Zomergasten

Message Bookmarked
Bookmark Removed
De nieuwe Zomergasten zijn bekend gemaakt (kijk maar) en een van de gasten komt uit de muziekwereld: Huub van der Lubbe. Het is een van mijn favoriete programma's maar meer dan drie uur Huub v/d Lubbe lijkt me toch echt te veel. Vinden jullie dat ook en welke persoon uit de muziekwereld had hier misschien beter kunnen zitten? Job de Wit of Roger Teeling? Jomanda als medium voor Herman Brood?

Norbert, Monday, 17 June 2002 00:00 (fifteen years ago) Permalink

De Dijk schijnt ooit als communist te zijn begonnen, en v/d Lubbe schijnt nog immer behoorlijk links te zijn. Ik denk dat het wel leuke TV oplevert. Bovendien: mensen die in zomergasten komen, komen daarin op mij in het algemeen sympathieker over dan daarbuiten. Zoals vorig jaar Barend en Van Dorp.

Maar goed, als er dan per se iemand anders moet komen: Terrie Ex. En alsjeblieft niet iets wat maar in de buurt komt van Brood.

Martijn @ Think Small, Monday, 17 June 2002 00:00 (fifteen years ago) Permalink

Ik was destijds in eerste instantie ook niet blij met Barend en Van Dorp als Zomergasten, dacht dat ze al wel genoeg op TV waren. Maar toch was dat één van de betere uitzendingen. Beter dan Sylvia Toth en Martin Bril bij elkaar in ieder geval. Deze keer lijkt Anna Enqvist in ieder geval erg interessant.

Norbert, Monday, 17 June 2002 00:00 (fifteen years ago) Permalink

Ik zou willen lobyen voor Jelle & Coen van Daryll-Ann. 3 uur lang gekibbel, ik voorzie een hoogtepunt in de Nederlandse televisiegeschiedenis.

--O.

Olaf, Monday, 17 June 2002 00:00 (fifteen years ago) Permalink

Ik zou willen lobbyen voor Jelle & Coen van Daryll-Ann. 3 uur lang gekibbel, ik voorzie een hoogtepunt in de Nederlandse televisiegeschiedenis.

--O.

Olaf, Monday, 17 June 2002 00:00 (fifteen years ago) Permalink

mijn buurman. het is me echt een raadsel wat in het hoofd van die man omgaat. wat hij leuk vindt, wat niet. wat hij vindt, of wat hij juist niet vindt.

dat lijkt me nou leuk. zomergasten begint met zwenkende camera's door een straat ergens in nederland. lukraak wordt er iemand uit de mensenmassa gekozen en gevraagd mee te gaan. drie uur lang in de studio jou fragmenten laten zien. probleem is dan alleen dat die mensen niets hebben voorbereid. hmm misschien toch niet zo'n goed idee dus. tja.

theo ploeg, Monday, 17 June 2002 00:00 (fifteen years ago) Permalink

Zoiets heeft Waskracht al eens gedaan. Iedereen krijgt al zijn 15 minutes of fame, dus de enkeling die dit niet overkomt moet het ook kunnen krijgen. Ze gingen met de camera rond en gaven mensen de kans om op TV te vertellen wie ze zijn en wat ze doen.

Norbert, Monday, 17 June 2002 00:00 (fifteen years ago) Permalink

Han Bennink !!, Terrie Ex vind ik ook een goeie.

martinus, Monday, 17 June 2002 00:00 (fifteen years ago) Permalink

ben 't met olaf eens, alhoewel dat gekibbel op tv best nog wel eens tegen zou kunnen vallen...

johannes, Monday, 17 June 2002 00:00 (fifteen years ago) Permalink

Radboud Mens of Frans de Waard. Dat wordt een taaie aflevering vrees ik, maar vast errug interessant.

Roger Teeling, Monday, 17 June 2002 00:00 (fifteen years ago) Permalink

Trouwens, nu ik het bedenk, ikzelf zou daar ook wel graag willen zitten. Ik heb echt een ontzettend interessante mening, die er heel erg toe doet.. :)

Martijn @ Think Small, Monday, 17 June 2002 00:00 (fifteen years ago) Permalink

De Dijk schijnt ooit als communist te zijn begonnen, en v/d Lubbe schijnt nog immer behoorlijk links te zijn.

Dat moet ook wel met zo'n achternaam.

Martijn ter Haar, Monday, 17 June 2002 00:00 (fifteen years ago) Permalink

Metal Mike (van Rijswijk) mag ook komen.

Roger Teeling, Monday, 17 June 2002 00:00 (fifteen years ago) Permalink

Liever André verhuysen dan, als initiator van Dynamo en samen met Robert Heeg de beste Aardschok schrijver ooit.

bas, Monday, 17 June 2002 00:00 (fifteen years ago) Permalink

Oké. Deal! :-)

Roger Teeling, Tuesday, 18 June 2002 00:00 (fifteen years ago) Permalink

Dan hebben we ook nog Onno Cro-Mag, Mister Hardcore Nederland. Die heeft toch ook wel iets bijzonders neergezet.

Roger Teeling, Tuesday, 18 June 2002 00:00 (fifteen years ago) Permalink

Andere namen: Ramses Shaffy, Armand, Bert van de Kamp, Herman v.d. Horst, Tjerk Lammers, Drs. P, Edwin Brienen, Lotje IJzermans (jaaaa!!!), Sietse Meijer, Eric Scheurs (en dan niet over strips, maar over muziek), Anita Doth & Ray Slijngaard, Oscar Smit, Andre van Duin.

Roger Teeling, Tuesday, 18 June 2002 00:00 (fifteen years ago) Permalink

Ik denk dat Anita Doth & Ray Slijngaard niet samen komen. Ray heeft haar in hun carriere nog wel eens een knal verkocht, die zie je niet meer samen. En wat weet Erik Schreurs van muziek?

De gebroeders Paulusma, dat is wel een erg goed idee.

Norbert, Tuesday, 18 June 2002 00:00 (fifteen years ago) Permalink

BERT VAN DE KAMP. God verhoede! Wat een volstrekt overschatte man is dat. Zijn gave om in een bespreking van de nieuwe U2 de meest gewone tekstfragmenten te citeren als wijsheden die ons het nieuwe millenium door moeten helpen is werkelijk legendarisch te noemen. (Bertje als zomergast betekent waarschijnlijk wel een half uur unieke Dylanbeelden echter. Dus misschien moet het maar.) Heb die man een keer een lezing horen houden in Utrecht, georganiseerd door Amerikanistiek. Relatie popmuziek en kunst. Bert kwam niet verder dan "Bob Dylan, toen ik dat hoorde toen dacht ik echt wel even van zo hee, en dat had ik later dus weer he met van der graaf generator" (ook zo'n band waar eens in de zoveel jaar retrospectisch over gedaan moet worden omdat bert nu eenmaal bij de oor werkt(e)).

olaf, Tuesday, 18 June 2002 00:00 (fifteen years ago) Permalink

Jawel, maar juist dat is wat zo interessant aan een gesprek met Ray en Anita kan zijn. Ze hebben ook een kort relatie gehad, met alle problemen van dien. En hij chanteert haar (of probeert dat) tegenwoordig.

Scheurs heeft tienduizenden platen en cd's in huis en tekent altijd met muziek aan. Sterker: zonder muziek kan hij niet tekenen, heeft hij geen inspiratie. Lijkt me ook boeiend.

Roger Teeling, Tuesday, 18 June 2002 00:00 (fifteen years ago) Permalink

BERT VAN DE KAMP. God verhoede! Wat een volstrekt overschatte man is dat.

Heeft als nestor van de popjournalistiek toch heel wat te vertellen lijkt mij. Ja, er bestaat een U2/Vandergraaf/Dylan-fixatie, maar dat weet hij zelf ook wel, en daar kan een interviewer hem sowieso op aanspreken. En eventueel ook op zijn vermeende overschatheid. Nee, ik denk dat het boeiende tv kan opleveren.

Roger Teeling, Tuesday, 18 June 2002 00:00 (fifteen years ago) Permalink

Wat me stoort aan Bert is dat hij de hersens niet heeft maar wel doet alsof hij ze heeft. Dat leidt tot dwepen dwepen en nog eens dwepen en suggestieve diepzinnigheid. En zo zou Zomergasten ook worden. Het feit dat hij gezien wordt als een autoriteit heeft vooral te maken met zijn lange volhouden in de popbiz. En laten we wel wezen, zelfs iemand als JD Kroeske wordt met veel respect bejegend terwijl hij struikelend over eigen fouten en benen het ene na het andere programma krijgt toegeschoven. "Twee meter popkennis", hahaha: al mijn persoonlijke hoogtepunten van Pinkpop komen op zijn naam, hij verdient een anekdotenboek.

Maar misschien is het interessant het eens te hebben over wat goede mainstream popjournalisten zijn. Ik zou als start twee zeer toegankelijke namen willen opvoeren: Menno Pot en Oene Kummer. Maar nog steeds niet Zomergasten-abel...

olaf, Tuesday, 18 June 2002 00:00 (fifteen years ago) Permalink

Akkoord. Maar ik zou dan graag journalisten zien die iets hebben neergezet, of daar aan werken. Dan denk ik aan de al eerder genoemde namen als Mike van Rijswijk, Ander Verhuysen & Onno Cro-Mag. Hebben vanuit het absolute niets de metal/hardcore in Nederland op de kaart gezet (Aardschok, Dynamo, Aardschokdagen, Hardcore-festivals). Thomas Verbogt lijkt me als radiomaker, schrijver en muziekjournalist in deze ook interessant. En dus de mensen achter Staalplaat, tevens muzikant en journalist: Radboud Mens en Frans de Waard. Ook Peter Bruyn gaat volstrekt zijn eigen gang, inclusief eigen nieuwsbrief, etc.

Roger Teeling, Tuesday, 18 June 2002 00:00 (fifteen years ago) Permalink

Nou, zijn al deze namen niet interessant om dan geinterviewd te worden door de Subjectivisten ?

martinus, Tuesday, 18 June 2002 00:00 (fifteen years ago) Permalink

Dat is een hele goeie! Alleen ben ik bang dat het dan zo incrowd wordt. Wat dat aangaat is Zomergasten of iets soortgelijks dan een heel centraal medium. Geloof me als ik zeg dat je twee popjournalisten niet naast elkaar moet zetten. Dat is voor kijkers, luisteraars, lezers, het ergste wat er bestaat. ;-)

Roger Teeling, Tuesday, 18 June 2002 00:00 (fifteen years ago) Permalink

Micheal de Jong.

wel met ondertiteling. hehe. o dat gaat natuurlijk niet..

Ludo, Wednesday, 19 June 2002 00:00 (fifteen years ago) Permalink

ten years pass...

10 jaar geleden. kolere.

maar goed, ik zie het Marc Mariese Tilburgse wel in Henny Vrienten. Het ongemak met Doe Maar van die man blijft intrigerend.

Ludo, Sunday, 22 July 2012 19:12 (five years ago) Permalink

10 jaar geleden

Champagne maar weer!

Is het wat?

OMC, Sunday, 22 July 2012 19:16 (five years ago) Permalink

ach... Henny Vrienten is een vrij gesloten type, maar op een zelfverzekerde manier, dat vind ik voor hém een goede eigenschap, maar niet voor de kijker. (Geslotenheid als schild, dat is mooi)
Maarr hij weet (duh) veel van muziek, en weet daar in elk geval ook wel goed over te vertellen

Ludo, Sunday, 22 July 2012 19:20 (five years ago) Permalink

Laat Vrienten maar doceren over muziek, voor mijn hoeft niet allemaal zo persoonlijk.

Doe Maar geproduceerd door Sly & Robbie, bring it on. :)

Martijn Busink, Sunday, 22 July 2012 19:25 (five years ago) Permalink

ja dat was wel een mooi namedropje even (heh drrrop!)

Ludo, Sunday, 22 July 2012 19:29 (five years ago) Permalink

Ik vermaak me prima met Vrienten

arnout, Sunday, 22 July 2012 19:33 (five years ago) Permalink

"De sensatie van het uitgestelde begrip", yes!

Martijn Busink, Sunday, 22 July 2012 20:20 (five years ago) Permalink

Vanaf Chuck Berry kwam het gesprek pas lekker op gang en voelden de twee muzikanten elkaar goed aan. Moest regelmatig lachen om de onderhuidse humor en was prettig verrast door Vrientens voorkeur voor pygmeeënzang en Stravinsky.

Vido Liber, Sunday, 22 July 2012 22:01 (five years ago) Permalink

hij formuleerde (voor iemand tv) ook bijzonder eloquent, een Belg erbij helpt daarbij ook altijd. +1

Ludo, Monday, 23 July 2012 06:57 (five years ago) Permalink

Vond het te veel bij oppervlakte gezwem bleef. Leyers was Belgisch beleefd en pakte nauwelijks door.

Dreeke, Monday, 23 July 2012 12:20 (five years ago) Permalink

Yep, ik denk dat er meer te halen valt bij Vrienten. Hij is duidelijk filosofisch aangelegd.

Martijn Busink, Monday, 23 July 2012 12:52 (five years ago) Permalink

Ik vond het ronduit saai en humorloos. Echt elke vraag en/of opmerking werd ernstig serieus beantwoord. Ook toen Leyers probeerde te grappen over het feit dat het toch wel opmerkelijk was dat een idool voor zijn liefje naar Amsterdam moest verhuizen. Misschien moet Leyers nog ontdooien, maar het grijze muizerige mag er wel vanaf. En inderdaad heeft Vrienten veel gedachten over bepaalde zaken, maar daar haakte Leyers, soms onbegrijpelijk abrupt, af.

Toen ze elkaar op het einde bedankte (Bedankt! Nee JIJ bedankt) dacht ik bijna even dat ze gingen tongzoenen...maar helaas ook dat niet.

Jan Willem Broek, Monday, 23 July 2012 22:55 (five years ago) Permalink

Een beetje gemengde gevoelens over dit avondje. Pijnlijke momentjes als Wertheim een grapje maakte ("Nu wil ik De Wereld Draait Door niet gelijkstellen aan het afknallen van een kippenboer" -> doodse stilte). De meeste pijnlijke momentjes kwamen echter door Wertheim zelf, die, toen hij een clipje liet zien als pleidooi voor onsympathieke mensen op televisie het ook voor zichzelf op leek te nemen. Hij klaagde eigenlijk veel, over de beperkte mogelijkheden van het programma, over kunst, waar hij een aantal behoorlijk uitgekauwde meningen over had. Het schuurde, maar oninteressant vond ik het niet, misschien juist daardoor.

Wristcutters al gezien. Goede openingsscène, herinner ik me.

JV (quam), Sunday, 29 July 2012 21:40 (five years ago) Permalink

Jan Leyers leek sowieso nooit bevestigend middels een lach of knik, verbaal of non-verbaal op Wertheim te reageren, was alleen bezig met het formuleren van een volgende vraag. Dat maakte Wertheim ook wat kriegel, kreeg ik het idee.

arnout, Sunday, 29 July 2012 21:58 (five years ago) Permalink

Dat klopt ja, Wertheim werd eigenlijk óf geïnterrumpeerd, óf Leyers liet juist een beetje geforceerde stiltes vallen. Dat heeft zomergasten naar mijn mening iets te vaak, stiltes en kalmte die het gesprek soms helemaal niet ten goede komen. Alsof, als je de tijd hebt, je die ook heel nadrukkelijk moet gebruiken. Er zit altijd een bepaald gedragen tempo in het gesprek, wat niet zo natuurlijk overkomt. Leyers draagt hier ook aan bij. Ik vind zeker niet dat hij het slecht doet, maar denk in zijn lichaamstaal wel een beetje ongemak te zien; hij spéélt soms interviewer.

JV (quam), Sunday, 29 July 2012 22:07 (five years ago) Permalink

Ik heb dus niet veel gemist? Ik hou sowieso niet van negativisten.

Dreeke, Sunday, 29 July 2012 22:14 (five years ago) Permalink

Leyers leek zich kritiek op de vorige te hebben aangetrokken, waardoor ie nu een beetje te veel wilde sturen (waardoor ze door elkaar heen gingen praten idd).

Maar verder leuke fragmenten en na een ongemakkelijk begin ging het wel iets beter lopen.

Pijnlijk vind ie echter wel fijn geloof ik, dus in die zin klopte het wel.

Martijn Busink, Sunday, 29 July 2012 22:27 (five years ago) Permalink

ik was het helemaal vergeten, het kleine stukje dat ik zag liet Micha een oude comedienne zien die het aan de stok kreeg met een toeschouwer, waarna ik het jammer vond dat Leyers niet vroeg of Micha vond dat zoiets nou mág; ik bedoel Schonberg liet op een gegeven moment verkondigen dat het publiek 'niet het recht heeft de voorstelling te verstoren'.
(Er is ten slotte niemand die je verplicht te komen, óf te blijven zitten)

Ludo, Monday, 30 July 2012 06:54 (five years ago) Permalink

in diezelfde 10 minuten waagde Leyers zich zelf ook aan een grapje en pakte Wertheim hem terug door ijzig te zwijgen.

Ludo, Monday, 30 July 2012 06:56 (five years ago) Permalink

Als de artiest het te bont maakt kun je als publiek natuurlijk best protesteren, revoluties 'mogen' nooit. En of dat dan terecht is moet je dan achteraf bezien. Sluit wel aan bij die discussie over die avant garde kunst.

Ik vind aan de andere kant dat 'het publiek' zich wel een beetje mag informeren én een beetje een open geest mag betrachten. Vaak genoeg op SJU jazz festival mensen na twee nummers zien verlaten, mopperend dat 'dit toch geen jazz is', terwijl ik dacht: nou, wel en bovendien is het hartstikke mooi, dus boeie wat voor genre 't is.

Ik hoorde dat Bruce/Reid/Blackman/Medeski op NSJ ook binnen 10 minuten leeg was, komen die mensen kijken vanwege Love Rears Its Ugly Head ofzo?

Martijn Busink, Monday, 30 July 2012 07:20 (five years ago) Permalink

Cria Cuervos! geweldige film :)

Ludo, Sunday, 5 August 2012 19:24 (five years ago) Permalink

weegt wel op tegen een hoop monarchie-gebazel (met smaak verteld verder)

iemand moet een mobiele airco aanrukken denk ik :)

Ludo, Sunday, 5 August 2012 19:28 (five years ago) Permalink

(snap ik overigens uberhaupt nooit zo goed, dat ze die studio's niet beter koelen, ik bedoel met alle lampen is het altijd al bloedheet, en met onweer in de lucht)

Ludo, Sunday, 5 August 2012 19:29 (five years ago) Permalink

Ik vond het wel een interessante gast, zelfs die monarchie die me normaliter niet zo interesseert. Jammer dat het zo loopt. :(

Martijn Busink, Sunday, 5 August 2012 20:06 (five years ago) Permalink

op teletekst zijn tegenwoordig ook veel te vaak hoofdletters. schrik je als teletekst junkie toch even BLIJKT RITA REYS OVERLEDEN

Ludo, Wednesday, 21 August 2013 11:11 (four years ago) Permalink

MAAR DAT IS TOCH OOK ERG?!!1

Martijn Busink, Wednesday, 21 August 2013 11:18 (four years ago) Permalink

op teletekst zijn tegenwoordig ook veel te vaak hoofdletters.

hahaha...en dan nog (online) even die rode balk er boven als het echt, echt heel erg nieuws is.

OMC, Wednesday, 21 August 2013 11:34 (four years ago) Permalink

Zal ik dan maar? :) Werd zo halverwege de uitzending door twittert toch nieuwsgierig dus heb het laatste stuk meegepikt. Wel okay, al was het door die opmerking waarmee hij de ikke-cultuur van het Nederlandse "discours" (lees middelmatige politici/columnisten) torpedeerde. Las ook weer wat zurige twiets over technologisch determinisme en "15 jaar geleden was dit spannend geweest" maar zolang duurt het blijkbaar voordat het een keer mainstream gaat.

OMC, Monday, 2 September 2013 07:32 (four years ago) Permalink

Beste zomergast sinds jaren wat mij betreft. Vooral de eerste helft was puntje stoel.

Olaf K., Monday, 2 September 2013 07:43 (four years ago) Permalink

Begeesterde jongen hoewel ik wel wat kanttekeningen had, bijvoorbeeld het 'teamverband' van mieren wat toch meer een collectief bewustzijn is en niet iets waar over eindeloos vergaderd wordt zoals wij zouden doen. Daar had de interviewer de discussie naar een hoger plan kunnen trekken en niet over wat ie nou eigenlijk is enzo. Je hebt tenslotte 3 uur en nu blijft het toch nog een beetje aan de oppervlakte.

Martijn Busink, Monday, 2 September 2013 07:53 (four years ago) Permalink

wow gaaf, wow gaaf...klonk het erg vaak
vond ook het vrije denken, anders kijken naar dingen en daarmee het eerste stuk het meest interessant
De Jong vond ik wederom niet sterk. Hij was oppervlakkig waar hij diepgang kon zoeken en bleef maar door hameren op zaken waar Daan al duidelijk antwoord op had gegeven (bijvoorbeeld over hoe hij zijn beroep zou noemen...)

vandaag even bij de dierenwinkel checken trouwens of ze daar zo'n kekke lichtgevende kwal hebben

Jan Willem Broek, Monday, 2 September 2013 08:34 (four years ago) Permalink

heheh.

vond De Jong de laatst paar (3?) afleveringen een stuk beter.

die jongen van gister had er een lekker tempo inzitten - altijd fijn - al leek ie me gaandeweg toch wat sloganesk oppervlakkig. (maar dan zit ik te azijnpissen hoor) was een fijne aflevering en zijn enthousiasme was aanstekelijk.

Ludo, Monday, 2 September 2013 13:03 (four years ago) Permalink

ja die afleveringen heb ik dan weer niet gezien...dus ik geloof je op je woord....dat slogeneske kwam volgens mij ook door Wilfried, die veel dezelfde vragen op hem afvuurde.

Jan Willem Broek, Monday, 2 September 2013 22:12 (four years ago) Permalink

two years pass...

nou het stukje dat ik zag leek onze vrind alleszins redelijk. En hij was ook de juiste gast op het juiste moment natuurlijk. lijkt me typisch zo'n kerel die zijn eigen mogelijke invloed verknalt door op Twitter/interwebz altijd maar NAZI'S te schreeuwen
terwijl hij eigenlijk een prima Edward Saidje kan doen op lokaal niveau

Ludo, Monday, 1 August 2016 06:50 (one year ago) Permalink

Much ado about nothing.

Niks shockerends gehoord, of het moet de tekst van La Marseillaise zijn, draag die in het Arabisch voor en je wordt in de boeien geslagen.

Erdbrink moet wel een beetje ontspannen ofzo, en zoveel respect voor de skotoe had ik niet verwacht van iemand die in Teheran woont. :)

Blaka Skapoe, Monday, 1 August 2016 07:18 (one year ago) Permalink

Hij bleef ook te lang doorgaan op dat zgn. shockeren, miste daardoor de nuggets waar je en écht interessant gesprek op kan voeren.

Blaka Skapoe, Monday, 1 August 2016 07:33 (one year ago) Permalink

en zoveel respect voor de skotoe had ik niet verwacht van iemand die in Teheran woont. :)

Lol. Had het idee dat het op de trom slaan van de 'silence him!'-brigade vooraf toch op Erdbrink drukte. En dat pakte niet eens echt verkeerd uit, al werd ik wel moe van de 'whataboutery' die hij Jahjah telkens voor de voeten wierp (Over dode kinderen: 'Maar de dood van een Joods kind is toch ook erg?' Dat afstand móeten nemen van leed dat jouw onderdrukker overkomt etc). Viel me daarnaast op dat Erdbrink wel zes keer wilde horen dat Jahjah geen moslim is maar agnost/seculier.

Wel goed dat de ogenschijnlijk allesverzengende, oververhit geraakte twitter- en opiniebubbel weer eens vakkundig doorgeprikt wordt, als je leest dat slechts 460.000 mensen gekeken hebben. Want buiten het kringetje van usual suspects die hun brood verdienen met ophef 'opinie', doet NL vooral dit: ¯\_(ツ)_/¯

Le Bateau Ivre, Monday, 1 August 2016 09:11 (one year ago) Permalink

Pfff, dat was wel érg light weight allemaal.

Wel leuk om Orphanage en Dark Tranquillity genoemd te horen worden.

En die Kinderei-docu rockt. The Aristocrats lijkt me leuk voor vakgenoten, van die ranzigheid ben ik niet zo onder de indruk, te veel porn grind gehoord vrees ik.

Blaka Skapoe, Monday, 8 August 2016 07:37 (one year ago) Permalink

Gezellig onderonsje van twee jongens die het veel te goed met elkaar kunnen vinden resulteerde in een soort Gaap-TV...
Na de aflevering met Abou Jahjah zag ik uit naar de 'confrontatie' met Rutte, maar na gisteravond denk ik: laat maar zitten, dat wordt drie uur knusjes keuvelen met die gladjakker.

Trouwens, waarom werd er totaal niet gerept over dat anti-monarchie/farao-gebeuren?

john prop, Monday, 8 August 2016 08:40 (one year ago) Permalink

Ja, of over die vrijheid van meningsuiting, dat strandde ook zo lekker in een stilte. Of over wat er dan eigenlijk precies niet bestaat?

Politicus Abou Jahjah moest vooral niet politiek worden maar Lubach mocht wel gewoon over z'n vak praten.

Blaka Skapoe, Monday, 8 August 2016 08:44 (one year ago) Permalink

Lubach leek me vooral toe aan een paar weekjes vakantie. (work a holic?)

dat Deense fragment was wel cool (en tevens het eerste écht interessante fragment)

het keuvelende gesprekje kon ik nog best waarderen, al is die presentator inderdaad presentator en geen echte interviewer. Soms leek Lubach zelfs een helpend handje toe te steken

Ludo, Monday, 8 August 2016 10:43 (one year ago) Permalink

Vroeger stak ik nog iets op van Zomergasten, niet suggererende dat ik nu zo'n intellectuele dude ben, maar als je de antwoorden op de vragen zelf al op tweeërlei wijze weet in te vullen; dat wat ik zelf zou antwoorden en dat wat de gast gaat antwoorden dan is er iets goed mis...

arnout, Monday, 8 August 2016 12:23 (one year ago) Permalink

We leven in anti-intellectuele tijden …

Blaka Skapoe, Monday, 8 August 2016 14:13 (one year ago) Permalink

Gisteren die docu over Said in Palestina gekeken (staat op Youtube), zelden zoveel redelijke mensen over dit onderwerp aan het woord gezien, Palestijns en Joods, terwijl het onderwerp nauwelijks redelijkheid verdient. En natuurlijk lekker om mijn ideeën over de oplossing voor dit conflict bevestigd te zien (onder andere in een interview met Palestijnse jongeren die niets meer willen dan leven in Israël met dezelfde rechten als iedereen).

Maar voor iemand die anti-semistisch zou zijn volgens de twittersphere en de nodige schrijvers (we noemen geen namen) toch een opvallend gematigde en verstandige keuze.

Blaka Skapoe, Tuesday, 9 August 2016 08:48 (one year ago) Permalink

Toch een interessantere aflevering dan D'Ancona al moet daar meer ingezeten hebben, maar ja, hij zal nergens eens doorvragen. Bij Op Den Beek leek ie wel verliefd en hji blijft mij toch teveel hameren op het persoonlijk, wellicht een vraag vanuit de redactie maar mij boeit dat meestal toch niet zo.

Laat Raoul Heertje maar weer eens wat Wintergasten maken.

Blaka Skapoe, Monday, 22 August 2016 07:41 (one year ago) Permalink

maar ja, hij zal nergens eens doorvragen

Toen-ie gisteravond wél een keertje bleef doorvragen dreigde het een gênant soort Lieve Lita-televisie te worden. Interessante avond inderdaad, maar gaandeweg gingen de herhaling van het boodschap ('Trek uzelf a la Munchhausen aan uw eigen haar uit het moeras') en de niet aflatende EO-blik van de gast (lief mens verder) me wat te vermoeiend.

john prop, Monday, 22 August 2016 07:52 (one year ago) Permalink

ja in een dosis van een half uur was het het sterkst, vond ik. niettemin redden de Belgen het seizoen dit keer.

Ludo, Monday, 22 August 2016 09:45 (one year ago) Permalink

De keuzefilm was in ieder geval erg goed! Anne Dorval die de moeder speelt was fantastisch.

arnout, Monday, 22 August 2016 13:03 (one year ago) Permalink

Jammer van die spoiler, ik dacht nog: ze zullen toch niet? Wel dus. (Ik vond dat toen ik ’m zag wel zeer verrassend iig)

Blaka Skapoe, Monday, 22 August 2016 14:07 (one year ago) Permalink

Mijn hemel, kan iemand die zuurstoffles uit Andrea Maier verwijderen? Tffffffff hahahaha tffffffff
Ex-collega van mijn vrouw, dus we kijken ook nog eens met andere ogen ;-)

Jan Willem Broek, Sunday, 28 August 2016 19:35 (one year ago) Permalink

gheheh. tis wa. aanstekelijk melig op het stonede af. en met de slis van JC (RIP)

Ludo, Sunday, 28 August 2016 19:48 (one year ago) Permalink

Wetenschappers mogen altijd helemaal los over hun vak, maar politici en activisten moeten het vooral niet te politiek maken …

Blaka Skapoe, Sunday, 28 August 2016 19:50 (one year ago) Permalink

Ze zal echt blij zijn dat die mic openstond bij "Glimlach van ’n kind". :D

Blaka Skapoe, Sunday, 28 August 2016 20:09 (one year ago) Permalink

je hoorde haar niet zingen, maar één van de oudjes die niet in beeld kwamen....

Jan Willem Broek, Sunday, 28 August 2016 20:15 (one year ago) Permalink

die emotie hè in dat fluiten op twee vingers....mijn hemel

Jan Willem Broek, Sunday, 28 August 2016 20:29 (one year ago) Permalink

Oh, hihi, vreemde misvatting mijnerzijds. :)

Ja, hoorde er wel wat Johnny Jordaan in.

Blaka Skapoe, Sunday, 28 August 2016 20:37 (one year ago) Permalink

Die fake glimlach (want in het echt lacht ze niet zo) begint langzaam te vervagen....heel ander gezicht dan n'est pas?

Jan Willem Broek, Sunday, 28 August 2016 20:59 (one year ago) Permalink

Ik had me nog niet echt gestoord aan die 'stofzuiger' (thanks for the head's up ;) ) Op zich wel een interessante dame alleen jammer dat de interviewer er toch weer weinig opzienbarends uit haalt, hij laat steeds maar voorzetten liggen imo. Blijft me verbazen hoe je zo oppervlakkig kan blijven in een programma van 3 uur.

Blaka Skapoe, Sunday, 28 August 2016 22:23 (one year ago) Permalink

Oh, hihi, vreemde misvatting mijnerzijds. :)

dacht precies hetzelfde. :D

Ludo, Monday, 29 August 2016 06:47 (one year ago) Permalink

zat trouwens nog te denken... er kwam dus een fragmentje langs van een of andere Baard-visionair die verkondigde dat de eerste mens die 1000 jaar is geworden, al leeft (zelfs al 50 is). Nu zal dat wel fantasie zijn, maar stel dat ze werkelijk de mensenleenftijd richting 200-300 gaan weten te rekken... dan zou ik ook van zo'n Andrea Maier willen horen dat zoiets alleen maar zin heeft als je dan outer space gaat koloniseren! :-) want op aarde... op zo'n manier biedt het wel kansen.

anderzijds.. stel je toch eens voor dst ze binnenkort massa's aan 100-jarigen in de conditie van een 70-jarige kunnen houden, wat een nut zou zoiets nou hebben.

Ludo, Monday, 29 August 2016 19:41 (one year ago) Permalink

goed voor het ledenaantal van de Tros, allicht ;)

Ludo, Monday, 29 August 2016 19:45 (one year ago) Permalink

Ik moet het allemaal nog maar zien hoor, net als die stoere verhalen over kanker als chronische ziekte die je dan even laat verwijderen. Maar waarschijnlijk krijg je van die Kardashians die 200 jaar halen (en iedereen nog langer vervelen) en miljarden paupers die gewoon gaan wanneer het tijd is.

OMC, Monday, 29 August 2016 19:52 (one year ago) Permalink

Aubrey de Grey had ik al eens langs zien komen in Tegenlicht. Kan me ook ff niet voorstellen dat je het wil, zo leuk is het hier nou ook weer niet. :D Je moet het geestelijk ook allemaal nog maar bijbenen, hoeveel comebacks kan een mens aan? En hoeveel oude zeuren die vinden dat een of ander genre dood is. Stond in de comments bij 101 Barz eens iemand die verzuchtte van oh, daar heb je weer zo'n "golden era" gast, dan nog iemand achteraan die vond dat er sinds Opgezwolle geen eckte eckte hip hop meer gemaakt is, tientallen generaties zeurpieten. :)

En de vrienden en naasten die je wel ontvallen, aan ongelukken en ziektes, of omdat ze de behandeling niet kunnen betalen. Mijn oma zei dat ze het zat werd, dat wegstrepen op de verjaardagskalender.

Blaka Skapoe, Monday, 29 August 2016 21:34 (one year ago) Permalink

verzinnen ze dan vast weer een pilletje op. en de pharmas got even more rich

Ludo, Tuesday, 30 August 2016 10:39 (one year ago) Permalink

gaaaaaaaaaaaaaap

Jan Willem Broek, Sunday, 4 September 2016 19:46 (one year ago) Permalink

pfff ja

ah Bolkestein erbij. heerlijk. ....

Ludo, Sunday, 4 September 2016 19:53 (one year ago) Permalink

en Thomasje Thomasje, wat luister je slecht en wat zeg je domme dingen....

Jan Willem Broek, Sunday, 4 September 2016 20:07 (one year ago) Permalink

Zzzzzzzz …

(Dat stukkie Oltmans was wel master, maar ik had een jaar geleden al het nodige opgeduikeld op Youtube …)

Blaka Skapoe, Sunday, 4 September 2016 20:31 (one year ago) Permalink

Rutte saai en Thomas weer niet sterk....het is geen goede combi. Ook die herhalingen en die continue misvatting. Alles wat Rutte eerst als wens uitspreekt wordt door Thomas daarna aangegrepen alsof het een belofte is. Zo slecht interview dit...

Je zou maar de vriendin van Rutte zijn: Mark kom je naar bed? Er zijn twee aspecten: ja, aan de ene kant lonkt het bed maar ten tweede heb ik nog werk liggen dat mijn aandacht behoeft.
Eén voordeel: ze zal lekker snel slapen :-)

Jan Willem Broek, Sunday, 4 September 2016 20:39 (one year ago) Permalink

Je moeder zal wel teleurgesteld zijn (over het feit dat hij geen vriendin heeft)....tuurlijk Thomas, lekker subtiel

Jan Willem Broek, Sunday, 4 September 2016 20:59 (one year ago) Permalink

Zou me verbazen als ie nog een seizoen mag …

Blaka Skapoe, Sunday, 4 September 2016 22:18 (one year ago) Permalink

Mij ook...

Jan Willem Broek, Sunday, 4 September 2016 22:48 (one year ago) Permalink

hij is wel een VPRO posterboi, Wilfried mocht ook nog een keer na het matige 1e seizoen (en werd wel wat beter).

Rutte echt akelig vlak. Wel lolz.. 'er waren geen taboes in ons gezin, er werd gewoon niet over gesproken' :)

Ludo, Monday, 5 September 2016 06:34 (one year ago) Permalink


You must be logged in to post. Please either login here, or if you are not registered, you may register here.