Het schaduwkabinet: week 32 - 2020

Message Bookmarked
Bookmark Removed
Not all messages are displayed: show all messages (4 of them)

De spanning rond de overname van TikTok loopt op en gebruikers zijn in de war. Maar dat laatste waren ze volgens ons al. Spannend, maar niet verwarrend zijn onze lijstjes uit het:

https://subjectivisten.nl/het-schaduwkabinet-week-32-2020/

We luisterden naar: Fontaines D.C., Ganser, Glauque, Inventions, Mike Polizze, Max Richter, Rival Consoles en Washed Out. En gingen naar: Avery Plains.

Jan Willem Broek, Tuesday, 4 August 2020 22:28 (two years ago) link

ja mooi dat A Hero's Death! wat meer lucht en wat meer depri tegelijk (vreemd genoeg).

Ludo, Wednesday, 5 August 2020 06:41 (two years ago) link

Taylor Swift - Folklore
Jessy Lanza - All The Time
Twee popplaten die voor enige reuring zorgen. Swift, eindeloos populair, maakt een ingetogen album. Heel ambachtelijk jaren '70 met vleugjes Fleetwood Mac. Ik ben niet zo'n liefhebber van verhalende liedjes, maar hier zitten een paar mooie exemplaren tussen als 'The Last Great American Dynasty'. Wel met 16 nummer veel te lang voor een enkele zit. Relatief gedurfde zet want ze kan toch doen waar ze zin in heeft. Maar een voorschot op een latere carrière als een soort postmoderne Carly Simon is op zich wel slim.

Lanza zag ik wel voorbijkomen door de jaren heen, nu bij haar derde(?) album moest ik het erop wagen, toch geproduceerd door Greenspan van Junior Boys (ook al volg ik die al een tijd niet meer). Je hoort er meteen aan af. Heerlijk futuristische pop, of eigenlijk pop zoals het nu hoort te klinken, met kleine foefjes en springende ritmes, leuke attitude. En lekker bondig, 10 nummers, 38 minuten.

OMC, Wednesday, 5 August 2020 07:27 (two years ago) link

Sonic Boom - All Things Being Equal
Ex-Spacemen 3-held doet weer eens een liedjesalbum. En eerlijk is eerlijk ik moest er even aan wennen. Na wat sessies begin ik het te snappen, het zijn geen conventionele liedjes maar meer een soort psychedelische slaapliedjes die allemaal gebruik maken van tekstuele herhaling. Soms optimistisch maar maar zoals op 'Spinning coins and wishing on clovers' duister desoriënterend. Enigszins hit & miss maar 'Tawkin Tekno', 'My Echo, My Shadow and Me' en 'I Feel a Change Coming On' hebben die lekkere Suicide/Kraftwerk cadans van prime S3.

OMC, Thursday, 6 August 2020 09:12 (two years ago) link


You must be logged in to post. Please either login here, or if you are not registered, you may register here.