. vergeef het hem alsjeblieft.

overigens heb ik het plaatje nu nog eens geluisterd maar nu onder het lezen van een roman van een of andere nieuwe Belgische schrijver en dan beklijft - wat zegt u? Beklijft. of dat. - het geheel toch minder. met name vanaf nummer vijf wordt het wel een beetje flauw, erg vrolijk en rechtlijnig. dat terwijl de kracht van Moloko toch ligt in de hoekige arrangementen. nog maar eens luisteren dus, maar nu eerst weer The Exploited op de draaitafel.

theo (theo), Wednesday, 29 January 2003 22:23 (sixteen years ago) link

jaaaaa zeg, je kunt toch niet gaan klagen dat muziek niet beklijft als je het op heb staan onder het lezen van een roman van een of andere nieuwe Belgische schrijver.

marieke (marieke), Thursday, 30 January 2003 08:20 (sixteen years ago) link

nou marieke, er dient ook muziek te zijn die lekker klinkt bij het lezen van een Vlaamse roman. doorgaans zijn die stukken beter dan de prutsels van debuterende nederlanders.

maar ik geef toe: Moloko is geen Vlaamse roman lees muziek. the exploited ook niet. of het moet wellict Tox van Mennes zijn, al past een plaat van :wumpscut daar weer beter bij. ach muziek en literatuur, je kunt er pagina's over vol schrijven...

theo (theo), Thursday, 30 January 2003 08:26 (sixteen years ago) link

kweenie hoor... ik zou niet blij zijn als ik als artiest geroemd zou worden omdat m'n muziek zo lekker klinkt bij het lezen van een Vlaamse roman...

En je had het over beklijven: of het gelezene beklijft of het beluisterde. Volgens mij kan het niet allebei, tegelijkertijd dan.

marieke (marieke), Thursday, 30 January 2003 08:35 (sixteen years ago) link

Oh, heerlijk! Wordt een lachwekkende discussie dit. Ben het overigens met Marieke eens. Weet je wat lekkere Vlaamse roman muziek is? Sigur Ros ofzo. Dan kun je tenminste lezen. (Alhoewel het er ook een beetje aan licht wat voor Vlaamse auteur je in handen hebt. Is het Herman Brusselmans zou hij anders willen.) Ik bedoel maar; hoe kun jij in vredesnaam je aandacht op twee dingen tegelijkertijd gericht houden? Ik krijg zoiets niet voor elkaar hoor. Het een zuigt bij mij altijd alle aandacht weg bij het ander. Het beste wint altijd, wat over het algemeen toch vaak de muziek is. Aldus, om te lezen dien ik geen muziek te luisteren.

Evelyne (Evelyne), Thursday, 30 January 2003 08:46 (sixteen years ago) link

hmmm,evelyne en marieke hebben een punt. ik ga moloko maar eens luisteren zonder boek en afwas. ik las overigens geen Brusselmans. zijn laatste boek, Mank, heb ik halverwege weggelegd.

theo (theo), Thursday, 30 January 2003 10:11 (sixteen years ago) link

Ik wil ook nog nog even een duit in het zakje doen over de nieuwe Moloko.En ik moet Evelyne gelijk geven: Dit is de beste Moloko sinds tijden.En hij zit sinds gisteren non-stop in mijn CD speler en dat is sinds zeer lange tijd niet meer voorgekomen-) Trouwens ook prima werkmuziek en omdat ik muziek luisteren prefereer boven werken zit hij al sinds gisteren non-stop in mijn Cd speler .Je moet prioriteiten stellen in het leven vind ik dan dus-)

Olaf Molenaar, Thursday, 30 January 2003 10:18 (sixteen years ago) link

Theo, ligt 'Mank' niet in de lijn van 'Kus in de Nacht'?

dieter, Thursday, 30 January 2003 11:38 (sixteen years ago) link

Kus in de Nacht heb ik (nog) niet gelezen. Mank ligt in de lijn van de Geugenheim-reeks. eerlijk gezegd vind ik het nu wel voldoende daarmee. het wordt tijd dat Brusselmans weer eens de ouderwetse onzekere jongen uit gaat hangen in zijn boeken. maar ja, of dat nog gaat gebeuren?

theo (theo), Thursday, 30 January 2003 11:49 (sixteen years ago) link

Nou, Kus in de Nacht: ben ook hierin halverwege (niet omdat ik tijdens het lezen Moloko luister, maar simpelweg omdat ik niet zo'n snelle lezer ben), maar onzeker is hierin Brusselmans zeker niet. Eerder het tegenovergestelde (hij deelt zelfs handtekeningen uit van het jaar 1991). Mank ligt nog in de boekenkast....

Evelyne (Evelyne), Thursday, 30 January 2003 11:51 (sixteen years ago) link

ik moet eerlijk zijn dat ik wel min of meer een Brusselmans-fan ben, maar ik heb 'Kus in de Nacht' ook niet uitgelezen.
een beetje teveel van het goede! de zoveelste opvoering van een bv die hij voor de zoveelste keer (wel op een hilarische wijze) in de kijker zet!

dieter, Thursday, 30 January 2003 12:09 (sixteen years ago) link

ja en heeft Mennes met Poes.Poes.Poes ook nog eens een matig boek geschreven. zucht. wat moet ik nu gaan lezen? nog tips Dieter en Evelyne? al besef ik ook wel dat dit een POPMUZIEK forum is..

theo (theo), Thursday, 30 January 2003 12:58 (sixteen years ago) link

Oke, ook ik lees veel Brusselmans en voor zover ik een van de weinige vrouwen die van zijn oeuvre houdt. Aanraders uit zijn boekenkast is zeker: Zul Je Mij Altijd GrRaag Zien. Iets totaal anders, waar ik echt bijna tranen over mijn wangen van kreeg is Allewientje van Yvonne Keuls, en dan hoef je niet eens een zwak voor kinderen te hebben (want die heb ik ook niet). Verder is Meneer Fokke En Het Gedoe bijna een evergreen. Verder kan ik ook helemaal weg fantaseren bij Dean Coontz, maar dat is weer heel iets anders.

Evelyne (Evelyne), Thursday, 30 January 2003 13:03 (sixteen years ago) link

Pff...ben ik een van de weinige vrouwen die ik ken die van zijn oeuvre houdt....

Oh, ja, tranen van het lachen dus! En inderdaad, het ging over muziek....

Evelyne (Evelyne), Thursday, 30 January 2003 13:05 (sixteen years ago) link

theo, het is 6 maanden gelezen dat ik nog een boek gelezen heb. 't is al muziek wat de klok slaat!

hopelijk komt moloko snel hierheen. de laatste keer dat ik de band zag was op beach rock '99, totaal foute plek om ze te zien, maar ze waren echt uitstekend ... ook al ben ik heimelijk verliefd op louise rhodes! ;-)

dieter, Thursday, 30 January 2003 13:13 (sixteen years ago) link

ik ben verliefd op het zangeresje van Laub en ook wel op:
http://www.kindamuzik.net/reviews/mars/article.shtml?id=2370

en ja, Moloko moet maar weer eens langskomen. overigens bedoelde ik niet geen andere boeken van Brusselmans. ik heb bijna alles van hem, ik zoek eigenlijk weer eens wat schrijvers-spanning. daarom toch een ad:

Man zkt kennismaking met mooie boeken. steekwoorden: Mennes, Brusselmans, Van Aalten, Van Erkelens, Ellis, Hermans, reve, Slauerhof, Olyslager, Lanoye. beslist niet: mulisch, de winter, beijnum, grunberg. ben jij dat boek dat samen met mij de nachten door wil brengen? schroom dan niet maar mail me.

theo (theo), Thursday, 30 January 2003 13:26 (sixteen years ago) link

Leon de Winter ooit gelezen?

Evelyne (Evelyne), Thursday, 30 January 2003 13:42 (sixteen years ago) link

ja hoor. best goed boek (supertex) maar nadat ik de heer winter een aantal maal mocht aanschouwen op tv en mocht lezen in de plaatselijke propagendabladen lijkt het me niets meer ook maar één zin van de man te lezen. misschien als ie boeken gaat uitbrengen onder een andere naam. quinten Rosenthaal ofzo. wat vind jij van zijn schrijfkunsten?

theo (theo), Thursday, 30 January 2003 13:47 (sixteen years ago) link

Supertex, Hoffman's Honger en De Hemel van Hollywood heb ik gelezen. Ik overweeg om God's Gym aan te schaffen. Maargoed, ik zit nog halverwege die pul van Brusselmans en daarna ligt Mank nog te wachten. Maar Leon de Winter leest lekker makkelijk weg en het gaat ook nog eens ergens over. Brusselmans gaat ook wel ergens over, maar tegelijkertijd ook niet. Ja, ik hou wel van De Winter.

Ken je de Meneer Foppe boeken? Die zijn leuk!

Evelyne (Evelyne), Thursday, 30 January 2003 13:52 (sixteen years ago) link

ben er zelf net in begonnen, bevalt tot nu toe zéér goed. 't lijkt me iets wat jij zou kunnen waarderen (alleen n.a.v. het beeld dat ik van je heb d.m.v. het forum): Independent People van Halldor Laxness. tegenwoordig ook in nl-vertaling, engelse (vertaling, oorspronkelijk IJslands) pocket is echter veel goedkoper.
meneer de winter's nix.

willem (willem), Thursday, 30 January 2003 13:55 (sixteen years ago) link

meneer foppe? wie is de schrijver dan? ik vraag me soms af waarom ik artistieke prestatie niet los kan koppelen van persoon. zo vind ik die grunberg ook al zo onuitstaanbaar. misschien schrijft ie wel mooie boeken.... even nagaan of dat met muziek ook heb.

theo (theo), Thursday, 30 January 2003 13:56 (sixteen years ago) link

Foppe = Wim de Bie

Evelyne (Evelyne), Thursday, 30 January 2003 13:58 (sixteen years ago) link

ah wim de bie.. mijn jeugdheld. die laxness ga ook zeker even checken. om de moloko thread niet te belasten heb ik een nieuwe aangemaakt...

theo (theo), Thursday, 30 January 2003 14:00 (sixteen years ago) link

Als je een hekel hebt aan Leon de Winter omdat hij graag Leon Likud mag uithangen, is God's Gym geen aanrader want zijn politieke voorkeuren komen er nogal prominent in voor.

Martijn ter Haar (wmterhaar), Thursday, 30 January 2003 14:02 (sixteen years ago) link

fifteen years pass...

Feel like a noob cuz I didn’t realize they did sing it back on I’m not a doctor prior to the hit later on. It bangs.

Young N the deathless (Ross), Friday, 25 May 2018 23:52 (one year ago) link


You must be logged in to post. Please either login here, or if you are not registered, you may register here.