Het schaduwkabinet: week 30 - 2020

Message Bookmarked
Bookmark Removed

Soms is er gewoon weinig nieuws, zoals ook in onze lijstjes uit het:

https://subjectivisten.nl/het-schaduwkabinet-week-30-2020/

We luisterden naar: The Doomed Bird Of Providence, Laurence Pike en Winter.

Jan Willem Broek, Tuesday, 21 July 2020 21:43 (one year ago) link

Veel geluk in de tweedehandsbakken met cd's de afgelopen tijd, alles 3 of 5 euro.
Massive Attack - No Protection
Protection destijds helemaal kapot gedraaid dus had lange tijd niet zo'n behoefte aan een dubversie, ook al hoorde ik hem hier en daar wel eens dus wist ik dat hij goed was. Mad Professor, kun je altijd van op aan. Klinkt nog superfris. Heel mooi gedubd en eigenlijk gewoon het beste album van Massive Attack.

Joey Beltram - Close Grind
Beltram, ergens te vroeg gepiekt met 'Mentasm' en 'Energy Flash´ maar daarna een mooie carrière met kale, vaak harde techno, maar nooit echt bot. Hier ook gewoon vakwerk en hij veroorlooft zich zelfs een vroeg Frans filterhouse-dingetje.

Rocketmann ! - Rocketmann !
Een project van Felix Da Housecat. Had ik ooit op cd-r maar vond hem wat bleekjes afsteken bij Thee Glitz dat een jaar eerder uitkwam, maar dat gebeurt al snel. Nu doet afstand ook weer veel goeds. Puik house-album, zowel poppy, dansbaar als experimenteel met een fijn melancholische sfeer.

Charles Mingus - Mingus Plays Piano, Mingus Dynasty
Er lag een hele rij verse Mingus cd's waaronder Plays Piano die ik net zocht! Titel legt het precies uit. Mingus speelt solo piano, een soort jazz impressionisme zoals op de wonderbaarlijke opener 'Myself When I Am Real'. Ik vind het allemaal prachtig, een plaat die ik makkelijk opzet want meditatief, niet te opdringerig, melodieus en toch verrassend. Mingus Dynasty was meer een gok, alhoewel relatief want uit de periode van de klassieker Ah um. Iets minder ingetogen dan die plaat, ook al "samplet" hij zichzelf in de opener met veel plezier. 'Diane' is lyrische Mingus op zijn best. Een plaat die prima wegluistert maar als je er even voor gaat zitten raak ik verstelt door alle haast achteloze sprongen en onverwachte wendingen. Jazz Autechre, bedacht ik onvermijdelijk.

OMC, Tuesday, 28 July 2020 19:59 (one year ago) link

hij veroorlooft zich zelfs een vroeg Frans filterhouse-dingetje.

oei, halve stap richting garage hier.

ik vond 2e hands de Traingspotting OST (Iggy en Eno, eigenlijk beter dan de film) en ...

https://assets.wesound.academy/thumbs/1000xauto/2016-10::1477431387-coldcut-let-us-play.jpg

toch wel weer lopen gniffelen om Biafra. CURRRRFEW. make every house a prison

nu nog zien of de cd-rom (Windows 95!!) nog aan te zwengelen valt.

Ludo, Wednesday, 29 July 2020 06:32 (one year ago) link

Wow, dat is nog eens een hoes. :) Mooi, Windows 95, wat een relikwie, ben eigenlijk wel benieuwd naar de nu ongetwijfeld houterige esthetiek.

OMC, Wednesday, 29 July 2020 07:17 (one year ago) link

Laatst kocht ik "Hal Willner presents Weird Nightmare: Meditations on Mingus". Een megalomaan studioproject waar blijkbaar in 1992 nog geld voor was bij een major label. Ergens wel te vergelijken met "The Big Gundown" van Zorn, want covers met een twist. Spooky, filmische muziek met de gekste gastbijdragen (Chuck D is goed bezig), tot de Rolling Stones aan toe. Als je denkt dat je alles hebt, is er nog een bijdrage van Diamanda Galás. Willner overleed dit jaar aan de gevolgen van COVID-19.

EvR, Wednesday, 29 July 2020 17:17 (one year ago) link

Ha, dat klinkt bizar. Ik ga het uitchecken, zeker met zulke namen.

OMC, Wednesday, 29 July 2020 18:52 (one year ago) link


You must be logged in to post. Please either login here, or if you are not registered, you may register here.