Het schaduwkabinet: week 43 - 2020

Message Bookmarked
Bookmark Removed

Wij wanen ons ook wel eens in een parallelle wereld, totdat we weer wakker worden in ons bedje. Daarbij zijn we sowieso meer van het Kort Amerikaans dan Lange Frans. En uiteraard het Nederlands in onze lijstjes uit het:

https://subjectivisten.nl/het-schaduwkabinet-week-43-2020/

We luisterden naar: Autechre, Clipping., Helena Deland, Fuzz, Holy Motors, Akira Kosemura, Loma, Lucidvox, The Mountain Goats, Ann O’aro, Hugo Race And The True Spirit, Ustad Saami, Cécile Seraud, Speedball Trio, This Is The Kit en Woodkid.

Jan Willem Broek, Tuesday, 20 October 2020 22:06 (one year ago) link

Hier ook Autechre. Bij de eerste luisterbeurt miste ik "iets", vond het ook helemaal niet toegankelijker klinken dan NTS Sessions, waar sommige recensies op zinspeelden. Maar zoals het tegenwoordig gaat kun je Ian Anderson van Designers Republic op de socials volgen, de man die steevast de hoezen voor Autechre ontwerpt en al hintte dat die schijnbaar eenvoudige hoes veel over de muziek zou duidelijk maken. En zo klikt het bij mij op het moment: een soort leegte in de kern met tracks die in cirkels bewegen, hints van melodieën/kleur die plotseling verschijnen. Op een aantal momenten is dat echt heel mooi gedaan. Bij de meeste electronica-artiesten wordt zo'n moment dan tig keer herhaald, terwijl het veel moediger is om het bij een flits te laten.

OMC, Wednesday, 21 October 2020 06:41 (one year ago) link

Zowel recensies als hoesontwerper heb ik dan weer gemist....maar ze blijven echt een klasse apart!

Jan Willem Broek, Wednesday, 21 October 2020 08:59 (one year ago) link

De recensie op Pitchfork is de moeite waard. Ik heb het allemaal pas na beluistering gelezen. Maar inderdaad, altijd goed, altijd interessant.

OMC, Wednesday, 21 October 2020 09:01 (one year ago) link


You must be logged in to post. Please either login here, or if you are not registered, you may register here.