Morrissey

Message Bookmarked
Bookmark Removed
Hallo,


Laatst heb ik een artikel gelezen in de MOJO, (nummer niet bij mij bekend) maar goed daarin stond vermeld dat Morrissey weer een nieuw platencontract heeft getekeng met een reggea label uit Jamaica. Tekenend voor de man zullen we maar zeggen !!.... In dit artikel stond ook dat hij weer een Plaat gaat uitbrengen weet iemand van jullie misschien wanneer ?..

Stefan klaas, Wednesday, 7 January 2004 09:39 (fifteen years ago) Permalink

verwarrende berichten: volgens morrissey-solo.com verschijnt z'n nieuwe album in april en gaat You Are The Quarry. Volgens de Independent is de titel Irish Blood, English Heart (tevens titel van een van de nieuwe (live)nummers die afgelopen jaar via de diverse filesharingnetwerken uitlekten) en is Trevor Horn de producer. de waarheid zal, zoals gewoonlijk, ergens in het midden liggen.

wat ik me kan herinneren zal de plaat verschijnen bij het zo-goed-als-uitgerangeerde-artiesten-met-een-loyale-fanbase label Sanctuary en was part of the deal dat Morrissey een eigen reissue-label onder hun paraplu mag opzetten (en dat Sanctuary veel reggae in de collectie heeft). ofzo.

(jg) ((jg)), Wednesday, 7 January 2004 09:46 (fifteen years ago) Permalink

Van de week toevallig nog naar 'Vauxhall and I' geluisterd. Toch wel een mooie plaat met een goeie begeleidingsband!!

Hotel Lives (Hotel Lives), Wednesday, 7 January 2004 10:59 (fifteen years ago) Permalink

" In dit artikel stond ook dat hij weer een Plaat gaat uitbrengen weet iemand van jullie misschien wanneer ?.. "

'weet iemand van jullie misschien waarom' lijkt me gepaster.

pien (pien), Wednesday, 7 January 2004 12:14 (fifteen years ago) Permalink

Waarom?

Om een ieder, die tussen 1983-87 op school werd geplaagd (door jongens/meisjes zoals Pien?)en troost vond in die prachtige liedjes van The Smiths, een meer dan levensgroot plezier te doen.

Jan Maar, Wednesday, 7 January 2004 19:55 (fifteen years ago) Permalink

...en 10 jaar later...

Hotel Lives (Hotel Lives), Wednesday, 7 January 2004 20:45 (fifteen years ago) Permalink

lieve schat, ik was een Smithsfan van het eerste uur, heb netjes alles grijsgedraaid op vinyl in de kast staan, dus dat hoef je mij allemaal niet uit te leggen. en ik vind het heel vervelend voor je dat je vroeger geplaagd bent op school, maar dat was niet door mij dus ik wens daar ook niet van beticht te worden.

neemt allemaal niet weg dat je mij geen plezier doet met een comeback van Morrissey. Morrissey was namelijk niet the Smiths, Morrissey en Johnny Marr, dat waren The Smiths.

pien (pien), Thursday, 8 January 2004 13:46 (fifteen years ago) Permalink

"Morrissey en Johnny Marr, dat waren The Smiths"
How very true...

Ik heb alles van Morrissey, draai het nog met een zekere regelmaat, zing mee, heupwieg op nummers als The National Front Disco en kan nog altijd grinniken om zijn humor - de bedoelde (regels als: your father cracks a joke and in his usual way empties the room) en de onbedoelde (al dat schmaltzy sentiment). Maar laten we wel wezen, het komt geen moment in de buurt bij the Smiths, en je moet het ook vooral niet opzetten na een Smiths-plaat, want o wat klinkt het dan kunstmatig en vermoeid en gezocht.
Moet toch iets met Marr te maken hebben, al heeft die helemáál niks meer gepresteerd.
Vorig jaar heb ik die live dvd van Morrissey gekocht en één keer gespeeld. Weet de titel niet meer en kan hem ook niet meer achterhalen, want hij ligt allang op de vuilnisbelt.
Morrissey... hierboven wordt hij zo-goed-als-uitgerangeerd genoemd. Ik vrees dat het droever met hem gesteld is. Hij is een levend Smiths-nummer geworden.

Peter Abelsen (Peter Abelsen), Thursday, 8 January 2004 14:25 (fifteen years ago) Permalink

...maar toch Pien, zie het niet als the Smiths! Vauxhall and I is gewoon wel een mooie Britse plaat met een leuke band!

Hotel Lives (Hotel Lives), Thursday, 8 January 2004 14:35 (fifteen years ago) Permalink

dat kan wel zijn maar dat werd niet als argument aangedragen door meneer Jan Maar. die zeej namelijk: Om een ieder, die tussen 1983-87 op school werd geplaagd (door jongens/meisjes zoals Pien?)en troost vond in die prachtige liedjes van The Smiths, een meer dan levensgroot plezier te doen.

in 87 was ik al 2 jaar van school af (au!) en Morrissey solo kon mij niet echt boeien. ik miste het gitaarspel van Marr en raak ook wel een beetje geirriteerd door het wijzend vingertje van de heer M. je zou er spontaan weer vlees van gaan eten.

pien (pien), Thursday, 8 January 2004 14:43 (fifteen years ago) Permalink

Net op nme.com:

MORRISSEY has named his long-awaited comeback album, according to Internet reports.

According to fansite morrissey-solo.com, the former Smiths frontman will release ‘You Are The Quarry’ in April through new label Sanctuary, through which he has resurrected the Attack imprint.

Song titles reported include ‘I Have Forgiven Jesus’, ‘Come Back To Camden’, ‘How Can Anybody Possibly Know How I Feel?’ and ‘I’m Not Sorry’.

Last year Morrissey briefly returned to the UK, where he told Manchester’s City Life magazine about the reason for the length of time since his last album, 1997’s ‘Maladjusted’.

"I honestly didn’t have any decent offers," he said. "For example, three major US labels said ‘We want you, but we don’t want your band’, so I turned them down. Another label said ‘We want to sign you, but we’d like you to make an album with the musicians from Radiohead’, and another label said ‘We’ll sign you if you agree to make an album with Tracey Thorn’. Absolutely bewildering. People don’t know what I’ve been through."

brrt, Thursday, 8 January 2004 14:58 (fifteen years ago) Permalink

Jou irriteren was niet mijn bedoeling, beste Pien. Alleen, als men aan The Smiths, ja zelfs aan de zwakste Morrissey-schijf komt, komt men aan mij.

Immmers: "It's so easy to laugh, it's so easy to hate,
It takes strength to be gentle & kind."

Jan Maar, Thursday, 8 January 2004 15:24 (fifteen years ago) Permalink

Nee, Pien, die Johnny Marr solo van vorig jaar, dat was 'm wél, natuurlijk! Errug politiek correct bezig hoor!

albert, Thursday, 8 January 2004 15:58 (fifteen years ago) Permalink

wat ik me kan herinneren zal de plaat verschijnen bij het zo-goed-als-uitgerangeerde-artiesten-met-een-loyale-fanbase label Sanctuary en was part of the deal dat Morrissey een eigen reissue-label onder hun paraplu mag opzetten (en dat Sanctuary veel reggae in de collectie heef)

Tsja, beter kun je Sanctuary niet omschrijven.

For the record: hun boekuitgaves zijn briljant (Ramones on the Road, Stranglers Song by Song, Wall of Pain (Spectorbio), Stiff Little Fingers bio, binnenkort Debbie Harry fotoboek) en die Reggae: Sanctuary is al een paar jaar eigenaar van Trojan Records; hét reggaelabel van ruwweg 1967-1975.

Back to topic, een song met als titel ‘I Have Forgiven Jesus’ kan eigenlijk al niet slecht zijn...

vonx, Thursday, 8 January 2004 16:10 (fifteen years ago) Permalink

@ Jan: ik ben een beetje een sjagerijnig stuk vreten momenteel. mijn excuus. ik ben erhm, gestopt met roken en nogal lichtgeraakt.

@ Albert: kunt u mij vertellen wat er politiek correct aan is om Morrissey-solo niet boeiend te vinden? Het klinkt natuurlijk reuze interessant zo'n term maar het raakt werkelijk kant noch wal. Ik geloof ook niet dat ik gezegd heb dat ik de de Marr-solo wel goed vond maar dat ter zijde. Verlicht mij met uw diepe inzichten op politiek vlak.

pien (pien), Thursday, 8 January 2004 21:57 (fifteen years ago) Permalink

Back to topic, een song met als titel ‘I Have Forgiven Jesus’ kan eigenlijk al niet slecht zijn...

Eens, als hij tenminste meer dan ook maar half zo goed is als Timesbold's Masters of War (met heb minder vindingrijke 'Even Jesus would not forgive what you do')...

Hielke (Hielke), Friday, 9 January 2004 01:40 (fifteen years ago) Permalink

Van dat suk in Mojo vond ik trouwens vooral de foto's erg leuk. Mannen van mijn vaders' leeftijd met 'Morrisey-kuiven', die de man zelf allang niet meer heeft(geloof ik)...

Hotel Lives (Hotel Lives), Friday, 9 January 2004 11:44 (fifteen years ago) Permalink

"Moet toch iets met Marr te maken hebben, al heeft die helemáál niks meer gepresteerd."

@Peter Abelsen:
Ofschoon zn solo-plaat van vorig jaar niet zo'n beste zet schijnt te zijn geweest (niet gehoord, geen mening), spoed ik mij al ras naar de dansvloer bij het horen van de mondharmonica uit The The's "Dogs of Lust". Op de platen van Matt Johnson verrichtte hij goed werk en enkele Electronic-nummers vind ik ook zeer de moeite waard.

@Hotel Lives:
"Vauxhall and I" kan zich meten met t beste van de Smiths. Draai die plaat vaker dan pak m beet "Meat is Murder".

@Pien:
Heb ze achteraf ontdekt, vijf jaar terug de bio van Rogan gelezen en tot de conclusie gekomen, dat ik de Smith juist leuk vind door Marr.

Quint Kik, Friday, 9 January 2004 13:33 (fifteen years ago) Permalink

Nou, Pien, hierom: dat is net zoiets zeggen als dat Tony Banks het brein achter Genesis was, puur en alleen omdat Phil Collins solo-Peter Gabriël is een ander verhaal uw 'goede smaak' welbekend- natuurlijk teveel bekend is bij de grote menigte die weleens naar de radio luistert. Dus, ipv uw kennelijk onbegrepen term 'political correctness' zouden we het ook anders kunnen noemen. Suggesties niet nodig neem ik aan?

albert, Saturday, 10 January 2004 17:36 (fifteen years ago) Permalink

Nou Albert, ik weet heel goed wat pc betekent en dat jij het te onpas gebruikt dat is heel vervelend voor je want het staat nogal stom. Dan kan je doen alsof ik het niet begrijp, maar ook dat staat nogal stom.

Verder heb ik niet gezegd dat Marr het brein achter the Smiths was (dus de vergelijking die jij maakt gaat niet op) maar dat het juist de combinatie van Morrissey met Marr bijzonder was. Als je gewoon had gelezen voordat je was gaan gillen dan had je je nu niet zo'n neerbuigend toontje aan hoeven te slaan.

pien (pien), Saturday, 10 January 2004 22:58 (fifteen years ago) Permalink

Mensch!! Verdedigt u!!!

Hotel Lives (Hotel Lives), Sunday, 11 January 2004 20:13 (fifteen years ago) Permalink

Pien toch! Uw uitgebreide woordenschat daarentegen! Twee keer 'stom' maar liefst! En over neerbuigend hoeven we u natuurlijk niets uit te leggen. Grappig dat jij weet dat ik 'pc' te pas en te onpas gebruik. Zeker omdat wij elkaar heel goed kennen. Wat ik graag zo wilde laten overigens. En tevens vreemd dat uitsluitend karikaturen als u dat 'pc-gevoel' bij mij oproepen. Excuseer, ik ga mij nu dan ook even verschonen.

albert, Monday, 12 January 2004 11:41 (fifteen years ago) Permalink

Wat jammer dat je niet gewoon durft te zeggen dat je je vergist hebt. Ook vervelend dat je niet zo goed kunt lezen want ik zei alleen maar dat je pc 'te onpas' gebruikte. Over te pas heb ik niet gerept. Net zoals die andere dingen die je me steeds in de mond legt. Je zit me al drie keer af te zeiken op grond van verkeerd lezen maar gewoon zeggen 'oh sorry, ik las het verkeerd' dat is uiteraard teveel gevraagd.

En wat leuk dat je mij iets verwijt terwijl je het zelf meteen toepast.

Maar goed, het spijt me als je je bevuild hebt door mijn toedoen. Daar zijn cursussen voor weet je, misschien helpt het.

pien (pien), Monday, 12 January 2004 12:09 (fifteen years ago) Permalink

KNOKKEN!!!

Hotel Lives (Hotel Lives), Monday, 12 January 2004 15:04 (fifteen years ago) Permalink

Andere titels zijn: "America Is Not The World"
"The World Is Full Of Crashing Bores"
"How Can Anybody Possibly Know How I Feel?"
"The First Of The Gang To Die"
"Teenage Dad On His Estate"
"The Never-Played Symphonies"
"The Slum Mums"
"You Know I Couldn't Last"
"Home Is A Question Mark"
"It's Hard To Walk Tall When You're Small"
Wie zulke briljante titels kan maken en zulke briljante teksten kan schrijven, kan haast nooit een slecht album maken. De laatste twee waren inderdaad wat minder, maar Vauxhall and I, Your Arsenal en Viva Hate kunnen wat mij betreft de vergelijking met The Smiths doorstaan, al was dat natuurlijk de beste band van de jaren 80 en zijn zij sowieso door niemand overtroffen od geevenaard.

Johan de Witt, Wednesday, 14 January 2004 17:10 (fifteen years ago) Permalink

four years pass...

stone cold all time hall of fame classics (internet person), Monday, 24 November 2008 21:07 (ten years ago) Permalink

one month passes...

Years of Refusal leaked. Meh. Better than the last record but not as good as Quarry and generally a bit dull? "It's not your birthday anymore" is really the only track on here I really like. Both this and the last album SOUND awful.

akm, Tuesday, 6 January 2009 07:34 (ten years ago) Permalink

really? i've been hearing good things. i'll listen soon

k3vin k., Tuesday, 6 January 2009 07:41 (ten years ago) Permalink

two years pass...

this could be as entertaining as keef's or dylan's

http://www.guardian.co.uk/music/2011/apr/22/morrissey-autobiography-finished

reggie (qualmsley), Sunday, 24 April 2011 15:54 (seven years ago) Permalink

two years pass...

Well, the book's actually pretty good, having skimread it in two hours to write stories from it in the middle of the night

Unsettled defender (ithappens), Thursday, 17 October 2013 03:56 (five years ago) Permalink

eleven months pass...
two years pass...

http://www.telegraph.co.uk/news/2017/07/06/morrissey-feared-life-police-officer-rome-allegedly-pulled-gun/

“I have no idea who Morrissey is but he is required by law to have ID with him. We don’t give a damn if you’re famous or not,” said one Italian man.

One Italian man otm.

weird echo of the falsies (Tom D.), Thursday, 6 July 2017 14:37 (one year ago) Permalink

heheh, een ouderwets snibbige draad, voor een ouderwetse eikel.

Ludo, Thursday, 6 July 2017 19:05 (one year ago) Permalink


You must be logged in to post. Please either login here, or if you are not registered, you may register here.