Zomergasten

Message Bookmarked
Bookmark Removed
De nieuwe Zomergasten zijn bekend gemaakt (kijk maar) en een van de gasten komt uit de muziekwereld: Huub van der Lubbe. Het is een van mijn favoriete programma's maar meer dan drie uur Huub v/d Lubbe lijkt me toch echt te veel. Vinden jullie dat ook en welke persoon uit de muziekwereld had hier misschien beter kunnen zitten? Job de Wit of Roger Teeling? Jomanda als medium voor Herman Brood?

Norbert, Monday, 17 June 2002 00:00 (seventeen years ago) link

De Dijk schijnt ooit als communist te zijn begonnen, en v/d Lubbe schijnt nog immer behoorlijk links te zijn. Ik denk dat het wel leuke TV oplevert. Bovendien: mensen die in zomergasten komen, komen daarin op mij in het algemeen sympathieker over dan daarbuiten. Zoals vorig jaar Barend en Van Dorp.

Maar goed, als er dan per se iemand anders moet komen: Terrie Ex. En alsjeblieft niet iets wat maar in de buurt komt van Brood.

Martijn @ Think Small, Monday, 17 June 2002 00:00 (seventeen years ago) link

Ik was destijds in eerste instantie ook niet blij met Barend en Van Dorp als Zomergasten, dacht dat ze al wel genoeg op TV waren. Maar toch was dat één van de betere uitzendingen. Beter dan Sylvia Toth en Martin Bril bij elkaar in ieder geval. Deze keer lijkt Anna Enqvist in ieder geval erg interessant.

Norbert, Monday, 17 June 2002 00:00 (seventeen years ago) link

Ik zou willen lobyen voor Jelle & Coen van Daryll-Ann. 3 uur lang gekibbel, ik voorzie een hoogtepunt in de Nederlandse televisiegeschiedenis.

--O.

Olaf, Monday, 17 June 2002 00:00 (seventeen years ago) link

Ik zou willen lobbyen voor Jelle & Coen van Daryll-Ann. 3 uur lang gekibbel, ik voorzie een hoogtepunt in de Nederlandse televisiegeschiedenis.

--O.

Olaf, Monday, 17 June 2002 00:00 (seventeen years ago) link

mijn buurman. het is me echt een raadsel wat in het hoofd van die man omgaat. wat hij leuk vindt, wat niet. wat hij vindt, of wat hij juist niet vindt.

dat lijkt me nou leuk. zomergasten begint met zwenkende camera's door een straat ergens in nederland. lukraak wordt er iemand uit de mensenmassa gekozen en gevraagd mee te gaan. drie uur lang in de studio jou fragmenten laten zien. probleem is dan alleen dat die mensen niets hebben voorbereid. hmm misschien toch niet zo'n goed idee dus. tja.

theo ploeg, Monday, 17 June 2002 00:00 (seventeen years ago) link

Zoiets heeft Waskracht al eens gedaan. Iedereen krijgt al zijn 15 minutes of fame, dus de enkeling die dit niet overkomt moet het ook kunnen krijgen. Ze gingen met de camera rond en gaven mensen de kans om op TV te vertellen wie ze zijn en wat ze doen.

Norbert, Monday, 17 June 2002 00:00 (seventeen years ago) link

Han Bennink !!, Terrie Ex vind ik ook een goeie.

martinus, Monday, 17 June 2002 00:00 (seventeen years ago) link

ben 't met olaf eens, alhoewel dat gekibbel op tv best nog wel eens tegen zou kunnen vallen...

johannes, Monday, 17 June 2002 00:00 (seventeen years ago) link

Radboud Mens of Frans de Waard. Dat wordt een taaie aflevering vrees ik, maar vast errug interessant.

Roger Teeling, Monday, 17 June 2002 00:00 (seventeen years ago) link

Trouwens, nu ik het bedenk, ikzelf zou daar ook wel graag willen zitten. Ik heb echt een ontzettend interessante mening, die er heel erg toe doet.. :)

Martijn @ Think Small, Monday, 17 June 2002 00:00 (seventeen years ago) link

De Dijk schijnt ooit als communist te zijn begonnen, en v/d Lubbe schijnt nog immer behoorlijk links te zijn.

Dat moet ook wel met zo'n achternaam.

Martijn ter Haar, Monday, 17 June 2002 00:00 (seventeen years ago) link

Metal Mike (van Rijswijk) mag ook komen.

Roger Teeling, Monday, 17 June 2002 00:00 (seventeen years ago) link

Liever André verhuysen dan, als initiator van Dynamo en samen met Robert Heeg de beste Aardschok schrijver ooit.

bas, Monday, 17 June 2002 00:00 (seventeen years ago) link

Oké. Deal! :-)

Roger Teeling, Tuesday, 18 June 2002 00:00 (seventeen years ago) link

Dan hebben we ook nog Onno Cro-Mag, Mister Hardcore Nederland. Die heeft toch ook wel iets bijzonders neergezet.

Roger Teeling, Tuesday, 18 June 2002 00:00 (seventeen years ago) link

Andere namen: Ramses Shaffy, Armand, Bert van de Kamp, Herman v.d. Horst, Tjerk Lammers, Drs. P, Edwin Brienen, Lotje IJzermans (jaaaa!!!), Sietse Meijer, Eric Scheurs (en dan niet over strips, maar over muziek), Anita Doth & Ray Slijngaard, Oscar Smit, Andre van Duin.

Roger Teeling, Tuesday, 18 June 2002 00:00 (seventeen years ago) link

Ik denk dat Anita Doth & Ray Slijngaard niet samen komen. Ray heeft haar in hun carriere nog wel eens een knal verkocht, die zie je niet meer samen. En wat weet Erik Schreurs van muziek?

De gebroeders Paulusma, dat is wel een erg goed idee.

Norbert, Tuesday, 18 June 2002 00:00 (seventeen years ago) link

BERT VAN DE KAMP. God verhoede! Wat een volstrekt overschatte man is dat. Zijn gave om in een bespreking van de nieuwe U2 de meest gewone tekstfragmenten te citeren als wijsheden die ons het nieuwe millenium door moeten helpen is werkelijk legendarisch te noemen. (Bertje als zomergast betekent waarschijnlijk wel een half uur unieke Dylanbeelden echter. Dus misschien moet het maar.) Heb die man een keer een lezing horen houden in Utrecht, georganiseerd door Amerikanistiek. Relatie popmuziek en kunst. Bert kwam niet verder dan "Bob Dylan, toen ik dat hoorde toen dacht ik echt wel even van zo hee, en dat had ik later dus weer he met van der graaf generator" (ook zo'n band waar eens in de zoveel jaar retrospectisch over gedaan moet worden omdat bert nu eenmaal bij de oor werkt(e)).

olaf, Tuesday, 18 June 2002 00:00 (seventeen years ago) link

Jawel, maar juist dat is wat zo interessant aan een gesprek met Ray en Anita kan zijn. Ze hebben ook een kort relatie gehad, met alle problemen van dien. En hij chanteert haar (of probeert dat) tegenwoordig.

Scheurs heeft tienduizenden platen en cd's in huis en tekent altijd met muziek aan. Sterker: zonder muziek kan hij niet tekenen, heeft hij geen inspiratie. Lijkt me ook boeiend.

Roger Teeling, Tuesday, 18 June 2002 00:00 (seventeen years ago) link

BERT VAN DE KAMP. God verhoede! Wat een volstrekt overschatte man is dat.

Heeft als nestor van de popjournalistiek toch heel wat te vertellen lijkt mij. Ja, er bestaat een U2/Vandergraaf/Dylan-fixatie, maar dat weet hij zelf ook wel, en daar kan een interviewer hem sowieso op aanspreken. En eventueel ook op zijn vermeende overschatheid. Nee, ik denk dat het boeiende tv kan opleveren.

Roger Teeling, Tuesday, 18 June 2002 00:00 (seventeen years ago) link

Wat me stoort aan Bert is dat hij de hersens niet heeft maar wel doet alsof hij ze heeft. Dat leidt tot dwepen dwepen en nog eens dwepen en suggestieve diepzinnigheid. En zo zou Zomergasten ook worden. Het feit dat hij gezien wordt als een autoriteit heeft vooral te maken met zijn lange volhouden in de popbiz. En laten we wel wezen, zelfs iemand als JD Kroeske wordt met veel respect bejegend terwijl hij struikelend over eigen fouten en benen het ene na het andere programma krijgt toegeschoven. "Twee meter popkennis", hahaha: al mijn persoonlijke hoogtepunten van Pinkpop komen op zijn naam, hij verdient een anekdotenboek.

Maar misschien is het interessant het eens te hebben over wat goede mainstream popjournalisten zijn. Ik zou als start twee zeer toegankelijke namen willen opvoeren: Menno Pot en Oene Kummer. Maar nog steeds niet Zomergasten-abel...

olaf, Tuesday, 18 June 2002 00:00 (seventeen years ago) link

Akkoord. Maar ik zou dan graag journalisten zien die iets hebben neergezet, of daar aan werken. Dan denk ik aan de al eerder genoemde namen als Mike van Rijswijk, Ander Verhuysen & Onno Cro-Mag. Hebben vanuit het absolute niets de metal/hardcore in Nederland op de kaart gezet (Aardschok, Dynamo, Aardschokdagen, Hardcore-festivals). Thomas Verbogt lijkt me als radiomaker, schrijver en muziekjournalist in deze ook interessant. En dus de mensen achter Staalplaat, tevens muzikant en journalist: Radboud Mens en Frans de Waard. Ook Peter Bruyn gaat volstrekt zijn eigen gang, inclusief eigen nieuwsbrief, etc.

Roger Teeling, Tuesday, 18 June 2002 00:00 (seventeen years ago) link

Nou, zijn al deze namen niet interessant om dan geinterviewd te worden door de Subjectivisten ?

martinus, Tuesday, 18 June 2002 00:00 (seventeen years ago) link

Dat is een hele goeie! Alleen ben ik bang dat het dan zo incrowd wordt. Wat dat aangaat is Zomergasten of iets soortgelijks dan een heel centraal medium. Geloof me als ik zeg dat je twee popjournalisten niet naast elkaar moet zetten. Dat is voor kijkers, luisteraars, lezers, het ergste wat er bestaat. ;-)

Roger Teeling, Tuesday, 18 June 2002 00:00 (seventeen years ago) link

Micheal de Jong.

wel met ondertiteling. hehe. o dat gaat natuurlijk niet..

Ludo, Wednesday, 19 June 2002 00:00 (seventeen years ago) link

ten years pass...

10 jaar geleden. kolere.

maar goed, ik zie het Marc Mariese Tilburgse wel in Henny Vrienten. Het ongemak met Doe Maar van die man blijft intrigerend.

Ludo, Sunday, 22 July 2012 19:12 (seven years ago) link

10 jaar geleden

Champagne maar weer!

Is het wat?

OMC, Sunday, 22 July 2012 19:16 (seven years ago) link

ach... Henny Vrienten is een vrij gesloten type, maar op een zelfverzekerde manier, dat vind ik voor hém een goede eigenschap, maar niet voor de kijker. (Geslotenheid als schild, dat is mooi)
Maarr hij weet (duh) veel van muziek, en weet daar in elk geval ook wel goed over te vertellen

Ludo, Sunday, 22 July 2012 19:20 (seven years ago) link

Laat Vrienten maar doceren over muziek, voor mijn hoeft niet allemaal zo persoonlijk.

Doe Maar geproduceerd door Sly & Robbie, bring it on. :)

Martijn Busink, Sunday, 22 July 2012 19:25 (seven years ago) link

ja dat was wel een mooi namedropje even (heh drrrop!)

Ludo, Sunday, 22 July 2012 19:29 (seven years ago) link

Ik vermaak me prima met Vrienten

arnout, Sunday, 22 July 2012 19:33 (seven years ago) link

"De sensatie van het uitgestelde begrip", yes!

Martijn Busink, Sunday, 22 July 2012 20:20 (seven years ago) link

Vanaf Chuck Berry kwam het gesprek pas lekker op gang en voelden de twee muzikanten elkaar goed aan. Moest regelmatig lachen om de onderhuidse humor en was prettig verrast door Vrientens voorkeur voor pygmeeënzang en Stravinsky.

Vido Liber, Sunday, 22 July 2012 22:01 (seven years ago) link

hij formuleerde (voor iemand tv) ook bijzonder eloquent, een Belg erbij helpt daarbij ook altijd. +1

Ludo, Monday, 23 July 2012 06:57 (seven years ago) link

Vond het te veel bij oppervlakte gezwem bleef. Leyers was Belgisch beleefd en pakte nauwelijks door.

Dreeke, Monday, 23 July 2012 12:20 (seven years ago) link

Yep, ik denk dat er meer te halen valt bij Vrienten. Hij is duidelijk filosofisch aangelegd.

Martijn Busink, Monday, 23 July 2012 12:52 (seven years ago) link

Ik vond het ronduit saai en humorloos. Echt elke vraag en/of opmerking werd ernstig serieus beantwoord. Ook toen Leyers probeerde te grappen over het feit dat het toch wel opmerkelijk was dat een idool voor zijn liefje naar Amsterdam moest verhuizen. Misschien moet Leyers nog ontdooien, maar het grijze muizerige mag er wel vanaf. En inderdaad heeft Vrienten veel gedachten over bepaalde zaken, maar daar haakte Leyers, soms onbegrijpelijk abrupt, af.

Toen ze elkaar op het einde bedankte (Bedankt! Nee JIJ bedankt) dacht ik bijna even dat ze gingen tongzoenen...maar helaas ook dat niet.

Jan Willem Broek, Monday, 23 July 2012 22:55 (seven years ago) link

Een beetje gemengde gevoelens over dit avondje. Pijnlijke momentjes als Wertheim een grapje maakte ("Nu wil ik De Wereld Draait Door niet gelijkstellen aan het afknallen van een kippenboer" -> doodse stilte). De meeste pijnlijke momentjes kwamen echter door Wertheim zelf, die, toen hij een clipje liet zien als pleidooi voor onsympathieke mensen op televisie het ook voor zichzelf op leek te nemen. Hij klaagde eigenlijk veel, over de beperkte mogelijkheden van het programma, over kunst, waar hij een aantal behoorlijk uitgekauwde meningen over had. Het schuurde, maar oninteressant vond ik het niet, misschien juist daardoor.

Wristcutters al gezien. Goede openingsscène, herinner ik me.

JV (quam), Sunday, 29 July 2012 21:40 (seven years ago) link

Jan Leyers leek sowieso nooit bevestigend middels een lach of knik, verbaal of non-verbaal op Wertheim te reageren, was alleen bezig met het formuleren van een volgende vraag. Dat maakte Wertheim ook wat kriegel, kreeg ik het idee.

arnout, Sunday, 29 July 2012 21:58 (seven years ago) link

Dat klopt ja, Wertheim werd eigenlijk óf geïnterrumpeerd, óf Leyers liet juist een beetje geforceerde stiltes vallen. Dat heeft zomergasten naar mijn mening iets te vaak, stiltes en kalmte die het gesprek soms helemaal niet ten goede komen. Alsof, als je de tijd hebt, je die ook heel nadrukkelijk moet gebruiken. Er zit altijd een bepaald gedragen tempo in het gesprek, wat niet zo natuurlijk overkomt. Leyers draagt hier ook aan bij. Ik vind zeker niet dat hij het slecht doet, maar denk in zijn lichaamstaal wel een beetje ongemak te zien; hij spéélt soms interviewer.

JV (quam), Sunday, 29 July 2012 22:07 (seven years ago) link

Ik heb dus niet veel gemist? Ik hou sowieso niet van negativisten.

Dreeke, Sunday, 29 July 2012 22:14 (seven years ago) link

Leyers leek zich kritiek op de vorige te hebben aangetrokken, waardoor ie nu een beetje te veel wilde sturen (waardoor ze door elkaar heen gingen praten idd).

Maar verder leuke fragmenten en na een ongemakkelijk begin ging het wel iets beter lopen.

Pijnlijk vind ie echter wel fijn geloof ik, dus in die zin klopte het wel.

Martijn Busink, Sunday, 29 July 2012 22:27 (seven years ago) link

ik was het helemaal vergeten, het kleine stukje dat ik zag liet Micha een oude comedienne zien die het aan de stok kreeg met een toeschouwer, waarna ik het jammer vond dat Leyers niet vroeg of Micha vond dat zoiets nou mág; ik bedoel Schonberg liet op een gegeven moment verkondigen dat het publiek 'niet het recht heeft de voorstelling te verstoren'.
(Er is ten slotte niemand die je verplicht te komen, óf te blijven zitten)

Ludo, Monday, 30 July 2012 06:54 (seven years ago) link

in diezelfde 10 minuten waagde Leyers zich zelf ook aan een grapje en pakte Wertheim hem terug door ijzig te zwijgen.

Ludo, Monday, 30 July 2012 06:56 (seven years ago) link

Als de artiest het te bont maakt kun je als publiek natuurlijk best protesteren, revoluties 'mogen' nooit. En of dat dan terecht is moet je dan achteraf bezien. Sluit wel aan bij die discussie over die avant garde kunst.

Ik vind aan de andere kant dat 'het publiek' zich wel een beetje mag informeren én een beetje een open geest mag betrachten. Vaak genoeg op SJU jazz festival mensen na twee nummers zien verlaten, mopperend dat 'dit toch geen jazz is', terwijl ik dacht: nou, wel en bovendien is het hartstikke mooi, dus boeie wat voor genre 't is.

Ik hoorde dat Bruce/Reid/Blackman/Medeski op NSJ ook binnen 10 minuten leeg was, komen die mensen kijken vanwege Love Rears Its Ugly Head ofzo?

Martijn Busink, Monday, 30 July 2012 07:20 (seven years ago) link

Cria Cuervos! geweldige film :)

Ludo, Sunday, 5 August 2012 19:24 (seven years ago) link

weegt wel op tegen een hoop monarchie-gebazel (met smaak verteld verder)

iemand moet een mobiele airco aanrukken denk ik :)

Ludo, Sunday, 5 August 2012 19:28 (seven years ago) link

(snap ik overigens uberhaupt nooit zo goed, dat ze die studio's niet beter koelen, ik bedoel met alle lampen is het altijd al bloedheet, en met onweer in de lucht)

Ludo, Sunday, 5 August 2012 19:29 (seven years ago) link

Ik vond het wel een interessante gast, zelfs die monarchie die me normaliter niet zo interesseert. Jammer dat het zo loopt. :(

Martijn Busink, Sunday, 5 August 2012 20:06 (seven years ago) link

je hoorde haar niet zingen, maar één van de oudjes die niet in beeld kwamen....

Jan Willem Broek, Sunday, 28 August 2016 20:15 (three years ago) link

die emotie hè in dat fluiten op twee vingers....mijn hemel

Jan Willem Broek, Sunday, 28 August 2016 20:29 (three years ago) link

Oh, hihi, vreemde misvatting mijnerzijds. :)

Ja, hoorde er wel wat Johnny Jordaan in.

Blaka Skapoe, Sunday, 28 August 2016 20:37 (three years ago) link

Die fake glimlach (want in het echt lacht ze niet zo) begint langzaam te vervagen....heel ander gezicht dan n'est pas?

Jan Willem Broek, Sunday, 28 August 2016 20:59 (three years ago) link

Ik had me nog niet echt gestoord aan die 'stofzuiger' (thanks for the head's up ;) ) Op zich wel een interessante dame alleen jammer dat de interviewer er toch weer weinig opzienbarends uit haalt, hij laat steeds maar voorzetten liggen imo. Blijft me verbazen hoe je zo oppervlakkig kan blijven in een programma van 3 uur.

Blaka Skapoe, Sunday, 28 August 2016 22:23 (three years ago) link

Oh, hihi, vreemde misvatting mijnerzijds. :)

dacht precies hetzelfde. :D

Ludo, Monday, 29 August 2016 06:47 (three years ago) link

zat trouwens nog te denken... er kwam dus een fragmentje langs van een of andere Baard-visionair die verkondigde dat de eerste mens die 1000 jaar is geworden, al leeft (zelfs al 50 is). Nu zal dat wel fantasie zijn, maar stel dat ze werkelijk de mensenleenftijd richting 200-300 gaan weten te rekken... dan zou ik ook van zo'n Andrea Maier willen horen dat zoiets alleen maar zin heeft als je dan outer space gaat koloniseren! :-) want op aarde... op zo'n manier biedt het wel kansen.

anderzijds.. stel je toch eens voor dst ze binnenkort massa's aan 100-jarigen in de conditie van een 70-jarige kunnen houden, wat een nut zou zoiets nou hebben.

Ludo, Monday, 29 August 2016 19:41 (three years ago) link

goed voor het ledenaantal van de Tros, allicht ;)

Ludo, Monday, 29 August 2016 19:45 (three years ago) link

Ik moet het allemaal nog maar zien hoor, net als die stoere verhalen over kanker als chronische ziekte die je dan even laat verwijderen. Maar waarschijnlijk krijg je van die Kardashians die 200 jaar halen (en iedereen nog langer vervelen) en miljarden paupers die gewoon gaan wanneer het tijd is.

OMC, Monday, 29 August 2016 19:52 (three years ago) link

Aubrey de Grey had ik al eens langs zien komen in Tegenlicht. Kan me ook ff niet voorstellen dat je het wil, zo leuk is het hier nou ook weer niet. :D Je moet het geestelijk ook allemaal nog maar bijbenen, hoeveel comebacks kan een mens aan? En hoeveel oude zeuren die vinden dat een of ander genre dood is. Stond in de comments bij 101 Barz eens iemand die verzuchtte van oh, daar heb je weer zo'n "golden era" gast, dan nog iemand achteraan die vond dat er sinds Opgezwolle geen eckte eckte hip hop meer gemaakt is, tientallen generaties zeurpieten. :)

En de vrienden en naasten die je wel ontvallen, aan ongelukken en ziektes, of omdat ze de behandeling niet kunnen betalen. Mijn oma zei dat ze het zat werd, dat wegstrepen op de verjaardagskalender.

Blaka Skapoe, Monday, 29 August 2016 21:34 (three years ago) link

verzinnen ze dan vast weer een pilletje op. en de pharmas got even more rich

Ludo, Tuesday, 30 August 2016 10:39 (three years ago) link

gaaaaaaaaaaaaaap

Jan Willem Broek, Sunday, 4 September 2016 19:46 (three years ago) link

pfff ja

ah Bolkestein erbij. heerlijk. ....

Ludo, Sunday, 4 September 2016 19:53 (three years ago) link

en Thomasje Thomasje, wat luister je slecht en wat zeg je domme dingen....

Jan Willem Broek, Sunday, 4 September 2016 20:07 (three years ago) link

Zzzzzzzz …

(Dat stukkie Oltmans was wel master, maar ik had een jaar geleden al het nodige opgeduikeld op Youtube …)

Blaka Skapoe, Sunday, 4 September 2016 20:31 (three years ago) link

Rutte saai en Thomas weer niet sterk....het is geen goede combi. Ook die herhalingen en die continue misvatting. Alles wat Rutte eerst als wens uitspreekt wordt door Thomas daarna aangegrepen alsof het een belofte is. Zo slecht interview dit...

Je zou maar de vriendin van Rutte zijn: Mark kom je naar bed? Er zijn twee aspecten: ja, aan de ene kant lonkt het bed maar ten tweede heb ik nog werk liggen dat mijn aandacht behoeft.
Eén voordeel: ze zal lekker snel slapen :-)

Jan Willem Broek, Sunday, 4 September 2016 20:39 (three years ago) link

Je moeder zal wel teleurgesteld zijn (over het feit dat hij geen vriendin heeft)....tuurlijk Thomas, lekker subtiel

Jan Willem Broek, Sunday, 4 September 2016 20:59 (three years ago) link

Zou me verbazen als ie nog een seizoen mag …

Blaka Skapoe, Sunday, 4 September 2016 22:18 (three years ago) link

Mij ook...

Jan Willem Broek, Sunday, 4 September 2016 22:48 (three years ago) link

hij is wel een VPRO posterboi, Wilfried mocht ook nog een keer na het matige 1e seizoen (en werd wel wat beter).

Rutte echt akelig vlak. Wel lolz.. 'er waren geen taboes in ons gezin, er werd gewoon niet over gesproken' :)

Ludo, Monday, 5 September 2016 06:34 (three years ago) link

one year passes...

de jaarlijkse bump uit gewoonte.

Van Gaal de eerste gast die in een soort Orangemen march uniform verscheen ongetwijfeld o_O

Ludo, Monday, 6 August 2018 10:04 (one year ago) link

Ik ben er maar niet aan begonnen, een rare man en sport, niet echt mijn ding.

Veel haten op Vrede, maar dat vond ik niet saaier dan een gemiddelde aflevering. :)

Dit jaar tws niemand waar ik ook maar enigszins interesse voel, vorige jaren was er altijd wel 1 gast waar ik voor ging zitten (wat dan meestal toch weer tegenviel, niet veel mensen kunnen 3 uur boeien).

Blaka Skapoe, Monday, 6 August 2018 10:22 (one year ago) link

jep, i see your point(s).

die laatste lijkt het meest interessant. Misschien aanstande over K.I ook wel.

een zittende politicus, wéér een zittende politicus, not sure.

Ludo, Monday, 6 August 2018 10:53 (one year ago) link

Ik ben Ajacied en Van Gaal is een fenomenale trainer maar zelfs in de gouden jaren werd ik na 2 minuten heel nerveus als ik die man hoorde praten. Dus dit heb ik ook niet volgehouden. :)

OMC, Monday, 6 August 2018 11:15 (one year ago) link

Het was ook veel te warm om het ge-betweter en gemiereneuk van Van Gaal vol te houden. De hunkering is natuurlijk de man achter het imago te leren kennen, maar bij Van Gaal weet je dat de man en het imago gewoon overeenkomen. Er zit niets achter.

Vrede kon ik ook al niet uitzitten: het schuurde continu tussen haar en Abbring, en not in a good way. Geen fan van Abbring trouwens, mag hopen dat het haar laatste keer is.

lbi's life of limitless european glamour (Le Bateau Ivre), Monday, 6 August 2018 11:39 (one year ago) link

Wim T. Schippers moet gewoon weer terug, inclusief zijn suggestie om de presentator ook fragmenten te laten kiezen. :)

Blaka Skapoe, Monday, 6 August 2018 11:56 (one year ago) link

hihi precies.

vorig jaar was Abbring beter, leek het, kan ook het nieuwe zijn geweest. Gisteren was ze wel erg veel onder de indruk van een managementstaalwauwelaar.

Ludo, Monday, 6 August 2018 13:04 (one year ago) link

Heh, heh...met een beetje mazzel hebben we de komende 5 jaar nog een keer zo'n gast.

OMC, Sunday, 12 August 2018 21:17 (one year ago) link

Marleen Stikker heeft Zomergasten uitgespeeld.

Game over.

Blaka Skapoe, Sunday, 12 August 2018 22:09 (one year ago) link

:D

echt binnen 5 minuten een Musil-referentie. Out VPRO'd VPRO there (inderdaad)

Ludo, Monday, 13 August 2018 06:42 (one year ago) link

Dan toch met een omweg Adam Curtis op de Nederlandse tv. :)

Ik proefde op teh socials gisteren een soort opluchting maar ook lichte irritatie van "dit zijn de onderwerpen waar normaal op tv over gesproken moet worden." Is ook wel zo. Zendcoördinators zullen zich wel dood hebben geërgerd.

OMC, Monday, 13 August 2018 06:57 (one year ago) link

Dan toch met een omweg Adam Curtis op de Nederlandse tv. :)

kon het reverse-electronica-pareltje dat tijdens diens scene klonk, helaas nét niet plaatsen. (Verder een stijl uit duizenden herkenbaar natuurlijk, de man zelve)

Ludo, Monday, 13 August 2018 10:40 (one year ago) link

Brain Eno kan ik me vagelijk herinneren. Iets van Another Green World.

OMC, Monday, 13 August 2018 10:49 (one year ago) link

Of Burial?

OMC, Monday, 13 August 2018 10:49 (one year ago) link

ja! Forgive van Burial. Verified :-)

Ludo, Monday, 13 August 2018 11:04 (one year ago) link

Sjeesj, zijn er weer mensen (tv-recensenten) ontriefd dat er geen persoonlijke shit is behandeld …

Als ik kritiek moet hebben is dat ze Ayn Rand te lichtvaardig beoordeelden, zowel de persoon als haar invloed op de Amerikaanse maatschappij.

En ik vond het typisch dat er compleet voorbij werd gegaan aan hoe de alt-right die rode en blauwe pillen van een nieuwe betekenis hebben voorzien.

Blaka Skapoe, Monday, 13 August 2018 18:36 (one year ago) link

Ja, ontzettend gezeik. Ik dacht gisteren even "oh jammer, familiegeleuter net nu het leuk werd." Maar het duurde gelukkig niet zo lang. Over ideeën praten daar wordt men al snel zenuwachtig van, het moet wel leuk blijven hè, met emoties. Ik was trouwens zeer gecharmeerd van dat nerveuze lachje van David Bohm.

OMC, Monday, 13 August 2018 18:50 (one year ago) link

Janine leek superchagrijning gister. Toch vreemd bij een 'makkelijke' gast als Waterdrinker, die toch een vermakelijk raconteur is. (Maar daardoor alles ook al duizend keer heeft verteld).
Ik snap dan weer niet dat hij met de Telegraaf geassocieerd wil worden. Buiten dat het een NSB-krant is, is het door design/opmaak ook gewoon letter-lijk een onleesbare krant. Dus je schrijft je stukjes toch al voor niks, en dan verzint de redactie er ook nog bloederige koppen bij. Het zal wel goed betalen... (De vraag of ie in die oligarchen-periode nou zelf rijk was geworden ging hij gewiekst uit de weg, toen keek Janine terecht bedenkelijk en chagrijnig).

Ludo, Monday, 20 August 2018 06:35 (one year ago) link

Heh, als ik een Telegraaf onder ogen krijg denk ik al gauw "laat mar" ja..

Waterdrinker vond ik tamelijk saai, wat ik toch wel een prestatie vind als je over Rusland kan praten. De Russische schoonouders van iemand op m'n fb-tijdlijn hadden niet het idee dat ie een isider was en zijn op tijd naar bed gegaan.

Blaka Skapoe, Monday, 20 August 2018 07:18 (one year ago) link

https://media.giphy.com/media/2JUwr3tnfiQJa/giphy.gif

Blaka Skapoe, Thursday, 30 August 2018 17:57 (one year ago) link

ik weet al niet meer wie er vorige week te gast was.

Ludo, Friday, 31 August 2018 06:32 (one year ago) link

Die Perel kende ik verder niet maar was wel interessant (en charmant).

Blaka Skapoe, Tuesday, 4 September 2018 12:23 (one year ago) link

dito. Terwijl ze toch bestseller-auteur scheen te wezen, zal wel altijd in de Linda staan dan.
was ook weer meer een filosofische aflevering dan een persoonlijke ontboezemingen-ego-emotie-etc. Was al heel blij dat de holocaust de eerste twee uur niet of nauwelijks langskwam.

ook aangenaam, en misschien typisch voor een relatietherapeut, ze was niet heel erg op de hand van MeToo. (een beweging die de 'agency' van vrouwen nogal eens wenst te ontkennen.)

Ludo, Wednesday, 5 September 2018 06:35 (one year ago) link

Volgens mij wordt die #metoo nogal eens (soms expres) slecht begrepen en wordt er veel ingehakt op stromannen, zoals "je mag niet eens meer flirten".

Volgens mij ging het aanvankelijk om mannen die hun macht over vrouwen misbruiken om sex te krijgen.

En toen werd het een vergaarbak voor alle ongewenste intimiteiten, of verkrachting, voor politieke karretjes gespannen, werd het schandpalen van beroemde mannen door meteen naar de krant te gaan ipv de politie (die natuurlijk ook niet altijd goed reageert op aangiftes) en die kranten die dan weer zonder te checken alles maar plaatsen op jacht naar clicks en ging Jelle Brandt Corstius meedoen.

Zelf houd ik de originele intentie erg in de gaten waardoor ik de beweging niet zomaar af kan serveren, anderen leggen dan weer de nadruk op wat het geworden is en ageren daartegen.

In een optimistische bui denk ik dat we als het stof is neergedaald wel weer een klein stukje zijn opgeschoten (al zal machtsmisbruik nooit ophouden maar misschien dat mensen toch meer voor zichzelf op zullen komen). :)

Heb wel eens het idee dat mensen zo verschillende interpretaties van hetzelfde hebben dat eigenlijk alles zo uit de klauw escaleert en irritant wordt.

Blaka Skapoe, Wednesday, 5 September 2018 07:40 (one year ago) link

ja, ik zie je punt (met name 3e 'alinea')

Perel ging nog niet helemaal mee in het hele gender-op-losse-schroeven-verhaal, maar misschien kan deze 21 eeuw er een worden waarin mannen wat - hm - meer de zachte kant in zichzelf aanspreken, en dus niet alfamannetje apenrots-stylo met vrouwen omgaan.

(daarbij is dan ook wel weer nodig dat vrouwen niet te snel meer voor die macho-poses vallen)

Ludo, Wednesday, 5 September 2018 10:44 (one year ago) link

Ik las dat alfamannetjesgedrag zich alleen in geïsoleerd gevangenschap voordoet. Sws ben ik niet zo op die naturalistische argumenten. Volgens mij is het meer een kwestie van maatschappelijk afspraken wat mannelijk en vrouwelijk is, daar zijn we nogal rigide in. Zelfs als je fysiek hermafrodiet geboren wordt moet het gelijk "gerepareerd" worden, een keuze gemaakt.

Die genderdiscussie sluit daar op aan: wij vinden blijkbaar bepaald gedrag bij bepaalde geslachten horen, vrij binair. Dat laat helemaal geen ruimte voor de biologische (zowel fysiek als geestelijk) variëteit. Dan worden mensen ongelukkig omdat ze niet voldoen aan die archetypes en moeten we meer vakjes maken. M.i. moeten we juist minder vakjes, die twee dus.

Ik vond Perels observatie over vreemdgaan mooi: dat alles in die ene relatie wordt gepropt nu.

Blaka Skapoe, Wednesday, 5 September 2018 11:31 (one year ago) link

En identiteit, "jezelf zijn", is natuurlijk echt iets uit de tijd dat ik opgroeide, dus ik ben wel heel erg voor ruimte voor iedereen (viel me laatst op toen ik dat Vice-artikel las over de 90s). Sindsdien moet je heel erg je identiteit flexen. Dus ik heb het niet over protesteren als identiteit wordt gebruikt om buiten te sluiten zoals ook gebeurt met mensen met een migratie-achtergrond, maar over "uniek zijn", je indivdualiteit vieren. Iets waar marketing enorm op inspeelt (lekker uniek ik in je en masse geproduceerde pattas).

Dat wordt ook vaak door elkaar gehaald trws, dat mensen denken dat bijvoorbeeld iemand als Sylvana Simons zich los of zelfs boven witte mensen wil plaatsen, terwijl het m.i. alleen over *gelijkwaardige* hoogte gaat.

Blaka Skapoe, Wednesday, 5 September 2018 11:40 (one year ago) link

No such thing as an alpha male.

Er zijn alleen maatschappijen ingericht in het voordeel van een bepaald type man.

Blaka Skapoe, Wednesday, 5 September 2018 11:51 (one year ago) link

hmm ja, vooral het stukje over identiteit is natuurlijk boeiend, mensen moeten/willen heel erg zichzelf zijn, maar mensen kijken ook heel erg naar anderen om zichzelf te zijn (ik zal geen groepsdieren zeggen, om niet in een naturalistisch argument te vervallen). Interessant snijvlak. Jezelf zijn 'ten opzichte/tegenover' van de Anderen, of jezelf zijn ' in samenhang' met de anderen.

in elk geval lijkt de hele gender-discussie vooral een eindeloze hoeveelheid nieuwe labeltjes te genereren, die vermoedelijk eerder minder dan meer houvast bieden.

(eens met alpha societies, de paternalistische samenleving, etc, hardnekkig levend.)

Ludo, Wednesday, 5 September 2018 16:01 (one year ago) link


You must be logged in to post. Please either login here, or if you are not registered, you may register here.