Slipknot en Johnny Marr

Message Bookmarked
Bookmark Removed
Slipknot kapt ermee. (wie had ze ook alweer in z'n lijstje staan?). Ik vind Stonesour toch leuker.
Johnny Marr heeft een nieuwe band met de verschrikkelijke naam Johnny Marr & The Healers. Het puike gitaarwerk wat de man bij The Smiths liet horen, is verworden tot laffe britpop-akoordjes. Jammer.

marieke (marieke), Monday, 30 December 2002 11:59 (sixteen years ago) Permalink

Ik vond Iowa best een goede plaat hoor.

Ariën Rasmijn (Ariën), Monday, 30 December 2002 13:33 (sixteen years ago) Permalink

dat Slipknot vond ik maar niks. Veel te agressief. Agressie is op zich niet zo'n probleem maar al die negatieve agressie bah. Zo nu ga ik even wat New age zweefmuziek luisteren om tot rust te komen. :D

Ludo (Ludo), Monday, 30 December 2002 14:17 (sixteen years ago) Permalink

Agressie bij Slipknot? Dat was toch zo'n cartoonbandje, met die Bassie-maskers en zo? Net als System of a Down met die grappige baardjes?
Ik zou niet weten hoe die bandjes klinken hoor, maar als ik ze (op foto's in de NME) zag stelde ik me altijd voor dat het zoiets was als de Amerikaanse Heideroosjes. Kleuterpunk, slechte teksten, maar wel een leuke avond live.
Am I Wrong?

Lava, Monday, 30 December 2002 14:40 (sixteen years ago) Permalink

Ja, nogal. Slipknot was keihard, dat zat echt tegen de death-metal aan. Kerry King van Slayer was fan, dus dan hoor je er helemaal bij in metalland. Ook allemaal echte trailer park trash die zwaar gefrustreerd waren over hun saaie levens in het middenwesten.

System Of A Down is vrij technische nu-metal, meer in de richting Deftones / Faith No More dan KoRn / Limp Bizkit, dus dat heeft ook weinig met de Heideroosjes te maken.

De Amerikaanse Heideroosjes heten Blink 182 en NoFX.

Martijn ter Haar (wmterhaar), Monday, 30 December 2002 15:20 (sixteen years ago) Permalink

Nee, die ken ik wel, die zijn vele malen beter dan de Heideroosjes. Bij die twee dit jaar gestopte bandjes hoef ik in ieder geval niet lang na te treuren, zoveel is me wel duidelijk na de uitleg-met-soundalikes. Daarvoor dank.

Lava, Monday, 30 December 2002 15:26 (sixteen years ago) Permalink

Ik kon Slipknot maar niet serieus nemen. Een stelletje gekken met maskers op die heeel erg boos zijn :/. SoaD daarentegen weet ik dan nog wel weer te waarderen.

Maarten Zinkstok (Maarten Zinkstok), Monday, 30 December 2002 17:17 (sixteen years ago) Permalink

had ik net zo'n leuke review geschreven over de nieuwe slipknot dvd kappen ze ermee. als ik iets meeneem naar Charlottetown is het echter die dvd. maar daarover in mijn review meer.

theo (theo), Monday, 30 December 2002 17:34 (sixteen years ago) Permalink

Ik kon Slipknot maar niet serieus nemen. Een stelletje gekken met maskers op die heeel erg boos zijn :/

Ze hadden wel reden om boos te zijn; ik heb een interview met de zanger gelezen en vergeleken daarmee was de jeugd van Eminem een toonbeeld van huiselijk geluk. En van die rare outfits, dat is een geëerde traditie in de hardrock, de muziek bij uitstek voor kansarme blanke jongeren.

Maar ik denk wel dat ze op tijd gestopt zijn. Heel boos zijn is ook maar beperkt geloofwaardig.

Martijn ter Haar (wmterhaar), Monday, 30 December 2002 18:43 (sixteen years ago) Permalink

Heel boos zijn is ook maar beperkt geloofwaardig
Zie: Rage against the Machine.
Ik ken maar twee liedjes van Slipknot maar ik moest er eigenlijk alleen om lachen. De agressie ontging me volkomen maar dat zal wel door de maskers zijn gekomen. Ik vind System of a Down best grappig al lijken ze allemaal op bokjes met die sikjes.

Hibernia (Hibernia), Tuesday, 31 December 2002 13:15 (sixteen years ago) Permalink

iemand hier bekend met het concept achter mars, snickers, nuts maar ook ariel persil etc??

Het schijnt (maar ik ben bang dat dat nogal subjectief is) dat er allen maar smaakjes worden gecreeerd omdat er een ras van wezens op aarde bivakkeerd dat hierdoor met een soort van identiteitscrisis kan leren omgaan...varieer en verdien meer schijnt al een oud id te zijn..misschien werkt het met muziek wel net zo (sorry als ik hierdoor de mantel van apartheid een beetje opendoe..het is niet mijn bedoeling om aan te geven dat muziek ook slechts een radartje in in het geniale concept dat julius ceasar ooit een heeft bedacht (of misschien was het wel de kruidendokter die hem dat in zijn droom tot hem bracht)..iets met brood en spelen ofzo

ikkus dus, Monday, 6 January 2003 20:28 (sixteen years ago) Permalink

met die Bassie-maskers en zo

wat een heerlijke diss is dit toch. :)

Omar (Omar), Monday, 6 January 2003 21:09 (sixteen years ago) Permalink


You must be logged in to post. Please either login here, or if you are not registered, you may register here.