It's ILX Hosting Fund Drive Time! You can DONATE NOW or discuss here

De Draaitafel: Januari

Message Bookmarked
Bookmark Removed

eens kijken of dit werkt.
Dit is gewoon een waar luisteren we naar in januari draad. Beetje weeklijstjes maar dan eh, 1x per maand, zo druk is nou ook weer niet op het forum..

maar goed.. ik heb me in een welbekende halfslachtige poging tot het verdiepen in een genre waar ik geen bal van weet (en snap) het debuut van Notorious BIG gedraaid. Maar ben ik tevee moraalridder voor.
Daarna door met Dr. Dre's 2001, daar valt het me minder op, maar dat zal toch echt komen door de gortdroge funky beats. Of Dre himself daar nou eigenlijk zoveel te maken heeft, als ik zo rondlees delegeert ie a la Tiesto en komen de andere met de goede baslijnen e.d op de proppen en krijgt hij de credits.
Ook grappig is te horen dat de man zelf niet kan rappen. Weliswaar een welbekend feit, maar toch.. Het is een POGING tot rappen, het blijft een moeilijk iets.

Ludo, Wednesday, 9 January 2008 19:59 (nine years ago) Permalink

Kijk, briljante oplossing (want weeklijsten heb ik geen zin meer in maar toch. ;) (Van Dre moet je overigens de originele The Chronic hebben.)

Ik zit zelf in de post-jaarlijst periode dus ik heb me helemaal scheel gedownload. :)

- Earthless - Rhythms From A Cosmic Sky. Bij de eerste solo dacht ik nog "nee, he." Dan eindigt die solo niet en wen je er aan en zit je in een soort eeuwige Deep Purple jam. Ik hou van Deep Purple dus dit mag ik ook. Automuziek heet dat, maar wel voor een niet-Nederlandse snelweg. (via onze Bas getipt.)

- Sussana - Sonata Mix Dwarf Cosmos. Wilde ik eerder dit jaar al checken vanwege sublieme titel. Mooi hoor, heel mooi. (ook via Bas)

- David Lynch - The Air Is On Fire. Ik heb de grap al eerder gemaakt, maar ongeveer in 90% van de promoteksten wordt gesteld: "invloed: David Lynch". Dat slaat hier eindelijk echt ergens op. Donkere ambient, ik moet nog houvast vinden. (via Gerard.)

Onur Ozer - Kasmir. Bijna onder de radar in 2007 en dat zou eeuwig zonde zijn. O.O. is duidelijk de beste leerling van Villalobos. Perfect album met leipe orgelmelodietjes. (via Resident Advisor, die het in hun top-5 hadden staan asikmenietvergis.)

- Islaja - Ulual YYY ben ik nog niet eens aan toegekomen. :) (tip van Vincent Romain)

nieuw spul:
nieuwe Partial Arts 12" heet Telescope en is weer top.

Bruno Pronsato heeft een album uit Why Can't We Be Like Us, waar gezien de rij die opeens bij mij op SLSK dat ding wil binnenhalen naar wordt uitgekeken. Goede post-Villalobos house.

'Untitled' van Deepchord presents Echospace is met gemak het beste wat ze tot nu toe hebben gedaan.

Snares - Sabbath. Die Venetian Snares sik doet Black Sabbath in Dub(step). Leuk.

Terre Thaemlitz Presents Terre's Neu Wuss Fusion - She's Hard remixes. Twee lange rustieke technoambient remixes die nogal populair zijn onder technokenners. Heel mooi.

pfff. En dan nog allemaal promo's beluisterd waar weinig soeps tussen zat behalve die nieuwe Claw Boys Claw dus.

OMC, Wednesday, 9 January 2008 20:45 (nine years ago) Permalink

Ik vind die eerste Chronic behoorlijk instorten op een gegeven moment. En die latere Chronic vind ik ook dik in orde. Of ie dat nog gaat kloppen weet vraag ik me af, áls Detox (was het toch) ooit nog eens uit komt.

Verder op een goregrind trip, welluidende bandnamen als (over de hoesjes zullen we het al helemaal maar niet hebben, Googlen op eigen risico, gegarandeerd NSFW): Vomit Erection, Creamface (van Mikko Aspa van DsO), Spermswamp, Distorted Impalement, Ed Gein, Bowel Stew, Misogynist Pussyslasher, Mortuary Hacking Session (meidenband!), Cliteater, Gronibard, Pavor, Lymphogranuloma Venereum, Vaginaal Vocht (ja, echt!). , Semen, Carnavage (Algerijns), Oxidised Razor, Lord Piggy, Vulvathrone, en de klassiekers Gut. Ik begin Steven Smegma van Aardschok te begrijpen als het over een bassdrum als een heerlijk doorstotende zeugenknor heeft. :)

En net ontdekt: de Turkse Tony Van Heemschut. Michiel Romeyn móet dit bijna gezien hebben.

Martijn Busink, Wednesday, 9 January 2008 21:55 (nine years ago) Permalink

Tja, Nederlandse New Wave natuurlijk! Zonet nog het bezoek op wat smakelijke bijvangst vergast: de laatste van Braak (hééél anders dan ik me herinnerde), Bots in het Duits ("Was wollen wir trinken, sieben Tage lang. Was wollen wir trinken, so ein Durst.") en all time favourite Linda Luxaflex.
Plus Country Teasers, want Ben Wallers is a.s. weekend in Nederland...

Mic, Wednesday, 9 January 2008 22:15 (nine years ago) Permalink

Een beetje vanalles hier. Ben m'n stapel promo's uit 2007 aan het opmaken. Helen Love (best lieve girlpunkpop), Marten de Paepe, Crunc Tesla, The Trenches, Gé Reinders. Zeker niet slecht allemaal, maar het was blijven liggen.

Weinig nieuws op dancegebied, want gewoon weinig gecheckt. Ja, die liveplaat van Henrik Schwarz eindelijk ontdekt, en een liveset uit december van Justice (hun Fabric-mix is zo te zien uitgesteld).

Stonehead, Thursday, 10 January 2008 01:13 (nine years ago) Permalink

Oh. Helen Love is gewoon nieuw. Niks 2007. :)

Stonehead, Thursday, 10 January 2008 01:17 (nine years ago) Permalink

Witchcult Today van Electric Wizard en dan speciaal 'Satanic Rites of Drugula', dat net zo goed is als de titel belooft. Mooie verpakking ook.

Labelgenoten Witchcraft en maken met hun The Alchemist ook nog steeds overuren.

Minder geslaagde aankoop blijft de Sword/Witchcraft split. De 'unreleased versions' daarop blijken min of meer allemaal vroege brakke demo's.

Ik verklaar ook officieel de oorlog aan Southern Lord mailorder. Ze hadden een deal van Om t-shirt + cd. Had ik gekocht, samen met Rock Dream van Boris + Merzbow (ook op de draaitafel), maar ze hebben de Om cd niet in het pakket gestopt. Al meerdere mails gestuurd over meer dan een maand tijd, nooit antwoord.

Martijn ter Haar, Thursday, 10 January 2008 07:24 (nine years ago) Permalink

Ik heb de laatste helemaal geen trek meer in muziek die teveel aandacht van me vraagt. Vooral achtergrondmuziek in huize Clismo dus.
Ben Westbeech is een soort Jamiroquay maar dan uit 2007.
Classics van Danny O'Keefe is een verzamelplaat met een paar onovertroffen gitaarmanliedjes uit de jaren '70.
Het gekabbel van de Band Of Horses was even een hit, maar begint al snel weer de keel uit te hangen wegens te eenvormig en sloom.

Favoriete album is al een tijdje The Art Of Partying van Municipal Waste. Pure jaren tachtig trash-nostalgie. Ik wist niet dat ik daar nog last van had. :-) Zit er ook sterk aan te denken om in februari naar het optreden in 013 af te reizen. Ze hebben hun laatste album zelfs in tien verschillende kleuren vinyl! Helden zijn het.

clismo, Thursday, 10 January 2008 07:41 (nine years ago) Permalink

Met dank aan MtH.

clismo, Thursday, 10 January 2008 07:42 (nine years ago) Permalink

SL maakt er een potje van, begrijp ik zo uit die hoek (kwam altijd alleen in de off-topic hoek, maar er zal dan wel behoorlijk geklaagd zijn in de daartoe bestemde afdeling... zo veel dat het forum is opgeheven zo lijkt 't).

Martijn Busink, Thursday, 10 January 2008 08:09 (nine years ago) Permalink

anderen denken dat de catfight tussen O'Malley en Anderson daar de oorzaak van is!

ik luister naar
Aluk Todolo - Descension [best indrukwekkende, totaal gesjeesde black metal, beetje Wold achtig, minder noise meer kraut]

Maurizio Bianchi - Symphony for a Genocide (geweldige reissue, door merg en been)

veel New Blockaders waaronder het vorig jaar uitgekomen Das Zerstoren, Zum Gebaren van hun ATP optreden dat nu al legendarisch is

The Hold Steady tijdens het koken, Opposites nog steeds vooral in de auto, Kempi heb ik geprobeerd maar ik kom niet echt door die laag straattaal, wordt er soms een beetje naar van zelfs. teveel is niet goed, maar ja Kempi is nu eenmaal zo he

ook op de draaitafel: Six Organs of Admittance - Shelter from the Ash, ik ben een sucker voor psychedelische gitaarsolo's, mooie zweverige liedjes en dat paartje Ambrogio (Magik Markers) en Chasny (Six Organs) is verrassend goed samen

verder regelmatig:
Yellow Swans - At All Ends
Sachiko - Kunado
Korperschwache - Circle of Ouroboros
oud spul van Wolf Eyes
Bruce Springsteen - Born to Run
My Morning Jacket - Okonokos

rizzx, Thursday, 10 January 2008 08:55 (nine years ago) Permalink

anderen denken dat de catfight tussen O'Malley en Anderson daar de oorzaak van is!

Randall, hun geluidsman, zei dat dat niks serieus was. Gewoon een beetje dollen van de heren omdat er niks van te maken viel die avond (technisch falen, brandalarm dat afging). Erna zijn ook gewoon nog enkele shows gespeeld, o.a. in Den Haag.

Martijn Busink, Thursday, 10 January 2008 09:09 (nine years ago) Permalink

zou ik ook zeggen, weenie

rizzx, Thursday, 10 January 2008 09:50 (nine years ago) Permalink

Voor "een beetje dollen" zag het er iets te echt uit. Anderzijds... Oren A. vlak na de show: "It happens once in a while."

Mic, Thursday, 10 January 2008 10:06 (nine years ago) Permalink

wellicht even een update voor me, want ik heb er niets van mee gekregen. wat is er gebeurd?

bas, Thursday, 10 January 2008 10:10 (nine years ago) Permalink

Vorige maand op ATP legde Anderson tegen het eind van het optreden zijn gitaar terzijde en hoekte en plein publique O'Malley neer inclusief luidsprekertoren. Bandleden verbaasd, publiek met stomheid geslagen, lichten aan, klaar. Allerhande speculaties op het Southern Lord forum over de toedracht en nu is het forum gesloten.

Mic, Thursday, 10 January 2008 10:20 (nine years ago) Permalink

Randall's beschrijving:
that was a funny review even though not what really happened.
long story short....

Atp botched turning off the fire alarms after 4 months of pre production.
bummer ! alarm went off the whole set very loud on stage very distracting
also postponed the show at the venues request...
The digital mixer out front malfunctioned 3 times on me during the set as well....I hate those things!
thats just the tip of the tech issues)))) by the way.

then a few off the boys went off THE WHO style fueled on wine and extreme volume psi ops... not really a fight... the rest of the tour was killer no other pushing! in fact paris and holland were amazing!
Those two are always doing this stuff hilarious people took it so seriously! more bands shoud break shit!

I maintain that attila was awesome the night of atp even thogh it wasn't the best sunno))) show! total zombie treeman!
The next night ALTAR was spectacular! like motorhead jamming with amon duul!
all of it was funny and fun!

Het sluiten van de forums heeft er volgens mij niks mee te maken (er is overigens een nieuw forum los van SL met dezelfde mensen)

Martijn Busink, Thursday, 10 January 2008 10:30 (nine years ago) Permalink

Maar zoals gezegd volgde ik enkel de off-topic sectie en heb ik die speculaties faliekant gemist.

Er zijn wel mensen die aan Soma's integriteit twijfelen (vanwege de Khanate split, een over en weer gekift via de pers over de boedelscheiding kon ik niet anders interpreteren dan erg grappig, maar goed) en dat gedoe over de SL postorder (Anderson's toko), en wellicht ook nog eens Malefic's uitval naar die persoon... wellicht was het inmiddels Privé en Party stijl daaro. :)

Martijn Busink, Thursday, 10 January 2008 10:36 (nine years ago) Permalink

nahja beetje vreemd is het wel

het nieuwe forum is @ www.foreverdoomed.com/forums volgens mij

rizzx, Thursday, 10 January 2008 10:45 (nine years ago) Permalink

Yep, en het hoe en waarom over de sluiting is een no-go area. :)

Martijn Busink, Thursday, 10 January 2008 10:46 (nine years ago) Permalink

Ook geen topic met klachten over de postorder. :(

Martijn ter Haar, Thursday, 10 January 2008 11:03 (nine years ago) Permalink

De Khanate-split was toch omdat de zanger toch liever zijn baan als editor deed dan dat hij de Gollum uithing?

Martijn ter Haar, Thursday, 10 January 2008 11:07 (nine years ago) Permalink

Ik dacht dat er juist aan Soma's toewijding werd getwijfeld, met z'n tigduizend sideprojects.

Martijn Busink, Thursday, 10 January 2008 11:36 (nine years ago) Permalink

Islaja - Ulual YYY beluisterd. Ook heel mooi en exotisch. Ga ik me toch weer allerlei rare dingen over Finland in mijn hoofd van halen. Kan me haast niet voorstellen dat ze daar Länge Fransuonen & Bääshti B. of irritante radio-DJs, noch Geflipte Prins Carnavals hebben. Maar ik zal me wel vergissen. :(

OMC, Thursday, 10 January 2008 12:03 (nine years ago) Permalink

Jawel hoor, heb al genoeg plaatjes gezien van pubers uit Oulu die het straat houden.

En natuurlijk twee metalbands per hoofd van de bevolking.

Martijn Busink, Thursday, 10 January 2008 12:15 (nine years ago) Permalink

Favoriete album is al een tijdje The Art Of Partying van Municipal Waste. Pure jaren tachtig trash-nostalgie. Ik wist niet dat ik daar nog last van had. :-) Zit er ook sterk aan te denken om in februari naar het optreden in 013 af te reizen.

Yo, ideale plaat om mee op te staan! Ik ga qua 80s betonnostalgie momenteel ook erg hard op Metal Massacre Vol. 1 t/m 9. Over 013 gesproken, ik wil graag naar Wolves In The Throne Room op 3 februari, maar de verkoop loopt alleen via de '013 boxoffice'. Weet iemand toevallig hoe dat zit, kan je wel reserveren ofzo, ik woon niet bepaald om de hoek namelijk (maar Vera is nóg verder weg).

Hiram, Thursday, 10 January 2008 12:18 (nine years ago) Permalink

oh die wil ik ook wel zien, niet via ticketservice dus?

rizzx, Thursday, 10 January 2008 12:31 (nine years ago) Permalink

Past wel bij die bomenknuffelaars. :)

Martijn Busink, Thursday, 10 January 2008 12:33 (nine years ago) Permalink

ook hier draait david lynch overuren. the air is on fire is donker dan donkere ambient. overweldigend en indrukwekkend. had gegarandeerd in mijn jaarlijst gestaan als ik hem eerder had opgepikt. (via gerard)

gerard zorgde ook voor rafael anton irrisari, die met daydreaming ook aan ambient doet maar dan een stuk lichter, lieflijker en minder dreigend. wel een prachtig mooie dosis melancholie.

bj nilsen heb ik net the short night van binnen op cd; ook weer ambient. zie voor uitgebreidere beschrijving mij blog.

al enkele weken alles van paradise lost aan het beluisteren. waarom die band geen wereldroem heeft verworven kan er bij mij niet in. de perfecte mix van catchy pop, gothic metal en doom - in wisselende verhoudingen zo door de jaren heen. fantastische band.

1.outside van bowie doet het ook nog steeds goed. overpretentieus en ondergewaardeerd.

municipal waste staat op mijn verlanglijstje, want jaren 80 trash rules! \m/

bas, Thursday, 10 January 2008 13:08 (nine years ago) Permalink

oh die wil ik ook wel zien, niet via ticketservice dus?

Net gebeld, en nee dus, ook geen reserveringen, "batcave is niet landelijk" oid :(

@bas: Municipal Waste leunt meer naar 80s crossover dan echteechte oude school thrash, datjutffweet.

Hiram, Thursday, 10 January 2008 13:14 (nine years ago) Permalink

deze draad gaat goed. *knikt tevreden*

van die laatste Islaja begreep ik weinig behalve het magische slotnummer met rinkelend muntje.

bij Finland moet ik altijd denken aan een site waar ze Finsen jongeren op straat fotografeerden. Wat voor creaties die allemaal aanhadden. :)

Ludo, Thursday, 10 January 2008 14:17 (nine years ago) Permalink

(ik geloof niet dat ik er tegen kan dat Lynch OOK nog goede platen kan maken.. naast die paar overschatte films bedoel ik ;) )

Ludo, Thursday, 10 January 2008 14:18 (nine years ago) Permalink

ja Lynch muziek gaat mij ook wat ver :)

rizzx, Thursday, 10 January 2008 14:30 (nine years ago) Permalink

jorizzz jongen, doe jezelf een plezier en haal die lynch neer! in dezelfde league als deathprod, ktl en die dingen. geen grap. dat ludo er niets mee kan kan ik me wel iets bij voorstellen ;)

bas, Thursday, 10 January 2008 14:33 (nine years ago) Permalink

whoa whoa maar ik zie er zo'n new age randje omheen. ik zie ze zo bij het kruidvat liggen, langs de geurkaarsen van 0.35 cent

rizzx, Thursday, 10 January 2008 14:53 (nine years ago) Permalink

@bas: Municipal Waste leunt meer naar 80s crossover dan echteechte oude school thrash, datjutffweet.

Daarvoor kan je beter Dekapitator - The Storm before the Calm nemen. Met een nummer met akoestisch intro!

Martijn ter Haar, Thursday, 10 January 2008 15:42 (nine years ago) Permalink

rizz, heb je die lynch gehoord? of waar ga je op af?

bas, Thursday, 10 January 2008 15:47 (nine years ago) Permalink

gut feeling. maar ik ga eens luisteren dan

rizzx, Thursday, 10 January 2008 16:30 (nine years ago) Permalink

Toch nog even over de mot bij onze favoriete pijendragers... Heb je mijn zinnen vertaald en snel naar Randall gestuurd, of slaat dat "funny review" op een andere ooggetuigenverklaring? Kan zijn verhaal wel grotendeels onderschrijven, maar hij bagatelliseert het voorval behoorlijk :) Tijdens het intro ging het rookalarm af en werden we door een zoetgevooisde blikken vrouwenstem gemaand om de zaal kalm doch gedecideerd te verlaten. Nadat het intro drie keer was opgestart en de zaal al leegliep, kwamen ze toch nog het podium op. Eén voor één met als laatste het illustere duo zwaaiend met literflessen supermarktwijn. Dacht nog, hoort bij de act: monniken drinken wijn. Maar gedurende het optreden begon O'Malley zich steeds vreemder te gedragen. Verkeerde partijen spelen, gebaren maken die niemand begreep. Op een gegeven moment liep hij zelfs het podium af om na een minuut of vijf pijloos terug te keren. Nadat niemand reageerde op zijn "take it down"-gebaren vanaf de zijkant, trok hij zijn pij maar weer aan en deed gewoon mee tot het eind. Toen het vuistenritueel ten einde liep volgde Andersons fysieke correctie. Na de rechtse directe stuiterde O'Malley nog terug van de luidsprekertoren, maar na de dubbelhandige duw ging hij neer inclusief toren. Al met al behoorlijk vermakelijk, en ondanks de technische malheur en rare fratsen een goed concert. Beter dan in Den Haag, is mij verteld... En Attila, tsja, wat een geweldenaar, die tree wil ik ook wel huggen :)

Mic, Thursday, 10 January 2008 23:06 (nine years ago) Permalink

De funny review slaat op een getuigenverklaring op een of ander blog.

Martijn Busink, Friday, 11 January 2008 00:36 (nine years ago) Permalink

Randall vond Malefic een lieve jongen (wel een beetje raar), dus wellicht schrikt ie niet zo snel. :)

Martijn Busink, Friday, 11 January 2008 00:36 (nine years ago) Permalink

Ik snap dat de mensen om Sunn die shit willen bagatelliseren, dat het forum gedelete is lijkt me ook vooral een paniekactie. geen zin om die actie te verantwoorden. wel een smetje vind ik, rare actie zo

die gast van Nachtmystium, Blake Judd, had een tijdje terug ook geen goed woord over voor die 2

rizzx, Friday, 11 January 2008 07:13 (nine years ago) Permalink

bovendien vind ik het zomaar deleten van een forum een respectloze actie, vooral als het gaat om fans van de muziek, mensen die SL steunen. het was toch een fijn forum met goede info soms, waar ook best veel mensen behoorlijk wat tijd in staken. hup weg, zonder backup, je kunt ook gewoon de boel locken, nee hup weg ermee. fuck iedereen

rizzx, Friday, 11 January 2008 07:18 (nine years ago) Permalink

Mensen die geld hebben betaald voor spullen die niet opsturen en niet reageren op klachten, dat is pas respectloos.

Martijn ter Haar, Friday, 11 January 2008 08:12 (nine years ago) Permalink

ook dat, zo ken ik er nog een paar. halen het bloed onder mijn nagels vandaan

rizzx, Friday, 11 January 2008 08:45 (nine years ago) Permalink

Ach,dat forum gaat inmiddels al lang weer als een tierelier.

Soma heeft al heel lang niks meer te maken met SL. En er zullen altijd mensen zijn die wat te zeiken hebben en die gaan ook niet allemaal vrij uit. Als je WITTR vraagt naar die gast die het artwork van hun eerste cd heeft gedaan zul je ook wel een lekker verhaal krijgen en aangezien ik die gast was weet ik ook hoe zíj in elkaar zitten. Twee kijven, twee schuld, zeker in kringen van de 'artiste'.

Maar ze moeten wel hun postorder shit op orde krijgen.

Martijn Busink, Friday, 11 January 2008 10:41 (nine years ago) Permalink

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/7/77/Diadem_of_12_Stars_Cover.jpg

ik bespeur Bob Ross invloeden...

clismo, Friday, 11 January 2008 10:48 (nine years ago) Permalink

heb jij die gemaakt Martijn?

rizzx, Friday, 11 January 2008 11:33 (nine years ago) Permalink

De eerste versie was van mij ja. Weinig ontwerp aan hoor, en elke eigen inbreng werd niet erg gewaardeerd. Zij: 'die letters moeten kleiner', ik: 'nee, dat kan je niet meer lezen', zij: 'het moet donker en mysterieus', ik: 'mkay', komt het drukwerk binnen, zij: 'het is zo donker!'. En zie Two Hunters waar ze zo te zien wel zijn gehoord, pikdonker en lettertjes corps hoofdpijn, ik moest de credits en titels van Metal Archives halen, want in het boekje is er geen chocola van te maken. :D

Martijn Busink, Friday, 11 January 2008 12:55 (nine years ago) Permalink

nu ga ik heel hard de Tielman brothers draaien, geweldig artikel in de Volkskrant van gisteren. (alleen was er eigenlijk geen aanleiding voor

dit wellicht?

clismo, Saturday, 12 January 2008 08:22 (nine years ago) Permalink

ja dat was het, maar echt leuk zou zo'n artikel pas zijn als er een mooie nieuwe verzamelbox/cd in de winkel zou liggen van de beste man. Nu moest het artikel concluderen met dat zijn lp's in feite alleen maar in 2de hands zaakjes zijn te bemachtigen, dan wel in Duitsland op goedkope cd's (waarvan de helft nep is)

Ludo, Saturday, 12 January 2008 10:10 (nine years ago) Permalink

helaas ontbreekt er zover ik weet een mooie herdenkingstegel hier in Breda en dat terwijl er zoveel KNIL-militairen in de wijken hier woonden en muziekhandel Spronk, die de instrumenten leverde, nog altijd bestaat.
(Een ander verhaal is dat ik er 40 jaar later nog eens uit gekickt werd, uit die winkel heh)

Maar goed, Colonel Parker heeft ook nog altijd geen standbeeld. (Schurk of niet, wereldwijd toch de bekendste Bredanaar in de geschiedenis, al zal met de decline van Elvis dat over 100 (50?) jaar wel weer anders liggen)

Ludo, Saturday, 12 January 2008 10:13 (nine years ago) Permalink

dat zijn lp's in feite alleen maar in 2de hands zaakjes zijn te bemachtigen

da's toch veel toffer dan zo'n verzamelcdbox?
op jacht naar die platen is de helft van de lol

(Een ander verhaal is dat ik er 40 jaar later nog eens uit gekickt werd, uit die winkel heh)

ik voel een mooie subjektivistiese bijdrage over de tielman brothers aankomen... ;-)

clismo, Saturday, 12 January 2008 10:44 (nine years ago) Permalink

Geweldige draadtitel.

Ik had hier van de week John Cale's Paris 1919 vaak op de draaitafel liggen en het vinyl klonk wel heel dof (ooit eens tweedehands gekocht). Bij NLsloom de remaster van vorig jaar besteld en he-hoe-kan-dat-nou? na drie dagen is-ie al binnen! Klinkt fantastisch, deze rijk gearrangeerde Cale. Met bonustracks waar ik nog niet aan toe ben gekomen - een titel als "Hanky Panky Nohow (Drone Mix)" schept evenwel hoge verwachtingen.

Verder, toeval bestaat niet?, downloade ik Multi-panel's M. Werd behoorlijk verrast door de vocalen! Een ep die nieuwsgierig maakt naar meer nieuw werk..

What else?
Sparks' Kimono My House - feest.
James Holden's set bij Pixel, Club 11 - een zorgvuldig opgebouwde trip die helemaal op het laatst dan toch (ingehouden) los gaat. Erg mooi, maar hoe danst men de eerst 2,5 uur door?
Black Mountain's In The Future - valt op 't eerste gehoor tegen maar heeft misschien meer tijd nodig. Als ze rocken voelt 't vrij standaard aan en op de gevoelige toer is het lang niet zo goed als Lightning Dust.
Een Wilco optreden van vorig jaar zomer. Geweldige opname!
Stereo Image - Red Nights ep. Project van Johnny Dark (uit de eerste Junior Boys fase) met zanger San Serac die een heerlijk theatrale Bowie/Walker twist in zijn stem heeft die geweldig op de pulserende donkere synthpop en Dark's typische ritmiek aansluit (check http://www.myspace.com/stereoimageband).
Sascha Funke - Mango. Net te pakken.

willem, Saturday, 12 January 2008 11:59 (nine years ago) Permalink

de draadtitel onbewust gejat van ene P. Bruyn, die de term ook vaak gebruikt voor zijn weeklijstjes.

"Werd behoorlijk verrast door de vocalen! Een ep die nieuwsgierig maakt naar meer nieuw werk.."

u heeft geluk. Houd Test Tube (http://testtube.monocromatica.com/) in de gaten voor een nieuwe ep (getiteld The Door, knipoog naar Jandek), met iets recenter werk. Weinig vocalen daar trouwens, meer soundtrackerige deuntjes.

"op jacht naar die platen is de helft van de lol"

Ja ik moet de recycle-zwervers-winkel hier in de buurt maar weer eens een bezoekje brengen (laatste vangt paar maanden terug: Rumours, iets van Ramblin Jack Elliot en een heel gave dubbel-lp van Buddy Holly)

which reminds me, wat zou nou de ideale Elvis Presley lp zijn die je in zulke winkels tegen zou kunnen komen..

Ludo, Saturday, 12 January 2008 13:05 (nine years ago) Permalink

Erg mooi, maar hoe danst men de eerst 2,5 uur door?

Dat had ik vorig jaar bij Holden in hetzelfde lokaal ook. Heb toen maar met een grote grijns aan de kant over mijn sik zitten wrijven. Was toch aso-druk. De beukdagen van Holden zijn wel voorbij.

OMC, Saturday, 12 January 2008 13:21 (nine years ago) Permalink

-De drie platen van Slowdive. Als er muzikale heroine bestond, heette het Slowdive.
-Those Revolutionary Days van Mecano. Ik weet het niet, ik weet het niet. Dat een oud nummer (Untitled) de meeste indruk maakt, is geen goed teken.
-Do You Like Rock Music? van British Sea Power. Het lijkt wel of ze het feit dat bijna de halve band opgestapt is, willen vieren met keiharde, stadionrijpe herrie. Toch komen ze ermee weg, want wie door de Editoriaanse waaigitaargeluiden heenluistert, blijft achter met genoeg venijn.
-Maybe Home van Dish Hunt. Nederwave-veteranen uit Nasmak en It Dockumer Lokaeltsje waren een paar jaar geleden nog net zo dwars met een plaat vol fijne ritmewisselingen, gitaarkilheid, geschurk tegen dance aan en vreemde teksten.

En totnutoe nog geen spijt van mijn wegblijven bij Eurosonic / Noorderslag.

André, Saturday, 12 January 2008 19:26 (nine years ago) Permalink

Sascha Funke - Mango. Net te pakken.
Atmosfeer lijkt op die van Cure's Seventeen Seconds. Spartaans en toch warm. Met fraaie donkere gitaaraccenten in meerdere nummers. Mooi!

willem, Sunday, 13 January 2008 21:31 (nine years ago) Permalink

Nog even over Sunn0))... op de een of andere manier denk ik bij die band altijd aan te veel drank en brandalarmen die afgaan. Was ook niet onder de indruk van het ATP-verhaal. Kan gebeuren.

Verder niets op de draaitafel. Wel op Eurosonic de jongste metal/avantgarde sensatie gespot. Chrome Hoof. Krijsende vrouwen, termische outfits en een I am Spartacus helm. Was vooral erg bang.

Monique, Thursday, 17 January 2008 18:44 (nine years ago) Permalink

AKA Junkies - Konijntje (en de remixen)
Die shit is tantoe wreed, wallah. Iedereen die zeurt over de tekst kent zijn klassiekers niet: "A-Wop-bop-a-loo-lop a-lop-bam-boo"

Martijn ter Haar, Thursday, 17 January 2008 19:06 (nine years ago) Permalink

Goh, op eurosonic zongen velen Junglebook: de musical. Is dat vergelijkbaar?

Monique, Thursday, 17 January 2008 19:26 (nine years ago) Permalink

Chrome Hoof stond toch ook op ATP? Leuk EP'tje, erg seventies, wat toen avant garde was zeg maar. Reich, L'Infonie, King Crimson etc... De foto's duidden op een vrolijke bende. :)

Martijn Busink, Thursday, 17 January 2008 20:36 (nine years ago) Permalink

wiebele wiebele

rizzx, Friday, 18 January 2008 12:16 (nine years ago) Permalink

doe je dansje

Martijn ter Haar, Friday, 18 January 2008 13:01 (nine years ago) Permalink

ik dacht eerst; dit gaat te ver. maar nee hoor. geniaal

rizzx, Friday, 18 January 2008 14:36 (nine years ago) Permalink

Seymour Bits remix al gehoord?

Martijn ter Haar, Friday, 18 January 2008 14:58 (nine years ago) Permalink

Waar gaat dit over?

Martijn Busink, Friday, 18 January 2008 15:12 (nine years ago) Permalink

Hierover.

LOL. "Kom op, konijntje, omhoog met die handen." Dit wordt thuis een grote hit zie ik al.

OMC, Friday, 18 January 2008 15:16 (nine years ago) Permalink

haha

remix nog niet gehoord, nog dikker?

rizzx, Friday, 18 January 2008 15:22 (nine years ago) Permalink

Die remix kan je daar ook vinden, met betere clip. Nu ga ik die boze commentaren ("pauperherrie") effe checken. ;)

OMC, Friday, 18 January 2008 15:58 (nine years ago) Permalink

"WAAR DE FOK GAAT HET HEEN MET DE 'MUZIEK'?!?!?!

waar is de ECHTE muziek met INHOUD gebleven?!"

LOl.

rockist. ;)

OMC, Friday, 18 January 2008 16:00 (nine years ago) Permalink

Comment functies leggen altijd zo pijnlijk het falen van "Web 2.0" bloot.

Martijn Busink, Friday, 18 January 2008 16:05 (nine years ago) Permalink

Comment functies leggen altijd zo pijnlijk het falen van "Web 2.0" bloot.

Ik vind ze eigenlijk altijd een beetje eng.

OMC, Friday, 18 January 2008 16:10 (nine years ago) Permalink

Ik probeer ze niet te lezen. Bij gitaristenclips beginnen er altijd te zeiken over skills en in kringen van Balkan- en Türkpop word je echt kotsmisselijk van dat nationalistische gezwets.

Ben vooralsnog van de Bitsmix... hoewel het mij nogal magertjes toeklinkt...

Martijn Busink, Friday, 18 January 2008 17:39 (nine years ago) Permalink

Ik wil een nieuwe editie van Top Of Of Flop, dat mensen met verstand van zaken hun deskundige mening over de nieuwste plaatjes geven. Leken laten op Youtube e.d. wel zien dat ze dat niet kunnen. :)

Martijn Busink, Friday, 18 January 2008 17:40 (nine years ago) Permalink

- "Of"

Martijn Busink, Friday, 18 January 2008 17:46 (nine years ago) Permalink

Bij gitaristenclips beginnen er altijd te zeiken over skills

LOL. Die zijn vervelend inderdaad!

[Prince doet een fijn scheurende solo] "Vinnik niks...elke Pipo op een vrijdagmiddag in een gitaarwinkel doet hetzelfde." AAAAAARGGGGHHHH!

OMC, Friday, 18 January 2008 20:24 (nine years ago) Permalink

Het ergste is nog dat ik als niet-gitarist merk dat er posers tussen zitten. Is er een filmpje waarin Chet Atkins met perfect timing en toon een stukje speelt, zitten er een stel het af te zeiken omdat het niet tweehandig getapt is op 200 bpm.

Martijn ter Haar, Saturday, 19 January 2008 09:27 (nine years ago) Permalink

Ze zeiken *altijd*, goed of slecht doet helemaal niet terzake.

Wat dan wel weer leuk is bij de "... shreds" serie, als ze niet door hebben dat het niet ... zelf is die ze horen, zie bijvoorbeeld Slash shreds en de geniale Vai shreds in Denver, waar je het inderdaad niet gelijk door hebt. :)

Martijn Busink, Saturday, 19 January 2008 11:25 (nine years ago) Permalink

Ja, het is nog januari en bekomen van de schok van Konijntje ook nog eens deze dingen gecheckt:

Kelly Polar - I Need You To Hold On While The Sky Is Falling. Eerst dacht ik even "brrr", maar nu snap ik het allemaal wel. Niet zo perfect als de eerste, al zitten er weer een paar wonderschone en rare liedjes tussen.

The Orb - The Dream. Op het eerste gehoor: kut. Teveel "broehaa" zang. Nog maar eens rustig voor gaan zitten, zat iig wel weer een briljante en zeer typische The Orb stemsample in.

Voor de rest eigenlijk veel meer naar James Holdens Pixel @ Club11 set geluisterd (Willem had gelijk, heel heftig dansen zat hier niet in.) en de uitermate geniale Resident Adivsor Podcast van JD Twitch (50% van Optimo). Anonieme ouwe lul mompel/zingt 'Do Ya Think I'm Sexy'! Santanaesque gitaarsolo's! Popul Vuh! 'Satelitte of Love'! En vooral de uitermate briljante Prins Thomas Diskomiks van Jape's 'Floating'.

OMC, Friday, 25 January 2008 14:45 (nine years ago) Permalink

De komende Kelley Polar is vurrukkulluk! 'Niet zo perfect als de eerste' komt denk ik met name doordat de verrassing eraf is want eigenlijk is-ie ook gewoon perfect (& wonderschoon & soms raar - elke beluistering is weer anders. zoals het hoort. super. "Entropy Reigns" woah!).

Komende Hot Chip is bij vlagen ook een feest. "Hold On" is ontzettend Talking Heads ten tijde van Stop Making Sense - een super-adrenaline rush (voor een TH-fan dan iig), inclusief staccato David Byrne jengelgitaarloopjes erdoorheen. 13 maart live - ik zie ze nu al achter elkaar aan om het drumstel heen rennen tijdens de extended instrumental break.

De laatste vijf RA podcasts zijn allemaal winners, een hele mooie reeks met Tobias Freund (zo heerlijk weird, kaal, eng en toch warm), Juan Maclean (handjes in de lucht & en veel vette smiles - niet ongevaarlijk in de auto) en idd JD Twitch (met 't geweldige "Blind" van Hercules & Love Affair (met Antony die z'n vocalen dit keer een vette discodiva draai geeft. en dan aan het einde ook nog "Satellite of Love" erin mixen!).

Verder:
Six Organs of Admittance - Shelter from the Ash
William Basinski - El Camino Real nav Gerards jaarlijst. Wederom om in te verdrinken.
Dominique Leone EP Op Feedelity, wonderlijke idiosynchratische popliedjes met François de Roubaix tik (zit sowieso een jaren 70 mor-feel aan de liedjes). Met een waanzinnige remix/medley/versie van Mungolian Jet Set.

willem, Friday, 25 January 2008 21:41 (nine years ago) Permalink

en dan aan het einde ook nog "Satellite of Love" erin mixen

uch...is dat nou die '04 remix? Vond het zo raar: vet cool man die Reed, gewoon pianootje en de hele tijd "Satellite of Love" scanderen, Bowie erbij, klaar, minimal 70s stilo. Visionair...zie ik hem net op youtube droevige versies zingen met echte teksten enzo. ;)

OMC, Friday, 25 January 2008 22:08 (nine years ago) Permalink

hahaha
Kan 't mis hebben (ken die 04 remix niet) maar volgens mij is het een eigen edit. Is idd een van Bowies mooiste achtergrondvocalen ever... (begrijp ik je nou goed en hoor je SoL voor 't eerst??) En van wie is die "Do Ya Think..." cover?!?

willem, Friday, 25 January 2008 22:17 (nine years ago) Permalink

begrijp ik je nou goed en hoor je SoL voor 't eerst??

ahem, correct. Ik ben met Reed genokt na White Light/White Heat. Ik heb het vermoeden dat het deze release is. Vreemd want die zag ik ooit op tv langskomen en toen dacht ik "wat een kansloze onderneming." Ben toch stiekem teleurgesteld dat het niet het origineel is met die manier waarop de blazers er inkomen...heerlijk.

En van wie is die "Do Ya Think..." cover?

Rod Stewart. Of bedoel je wie zingt hem hier? In ieder geval heel obscuur want die Twitch weet het zelf ook niet...ik denk steeds aan een Napolitaanse straatzanger.

OMC, Saturday, 26 January 2008 08:29 (nine years ago) Permalink

Napolitaanse straatzangger, hmm... is het niet toevallig het originele 'bronmateriaal' van Jorge Ben?

Hiram, Saturday, 26 January 2008 10:59 (nine years ago) Permalink

Primordial - To the Nameless Dead
Genreconflict: vikingmetal uit Ierland, dat is een beetje raar. Maar het is wel goed. Tussen Kvass en Kiss the Anus of a Black Cat in en met redelijke 'gewone' zang (zanger doet me trouwens qua geluid aan Bram Vermeulen denken), dus ook voor de niet-liefhebber!

Spice and the RJ Band - The Will
Goede zanger, die Spice, maar het hardere werk van Kayser sprak me niet zo aan. Met zijn nieuwe act is hij gelukkig weer lekker aan het stoneren à la Spiritual Beggars/Mushroom River Band. Niet geniaal, gewoon lekker lomp met net genoeg psychedelische dingetjes om het interessant te houden.

American Steel - Destroy Their Future
Van die echte, echte Amerikaanse arbeiderspunk.

Disfear - Live the Storm
De soundtrack voor alle revoluties in 2008

Club of High Eyebrows - Older Now
Rudeboy gaat jaren 80 indie en postpunk, met sterk wisselend resultaat

Martijn ter Haar, Saturday, 26 January 2008 12:28 (nine years ago) Permalink

Oh ja, en nog steeds Electric Wizard - Witchcult Today en dan met name 'Satanic Rites of Drugula', dat net zo briljant is als de titel doet vermoeden. "Bloodlust! Druglust! Count Drugula!"

Martijn ter Haar, Saturday, 26 January 2008 12:33 (nine years ago) Permalink

is het niet toevallig het originele 'bronmateriaal' van Jorge Ben?

Dat moet haast wel.

OMC, Saturday, 26 January 2008 12:35 (nine years ago) Permalink

Vikingmetal uit Ierland kan natuurlijk best, de Noren hebben Ierland grotendeels in bezit gehad.

Maar de muziek klinkt toch vooral erg Iers imo. De jigs en reels klinken keihard door in de riffs.

Martijn Busink, Saturday, 26 January 2008 12:59 (nine years ago) Permalink

En Ewiz heerscht, totale jaren 60 en 70 occulte horrorpsydelica doom, misschien wel het beste in die hoek sinds Spine Of God (van de week weer gedraaid trouwens). Jess Franco kan er trots op zijn.

Martijn Busink, Saturday, 26 January 2008 13:02 (nine years ago) Permalink

Nou Omar, als het zo inderdaad zo is, ga maar rap je mond spoelen dan met je 'obscure ouwe lullen gemompel', als je ooit Brazilië nog in wil ;) Jorge Ben is een grootheid in de Musicá Popular Brasileira, schreef bijvoorbeeld "Mas Que Nada" en maakte in de jaren zeventig een reeks prachtige afro/brasil popplaten, aanraders voor wie Caetano en Os Mutantes te freaky vindt. Het nummer in kwestie is trouwens "Taj Mahal" uit 1972; Jorge Ben (die tegenwoordig Jorge Ben Jor heet) heeft er na een rechtszaak keurig de royalties voor ontvangen.

Hiram, Saturday, 26 January 2008 17:55 (nine years ago) Permalink

Ik denk toch weer aan de anonieme Napolitaan want ik zit op Youtube Jorge Ben te checken en die heeft ongeveer twee pakjes per dag <i>minder</i> gerookt dan de zanger van deze lo-fi versie.

OMC, Saturday, 26 January 2008 18:11 (nine years ago) Permalink

Heb die mix maar even neergehaald en nee, dat (de braziliaanse opa van Shaggy?) is 'm niet, haha, mijn excuses. Maar goed, over de beste man gesproken, deze lijkt me wat voor jou, fris-lome seventies funk en het schijnt nog over voetbal te gaan ook; vertaling ("speel de bal, speler"?) is welkom :)

Hiram, Saturday, 26 January 2008 19:14 (nine years ago) Permalink

Hier staat trouwens leuk jaren zestig en zeventig werk uit Brazilië.

Martijn Busink, Saturday, 26 January 2008 20:45 (nine years ago) Permalink

Merda, moet je dat ook nog allemaal gaan luisteren. :) (dat voetballiedje van Ben swingt idd als Brazilië 1970.)

OMC, Saturday, 26 January 2008 20:47 (nine years ago) Permalink

Deze week stuitte ik op Blossom Dearie. Dat is een Amerikaanse jazz-zangeres die, volgens Wikipedia, bekend is om haar "distinctive, girlish voice". Gewoon een lief meisje dus, zij het eentje die inmiddels 81 is. Erg mooi. (In een grijs subjectivisten-verleden probeerde Guuz mij eens middels een compilatie-CD-R aan de jazz te krijgen. Wat niet lukte. Naar nu blijkt daar de CD vol stond met rare toeteraars in plaats van lieve meisjes.)

The Cuties zijn ook lieve meisjes, zij het van een heel andere soort. Uit Spijkenisse, of all places, met een debuutalbum Ah-ah-aah vol lieve pretentieloze popliedjes.

Martijn Grooten, Sunday, 27 January 2008 09:26 (nine years ago) Permalink

in de kringloopwinkel tussen Polen die op zoek waren naar een bureaustoel ("sorry net allemaal naar Ghana verscheept") nog even Night and Day van Joe Jackson opgepikt. Op vinyl natuurlijk.
Mooi voorbeeld van perfect artwork (insert hier die gebruikelijke lp is beter dan cd qua artwork babbel)
Maar goed.. geniale voorkant, mooi doorlopend op de achterzijde.. En aan de binnenzijde een koddige bandfoto en leesbare teksten. Just perfect.
Steppin' Out is deze ronde mijn favoriet.

Split The Difference van het vergeten Gomez nog even gedraaid, redelijke plaat.. Maar toch tekenend dat ze daarna kennelijk nog een nieuw album (How We Operate) hebben gemaakt (volgens Wikipedia) wat zover ik me herinner niet eens recensies meer in Nederland kreeg. (En waarvan ik nog nooit gehoord had)

Ludo, Tuesday, 29 January 2008 09:06 (nine years ago) Permalink

Januari is alweer voorbij.
Ik draaide oa:
- nieuwe Radiohead, eerste helft sterk en catchy, tweede helft zakt in, saai en zeikerig.
- veel electro (ik blijf het goed vinden), verse Bunkers waarvan de nieuwe Shemale het hoogtepunt is, ouwe Ultradyne (dik!), een verzamelbox met zes platen van I-F waar ik, tegen alle waarderingen op Discogs in, niet echt over te spreken ben, veel oude acid-nummers van zijn alter-ego Beverly Hills 808303 remastered en opgerekt tot lange gelijksoortige acid-episodes: vast goed voor de dansvloer, maar saai als verzamelaar, drie uur zuur.. misschien verkopen voor veel geld, hehe
- nieuwe Earth, erg goed, dol op sublieme verstilling.
- drum 'n bass mix van King Cannibal & ZILLA, 'Life On The Beat', een van de beste drum 'n bass mixen die ik ooit hoorde (alleen die tracklist al, tering..), hier te downloaden.
- Bruno PronsatoWhy Can't We Be Like Us, rijk gekleurde liefdeshouse, veel beter dan Ricardo Villalobos' Sei Es Drum
- dubstep/tech (ik ben zo waar om) -, losse nummers van The Bug ('Poison Dart' heeft Top 40-potentie!), Vex'D, Scuba, de Soundboy Punishments verzamelaar uit 2007 op Skull Disco (esoterisch graftombe-minimalisme, die verstilling weer)
- de laatste Snares, stijlvervolg op die neo-klassieke met Rossz in de titel, ditmaal te rommelig.
Scout Niblett - 'This Fool Can Die Now, Scout ontdekt op State-X, waar ze deze plaat zo'n beetje in z'n geheel uitvoerde, wat was dat machtig imposant en intiem zeg.. rillingen..
- Alright! van Bogdan Raczynski is steengoed, niemand zal de vervlogen euforie van rave beter verbeelden dan hij.

erikh, Saturday, 2 February 2008 12:38 (nine years ago) Permalink

(ik weet niet of ik dat gecodeer met BBcode ga volhouden.. pfff.)

erikh, Saturday, 2 February 2008 12:39 (nine years ago) Permalink


You must be logged in to post. Please either login here, or if you are not registered, you may register here.