Het schaduwkabinet: week 40 - 2018

Message Bookmarked
Bookmark Removed

Appen we het nou goed gehoord? Een appverbod voor alle voertuigen? Wij flappen het er gewoon uit middels onze lijstjes uit het:

https://subjectivisten.nl/het-schaduwkabinet-week-40-2018/

We luisterden naar: Blakk Harbor, Molly Burch, Ben Chatwin, Crippled Black Phoenix, The Declining Winter, Ali Derman, Clara Engel, Jerusalem In My Heart, Kersbergen & Janisch, Mahroo Mostofi & Fardin Lahourpour, Murcof, Marissa Nadler, Ann O’aro, Queen Of The Meadow, Spain, Swearin’ en Zatar.

Jan Willem Broek, Tuesday, 2 October 2018 22:40 (two years ago) link

Vandaag 'ns rustig voor die nieuwe Tim Hecker gaan zitten. En inderdaad, er komen wat Oosterse klanken langs tussen de geluidstapijtjes. Verder klinkt het vertrouwd en dus fijn.

EvR, Wednesday, 3 October 2018 10:42 (two years ago) link

Taake live @013
Dat werd tijd! Mooie mini-showcase van de zwarte kunsten. One Tail Head brengt eerst een fijne heavy<>black hybride. Daarna de meer experimentele kant op met het duo Bölzer: drummer, sampler plus zanger/gitarist met 12-snarige gitaar. Lekker vol geluid dus. Ergens halverwege is er lange instrumentale passage die hint naar een soort Black Floyd die wat mij betreft verder mag worden verkend. Dan Taake. Grootmeesters. De hypnotische/fysieke kick van live black metal, toch een soort dark shoegaze, in volle glorie. Maar, ook ergens gewoon gezellig. Hoest is een charismatische zanger die nu kaalgeschoren de Mussolini-move (hoofd opzij en precies op het juiste moment even knikken) heeft geperfectioneerd, maar wat een vriendelijkheid met het publiek: boksjes, knipogen met stagedivers ("nu wel gaan, ik ga verder zingen"), hier-neem-de-microfoon-maar-over, "kies even wat we nu gaan spelen". Kortom, weer heel anders dan verwacht allemaal.

OMC, Sunday, 7 October 2018 09:50 (two years ago) link

ahh Taake! :-) snel weer eens draaien.

Shinichi Atobe - Heat
House is volkomen geabstraheerde soul? Ben er met de jaren wel achter dat ik meer van de house dan van de techno ben, als ik moet kiezen. Atobe schijnt opgeschoven te zijn van T naar H, dus dat komt mooi uit. Hij wist zelf ook wat zijn beste banger was dit keer, want dat is Heat 1 (overigens dan weer niet de eerste track) Verslavend deeeeep. Japanse orgelman draait door.

Ludo, Sunday, 7 October 2018 15:18 (two years ago) link


You must be logged in to post. Please either login here, or if you are not registered, you may register here.