Het schaduwkabinet: week 18 - 2019

Message Bookmarked
Bookmark Removed

Als Republiek der Verbeelding hopen we dat niemand een Oranjebittergevoel heeft gehad. Behoorlijk gekleurd zijn ook onze lijstjes uit het:

https://subjectivisten.nl/het-schaduwkabinet-week-18-2019/

We luisterden naar: Arovane & Porya Hatami, Barrie, Aldous Harding, Lamb, Matthieu Malon, Marissa Nadler & Stephen Brodsky, Ela Orleans, Daniel O’Sullivan, Max Richter, Spoelstra en Versing. En gingen naar: Piroshka.

Jan Willem Broek, Tuesday, 30 April 2019 21:37 (one year ago) link

Wannes Cappelle, broeder Dieleman en Frans Grapperhaus @ Roode Bioscoop
Eindelijk een kans om Broski Dieleman aan het werk te zien en ook nog eens een zondagmiddagconcert in de Roode Bioscoop, zo intiem dat het zonder versterking kan. Dat Dieleman prachtig liedjes schrijft en zingt was al bekend ('Onze Lieve Vrouwe van de polder', zo mooi) maar hij heeft ook een goed gevoel voor humor, hier extra versterkt door Wannes Cappelle, die de droge Vlaamse variant brengt. Grapperhaus ondertussen speelt cello (altijd goed) met een achteloos fluitje voor het melancholische accent. Een hele aparte ervaring, een soort polder mythologie/exotisme die compleet uniek is.

OMC, Wednesday, 1 May 2019 17:12 (one year ago) link

Yugen Blakrok
Awesome chilly, esoterische rap tussen Killah Priest, Cannibal Ox en Originoo Gunn Clappaz.

Qveen Herby EP 6
Wederom 🔥, van mij mag ze nu wel een 2cd maken met alle 6 de EPs ipv make-up sets. Coole features in Mozart van Gifted Gab en Blimes die beiden ook vette albums dropten afgelopen maand.

Altın Gün Gece
Bekende tunes (grotendeels) in fijne arrangementen. Bedoel, deze Gece Bağları mag er best zijn naast die van Barış Manço en Selda Bağcan. Tof, zin an vanavond.

Eyvind Kang Chirality
De mellow, melodieuze kant van Kang, soms complete Nicolai/Morricone worship, denk Virginal Co-ordinates (zit ook op het label waar die aanvankelijk verscheen).

Myrath Shehili
Tja, gewoon weer geweldig. Gewoon verder waar ze gebleven waren met shiny prog metal met gelikte arab pop strings. Van mij mogen ze wel eens een Arabischtalig album maken, want die paar verses smaken echt naar meer.

Lamp 彼女の時計
Shibuya-kei staat er als genre in de mp3s ¯\_(ツ)_/¯ maar het is wat minder bossa/jazz en meer pop dan voorheen maar nog steeds instant nostalgia als de video-8-clips die ze er altijd bij hebben.

Mon Laferte Norma
Chileense schone die pan-latin pop maakt waar je via Cuba naar Mexico naar Colombia reist. Gelijk een kaartje voor haar show in de Melkweg gecopt.

Kelsy Lu Blood
Ben geen fan van de cello maar dit album is toch wel erg mooi. Cello is ook maar een deel in de hazy productie. Mooie cover ook, dit:

https://www.youtube.com/watch?v=SxdbSt5mnRs

Blaka Skapoe, Friday, 3 May 2019 10:08 (one year ago) link

Oh, en:

Sadistic Haunted Gardens en ScHoolboy Q CrasH Talk zijn ook fijn hoor.

What a time to be alive. :)

Blaka Skapoe, Friday, 3 May 2019 10:10 (one year ago) link


You must be logged in to post. Please either login here, or if you are not registered, you may register here.