Het schaduwkabinet: week 15 - 2019

Message Bookmarked
Bookmark Removed

Op vliegtuigjes na is er van alles blijven hangen in onze lijstjes uit het:

https://subjectivisten.nl/het-schaduwkabinet-week-15-2019/

We luisterden naar: Camilla Sparksss, CUTS, Benjamin Finger/ James Plotkin/ Mia Zabelka, Bruce Hornsby, My North Eye, Zbigniew Preisner, These New Puritans, The Ukrainians, Various Artists – Hallelujah: The Songs Of Leonard Cohen, Gonçalo Penas, Peuk en Seewolf. En gingen naar: Françoiz Breut.

Jan Willem Broek, Tuesday, 9 April 2019 20:33 (one year ago) link

ah die Hornsby ga ik zeker checken, zwak voor hem. Er bestaat een live-versie waarin hij Bach speelt en dan langzaam op die ENE hit overgaat (en weer terug). Best Hans Liberg, maar ook best geniaal :-)

Ludo, Wednesday, 10 April 2019 06:31 (one year ago) link

Minimal Music Festival - 6/4/2019
Fijn middag/avondprogramma in het Muziekgebouw met als eerste Ragazze Quartet + Kapok + Slagwerk Den Haag die hun eigen draai geven aan de minimal music kraker 'In C'. Mooie opbouw met leuke vondsten en zichtbaar speelplezier. Later in de avond flink experimenteel met het drieluik Lea Bertucci, Rabih Beaini & Tomoko Mukaiyama en Donato Dozzy, de laatste met een soort opeenvolging van loops me deed denken aan prime Future Sound of London (mijn muziekvriend vond het technisch een beetje te makkelijk). Het beste vond daarvoor plaats in het Bimhuis met de samenwerking tussen Étienne Jaumet, Sonic Boom en Céline Wadier in de geest van La Monte Young, lekker uitgestald op een Perzisch tapijt. Meer dan een uur een stuk met Wadier die het initiatief neemt met haar woordeloze zang en sitar waarna Sonic Boom langzaam het heft in handen neemt met heerlijke golvende analogie en een Kraftwerkachtig riedeltje tussendoor. Jaumet zit wat aan de modulaire synths te sleutelen waarbij het volume soms uitschiet ("hoort erbij", merkt mijn vriend later op). Dan pakt Jaumet zijn saxofoon en doet hij een telepathisch samenspel met Wadier. Sonic Boom vindt ondertussen een geweldige loop en als de koning die hij is laat hij die maar gewoon gaan om hem heel traag, in de pose van een bevroren elektronische Boeddha, te laten uitsterven. Memorabel optreden.

OMC, Wednesday, 10 April 2019 18:51 (one year ago) link


You must be logged in to post. Please either login here, or if you are not registered, you may register here.