Het schaduwkabinet: week 31 - 2019

Message Bookmarked
Bookmark Removed

Na deze week even tijd voor een kort zomerreces. Fijne zomer en veel plezier met onze lijstjes uit het:

https://subjectivisten.nl/het-schaduwkabinet-week-31-2019/

We luisterden naar: B Boys, Ensemble 0, Gontard, Iamthemorning, Native Harrow, Several Wives en Emmanuel Witzthum.

Jan Willem Broek, Tuesday, 30 July 2019 20:27 (one year ago) link

Ik schat zo in dat Ludo de teksten van David Berman's Purple Mountains wel kan waarderen. Muzikaal is het gewoon hetzelfde als Silver Jews maar qua teksten heeft 'ie zichzelf overtroffen dit keer.

EvR, Wednesday, 31 July 2019 15:30 (one year ago) link

oeh benieuwd! de interviews waren alvast weer goud :D

Ludo, Wednesday, 31 July 2019 18:17 (one year ago) link

The End of All Wanting is All I Want

weer zeer vermakelijk vrolijk-depressief, die Berman. Qua begeleidingsband hoop ik dat ie eens een keer een plaat met The Feelies opneemt, in die oude wavy stijl.

Ook van genoten vorige week:
https://www.thatericalper.com/wp-content/uploads/2019/05/5603c5a8-b59a-42cb-ade7-0f90732f3043_2048x2048.jpg

New Order live-set, hoeveel live er precies was.. In elk geval klinkt het als een klok, een modernisering van de oude hits, met wat nieuwe sounds, die ergens toch retro blijven (beetje zoals Kraftwerk ook altijd 'update'). Dezelfde sounds, vetter, eigenlijk. En de bedankjes van Bernie zijn heel beschaafd. We do, really really appreciate it.

Ludo, Wednesday, 7 August 2019 10:36 (one year ago) link

nou ja zeg. Berman got what he wanted :(

Ludo, Thursday, 8 August 2019 06:25 (one year ago) link

...

EvR, Thursday, 8 August 2019 08:53 (one year ago) link

Buurdraad over Berman is trouwens hartverwarmend, met foto's, scans van gedichten, ansichtkaarten en meer. En er was dus ook een dichtbundel van de man, wist ik helemaal niet. Deze post van Drag City neemt ook een hoop speculaties over hoe en wat weg.

EvR, Monday, 12 August 2019 20:20 (one year ago) link

ja ILX delivering weer.

Ludo, Tuesday, 13 August 2019 06:50 (one year ago) link

Gecondoleerd, guys.

In the meanwhile ben ik erg gecharmeerd van John Medeski's Mellotron Variations (title says it all). (Mocro)Mani(ac) komt lekker terug met een "nieuwe" naam (een geuzennaam blijft niet leuk). Cro-Mags hebben een lekker nieuw EP'tje (Rocky George is telling it like it is). Humanity's Last Breath begint te bezinken en de Khruangbin in dubplaat Hasta il cielo is hemels lijzig.

Verder de Dornob Collective met moderne multiculti interpretaties van de Perzische dastgah traditie, Electric Youth met hun beste tot nu toe album blijft die Sakamoto-mix mijn favoriete poku van ze. En het Nederlandse blackened stonergroepje Cthulhuminati is R'lyeh good!

Zag ook nog Jah Wobble en (wat ik toch wel een muzikale held van mij mag noemen) Bill Laswell op Dekmantel wat leuk was maar ook pijnlijk omdat de laatste de indruk wekte dat dit wel eens de laatste tour kon zijn, vrienden van mij meenden Parkinson te herkennen en z'n wat stijve presentatie. Hij was ook maar een half uur op het podium en de knuffel van Wobble op het eind leek ook een lading te hebben.

Wally Badarou was er ook en dat was heerlijk low profile. Soort van huisvadertje die voor een publiek nauwelijks groter dan een schoolklas met z'n laptop en keyboards oude elektro-pop speelde met anekdotes waar dan tussen neus en lippen door namen als Grace Jones, David Byrne en Level 42 (waar ik 'm vooral van kende) vielen. Van die laatste deed ie ook een paar songs.

Blaka Skapoe, Tuesday, 13 August 2019 08:01 (one year ago) link

Wobble/Laswell helaas gemist, evenals Badarou. Vond op de donderdag Caterina Barbieri erg goed. Verder hele toffe sets van m.n. SPFDJ, Batu en Tsuzing ondergaan. Dat eerste weekend van augustus in het Amsterdamse Bos blijft een fijne bubbel om in rond te dwalen.

willem, Wednesday, 14 August 2019 15:46 (one year ago) link

Laswell is van '55, dan gaan de jaren wel tellen. Zowiezo merk ik dat de eerste generatie v/d Downtown-scene het nu anders aanpakt: Zorn in de studio in z'n eentje bezig als weird scientist (net als in het begin van de jaren ยด80), terwijl op het concertpodium toch vooral de nadruk op jongere generatie muzikanten light met de marathons, en ineens een biografie van Elliott Sharp. Alleen Frisell gaat maar door met touren en platen uitbrengen.

EvR, Wednesday, 14 August 2019 16:03 (one year ago) link

Het verschil is zo groot, Wobble springt nog rond als een ongeleid projectiel. Sly en Robbie was vorig jaar ook zo'n verschil, Dunbar strompelt met z'n wandelstok naar de kit (eenmaal daarachter gaat ie lekker) maar Shakespeare lijkt maar iets ouder dan ikzelf.

Er was echt wel iets geks met Laz, ik heb 'm nu toch al meerdere malen gezien en nu was 't anders.

Blaka Skapoe, Wednesday, 14 August 2019 17:51 (one year ago) link


You must be logged in to post. Please either login here, or if you are not registered, you may register here.