Het schaduwkabinet: week 45 - 2015

Message Bookmarked
Bookmark Removed

De overheid heeft fors gesneden in de zorg, maar vindt nu dat de kwaliteit van de verzorg- en pleeghuizen omhoog moet. Bepaald niet zorgelijk zijn de zaken uit onze lijstjes uit het:

Schaduwkabinet

We luisterden naar: Brain Damage, The Chills, Dumbsaint, From The Mouth Of The Sun, De Jeugd Van Tegenwoordig, Mark Kozelek/ Mark Kozelek And Nicolás Pauls, Midnight Ravers, Pondertone, Bruno Rocco, Janek Schaefer en Soldiers Of Fortune. En gingen naar: Voïvod, Napalm Death, Obituary & Carcass.

Jan Willem Broek, Tuesday, 3 November 2015 22:12 (two years ago) Permalink

Regis - Manbait
Heel goed dit. Zijn beukende looptechno doet me weinig maar dit is een ander kopje speed-gelardeerde koffie hoor. Donkere slo-mo industrial techno of zo. En toch subtiel en heel eigen.

OMC, Friday, 6 November 2015 09:18 (two years ago) Permalink

http://i.imgur.com/zwCbdsM.jpg

vinyl kopen is volgens mij vooral leuk om dit soort foto's te kunnen maken. ;) (Chariots of Fire is kek, dat bekende themaatje dat kennen we nou wel, maar er zijn een paar hele goeie noedeltjes. Same goes for Crossroads - volgens mij ooit op de middelbare gezien, moet 'm nog eens kijken - Ry Cooder zingend is niet zo best, maar een beetje pingelend op d'n gitaar)

Ludo, Saturday, 7 November 2015 13:42 (two years ago) Permalink

Joanna Newsom @TivoliVredenburg 7/11/2015
Ik houd het kort, want Newsom is een superlatiefmagneet. Zaterdag even het gehoor gelegd bij het Andere Amerika. Zelf vat ze het samen met "time flows in two directions" (of zoiets meende ik te ontwaren), ze klinkt antiek en tegelijkertijd kan ik het niet ontkomen aan het idee dat ze fier nieuw terrein verkent. Verbaasde me vaak over haar virtuositeit - en harp spelen en die doolhofliedjes zuiver zingen en soms nog even midden in het nummer naar de vleugel stappen. Mooi geluid trouwens in Vredenburg voor dit soort intieme non-spierballenmuziek.

OMC, Monday, 9 November 2015 09:50 (two years ago) Permalink

Dat was in de oude zaal? BIj King Crimson zat ik echt achterste rij en daar was zicht en geluid nog steeds prima, ook bij de spierballenstukken. :)

Blaka Skapoe, Monday, 9 November 2015 13:27 (two years ago) Permalink

Uh, geen idee, nieuwe zaal denk ik? Vierkant en hoog, mooi ingericht en volgens mij overal goed zicht. zelfs die (lege) plekken aan de zijkant van het podium zagen er interessant uit.

OMC, Monday, 9 November 2015 13:42 (two years ago) Permalink

Het oude Vredenburg (waar TivoliVredenburg omheen gebouwd is) is een concertzaal met rode stoeltjes. Meer voor klassiek. De Ronda is de 'rock'-zaal, dus alleen staplaatsen beneden. Rechts en links naar boven toe wel zitplekken. Is lekker in de breedte opgezet, wat voor ’t zicht prettig is.

Newsom zou wel in Vredenburg passen, zitten nodigt uit tot kop houden en luisteren. :)

Blaka Skapoe, Monday, 9 November 2015 13:50 (two years ago) Permalink

Ja, die met die rode stoeltjes. De opstelling kwam al bekend voor van die ene keer in 1814 dat ik er braaf zittend Sonic Youth/Babes in Toyland zag. Maar inderdaad iedereen gedroeg zich, in tegenstelling tot zoveel rampverhalen van de afgelopen jaren, zeer beschaafd. Was ook wel een thuiswedstrijd (nog nooit een publiek vanaf het eerste moment zo enthousiast zien applaudiseren, verder terecht enzo, just sayin' :)

OMC, Monday, 9 November 2015 14:08 (two years ago) Permalink


You must be logged in to post. Please either login here, or if you are not registered, you may register here.