Het schaduwkabinet: week 39 - 2017

Message Bookmarked
Bookmark Removed

Eindelijk een nieuw kabinet! Nu ja, die van ons dan met onze lijstjes uit het:

SCHADUWKABINET

We luisterden naar: Max Ananyev, Barely Autumn, Nick Cave & Warren Ellis, Dead, Factice Factory, Godspeed You! Black Emperor, Jon Hassell, Cicely Irvine, Jabu, Kryshe, Kurws, Memory Drawings, Tim Mislock, Portico Quartet, Rotten Bliss, Scanner, 7C, Tricky, Chelsea Wolfe, Rock en رامى عصام.

Jan Willem Broek, Tuesday, 26 September 2017 21:02 (one year ago) Permalink

Mooi die nieuwe GY!BE. Heb de vorige overgeslagen maar ga die toch ook maar inhalen.

EvR, Wednesday, 27 September 2017 17:27 (one year ago) Permalink

V/A - Total 17
Ik was rond Total 9 een beetje verzadigd door de Kompakt-sound maar het label heeft zo'n goed jaar dat ik hier weer eens aanhaak. Alweer een vriendelijk geprijsde dubbelaar met een prettige, verlaten Autobahn in de herfstzon sfeer. Keuls positivisme zonder al te grote gebaren, de bassen brommen weer melodieus, de beats doen niet overspannen en af en toe klinken er stemflarden. Beste in deze stijl is denk ik 'Metazoa' van Weval en 'Tribute to a Greek God' van de hermanos Voigt. Stilistisch vallen de gasten er toch het meest op (in positieve zin), Garnier doet zijn ding dat hij altijd doet met die optrekkende baslijn en Sasha (wie had het gedacht?) presenteert een subtiel melancholische pophousemeesterwerk.

OMC, Friday, 29 September 2017 08:47 (one year ago) Permalink

Hm, toch maar weer eens checken - ik geloof dat #14 mijn laatste aanschaf was. #12 is ook sterk, in mijn herinnering.
Zag Weval eerder dit jaar live en dat was een ergerlijk saaie bedoening, die langspeler viel me ook vies tegen.
Ondertussen zijn The Golden Ravedays #7 en #8 naar mij onderweg. Redelijk ongrijpbaar maar intrigerend project/album - de ene keer vind ik het genoodle maar dezelfde track kan op het juiste moment (de titel niettegenstaande is dat toch meestal 's nachts) plots wel klikken. Na #12 maar eens de balans proberen op te gaan maken...

willem, Friday, 29 September 2017 11:23 (one year ago) Permalink

Ik neem aan dat naar 12 een album volgt (met edits, want sommige van die tracks duren een halve dag). Ik moet bekennen dat Weval en zijn langspeler mij helemaal ontgaan zijn.

OMC, Friday, 29 September 2017 13:06 (one year ago) Permalink


You must be logged in to post. Please either login here, or if you are not registered, you may register here.